@Twigg

Salut, am scris acum mai bine de un an ca AMP pe anumite site-uri este inutil si ca in orice caz nu ajuta la pozitionare.

Trebuie sa avem o viteza de incarcare cat mai buna? Da! De ce? Ca sa oferim vizitatorilor o experienta mai buna pe site. Banuiesc ca toti ati citit despre afirmatiile celor de la Google ca aproximativ 40% din vizitatori abandoneaza pagina daca se incarca in mai mult de 3 secunde si despre testul facut de Amazon mai demult in care arata ca pentru fiecare secunda in plus la incarcarea paginii pierdea aproximativ 10% din vanzari.

Pentru marirea vitezei de incarcare AMP nu este raspunsul la orice site pentru ca se pierd multe functii importante pentru SEO (comentarii, butoane de distribuire, etc.). Cine doreste o viteza buna de incarcare trebuie sa se ocupe in primul rand de optimizarea site-ului, sa investeasca intr-un server bun si asa mai departe.

In plus, din testele efectuate de mine pe paginile AMP, se reduce si castigul de aproximativ 50%, iar pentru mine castigurile sunt importante. Degeaba am pagini cu scor pagespeed 100/100 daca nu imi produc nimic. Pentru voluntariat exista Wikipedia. Personal, nu am pagini care sa se incarce instantaneu sau cu pagespeed 100/100, dar am gasit un compromis intre o viteza de incarcare decenta si castiguri/conversii bune. Prin viteza de incarcare decenta inteleg 1-2 seccunde, in functie de cat e de "grea" pagina.

In concluzie, daca cineva spera ca doar instaland pluginul AMP va avea o crestere in SERP se inseala. AMP este util pentru anumite site-uri, cele de stiri incluse in Google News de exemplu, dar pentru majoritatea site-uri este inutil, ba chiar poate sa incurce.