Eu am pus, de multe ori, dofollow. Fiecare cu principiile lui.![]()
Eu am pus, de multe ori, dofollow. Fiecare cu principiile lui.![]()
Fara semnatura.
Daca pui cand nofollow cand dofollow .. e clar ca stii ce vrei si devii suspicios, daca pui natural, adica lasi dofollow fara sa pui atributul .. pare mai natural, parerea mea. Si DA,. pun link-uri atunci cand cred ca e ceva de calitate... ca sa mearga sa vada si cititorii si sa-l ajut gratuit pe cel ce a scirs. e ca Yes/No pe forum la noi, nu e pe bani!
Ca idee, daca ai mii de articole fara links catre tine si catre altii .. nu rankezi. de aia site-urile mai mici si mai noi merg o vreme mai bine, pare a fi natural si merg pe content , cine sa puna links catre un site nou? mai ales daca nu rankeaza pe kwd-uri ... ? Daca ai 10 ani si niciun link catre tine e naspa, daca ai links dar nu dai si tu la zltii, iar parca nu e natural! So ... dar schimbul e clar ca e pentru a te ajuta, poate fi considerat natural sau din contra - daca le tot schimbi ..e clar ca e pe bani!
Orice gen de business are o nisa de oameni care cauta serviciile sau produsele respective pe care le oferi.
Ca sa obti link-uri pentru site-ul tau poti crea niste articole foarte foarte bune. Poti crea grafice cu date din zona ta de activitate si asa poti obtine link-uri catre site-ul tau.
Pana cresti in cautarile Google poti sa rulezi si reclame adwords.
Daca vorbesti de exemplu despre o marca inregistrata si pui link relevant catre pagina acestuia, google v-a considera articolul tau relevant in legatura cu marca respectiva, mai ales daca acesta are o autoritate mai mare decat siteul tau. Linkul in acest caz este un semnal clar pt google ca tu vorbesti despre subiectul/siteul respectiv. Practic ajuti articolul tau sa prinda relevanta intr-o anumita nisa utilizand linkuri externe.
La fel faci daca citezi un paragraf de pe un alt site, trimiti un link catre sursa. Google nu o sa te penalizeze pentru continut dublicat si te va considera relevant pentru tema respectiva.
Acum trebuie sa intelegi ca nu trebuie sa faci abuz de aceasta tehnica, daca ai prea multe linkuri externe nici aia nu este bine.
Referitor la nofollow, atributul respectiv spune motoarelor de cautare sa nu urmareasca linkul respectiv. Atunci de ce o mai pui? Eu nu consider nofollow un link natural dar sunt de acord ca trebuie sa ai si linkuri noffolow catre siteul tau.
Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 17th April 2018 la 12:11.
@Kai71 Salut,
o sa raspund mai intai la intrebarea din primul tau post "atunci ce ne impiedica sa facem schimb de linkuri intre noi?". Este greu sa gasesti pe cineva care sa faca schimb de link pentru ca cine are un site mai vechi care primeste deja cateva link-uri (bune) prefera sa vanda link-uri/advertoriale decat sa faca un schimb cu cineva care poate are site-ul doar de cateva luni online. Banuiesc ca nici tie nu ti-ar conveni sa faci schimb de link daca ai avea un site cu sute de articole publicate si care primeste sute sau mii de link-uri (eventual bune si puternice) cu cineva care are un site cu 10-15 articole publicate si este online de 2-3 luni.
Apoi referitor la "de cate ori ai pus TU (valabil si pentru cei care citesc aici) un link natural la orice (in afara de clienti tai sau siturile tale)?". Eu pun in toate articolele de pe site-urile mele link-uri naturale normale (dofollow) pentru ca vreau sa si demonstrez ceea ce afirm. Exemplu in acest screen mai jos unde am 37 de link-uri dofollow intr-un singur articol. Este primul pe Google de mai bine de 2 ani in sectorul sanatate (nu in limba romana).
Image 1.jpg
Da, logica cam asta e si e buna. Totusi din punctul meu de vedere, desi Google tindem sa credem ca e aproape de perfect, nu e. E un calculator/robot care interpreteaza niste parametrii cat poate el de bine, dupa niste metrici bine stabiliti. Asa cum nu exista random in programare, decat teoretic, nici Google nu e perfect si o vedem in multe dintre rezultate pe diferite cautari.
P.S. Nu (mai) sustin ideea de schimb direct de linkuri.
Alte zone gray, black, da, facute cu cap. Gen PBN.
Folosesc dofollow pentru surse de informare (bibliografie) sau pentru alte site-uri care au legatura cu subiectul. Nofollow pentru afiliere, de exemplu. Are si nofollow rolul lui intr-un site, altfel nu ar exista.
Fiecare face dupa cum considera, dupa experientele bune sau rele pe care le-a avut sau din ce a citit in stanga si in dreapta daca nu are experienta.
Repet si aici, nu cred ca Google duce atat de departe nivelul de interpretare a unor procente de outbound links, pe pagina sau pe site cum o ducem noi.
Sunt atatea site-uri care e evident ca vand linkuri si totusi nu sunt penalizate (vezi presa) pentru ca acolo exista o balanta, un mix de ingrediente (metrici). Nu faci o anumita alegere si este penalizat sau primul in Google.
Fara semnatura.
Dupa exact o saptamana de la lansarea noului site si de la postare sunt destul de incantat de evolutia sitului. Am gasit un singur "partener" (caruia ii multumesc) si am creat un profil de facebook. Pe google apare in cautari pe pozitii intre 50 si 100; sper sa mai urce. Pe Bing, yahoo, duckduckgo si ecosia.org iese intre 1 si 10. Termenii de cautare folositi erau de competitivitate mare. Cu toate astea traficul generat e foarte firav, ceea ce ma face tot mai sceptic in eficacitatea rezultatelor organice.
Dezamagit fiind de lipsa de interes pt. colaborare, va multumesc totusi pentru pareri si timpul acordat.
Sfatul meu: foloseste WMT pentru a vedea inainte de a cumpara un domeniu ce sanse ai pe un keyord, fa-i putin SEO si vezi daca urca... asta daca nu vrei sa mergi la nimereala!
Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)