Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Implementare reglemtarii cookies

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Oricum, proprietarii de site-uri romani se pot considera norocosi ca trebuie doar sa instiinteze si sa obtina acordul utilizatorului, in alte tari, cum ar fi Italia (lege intrata in vigoare la 3 iunie 2015), cine are un site, pe langa instiintare si obtinerea acordului, trebuie si sa blocheze preventiv cookie-urile si doar dupa ce utilizatorul isi da consimtamantul acestea vor fi plasate in browser. In Italia amenzile sunt foarte usturatoarre: daca nu instiintezi vizitatorul ca folosesti cookie amenda este de la 6000€ pana la 36000€, iar daca instalezi un cookie care traseaza profilul vizitatorului online pentru publicitatea fara acordul vizitatorului amenda este de la 10.000€ pana la 120.000€.
    Legea din Italia, daca exista precum spui tu, incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Nu vad de ce ar trebui sa ne consideram noi norocosi. E suficient pentru a il avertiza pe utilizator ca folosesti ''prajiturele''. Daca nu le serveste la cafea are dreptul de a parasi site-ul, nu trebuie sa le blochezi tu. E ca si cum tu ai fi obligat sa iti inchizi cainele in baie cand cineva te viziteaza in casa si e alergic la animale.

Daca pui avertismentul intr-o pagina obscura iar utilizatorul continua sa navigheze, nu inseamna ca si-a dat consimtamantul. Trebuie sa faci in asa fel incat sa nu existe nici un dubiu ca odata intrat pe site a luat cunostinta de mesaj.

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

Implicit

Deoarece deschizatorul topicului nu s-a obosit sa explice exact de unde venea mesajul acela si cui ii era adresat (se pare ca era foarte grabit, dovada si greseala din titlu...), aici va puteti lamuri despre ce e vorba:
    https://www.seroundtable.com/google-...law-20661.html

Problema este destul de serioasa pentru multi publisheri care folosesc AdSense, inclusiv pentru cei din afara UE (ex: SUA), care au vizitatori din UE...

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    Legea din Italia, daca exista precum spui tu, incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Nu vad de ce ar trebui sa ne consideram noi norocosi. E suficient pentru a il avertiza pe utilizator ca folosesti ''prajiturele''. Daca nu le serveste la cafea are dreptul de a parasi site-ul, nu trebuie sa le blochezi tu. E ca si cum tu ai fi obligat sa iti inchizi cainele in baie cand cineva te viziteaza in casa si e alergic la animale.

Daca pui avertismentul intr-o pagina obscura iar utilizatorul continua sa navigheze, nu inseamna ca si-a dat consimtamantul. Trebuie sa faci in asa fel incat sa nu existe nici un dubiu ca odata intrat pe site a luat cunostinta de mesaj.
    chiar e culmea...

Am si eu o curiozitate? Dintr-un articol pe care l-am citit se estimează că 92% din site-uri folosesc cookieuri. Este clar că o înștiințare de folosință a cookieurilor nu te protejeaza de eventele cookieuri ”malefice”, deci legea este inutila.

Există vreo șansă să facem o petiție, să apelăm la parlamentarii noștri din UE sau care ar fi calea legală a webmasterilor de a combate aceasta lege inutilă? Eu unul sunt deranjat și ca webaster dar și ca vizitator, MĂ ENERVEAZĂ să accept cookieuri pe orice site pe care-l vizitez...

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    chiar e culmea...

Am si eu o curiozitate? Dintr-un articol pe care l-am citit se estimează că 92% din site-uri folosesc cookieuri. Este clar că o înștiințare de folosință a cookieurilor nu te protejeaza de eventele cookieuri ”malefice”, deci legea este inutila.

Există vreo șansă să facem o petiție, să apelăm la parlamentarii noștri din UE sau care ar fi calea legală a webmasterilor de a combate aceasta lege inutilă? Eu unul sunt deranjat și ca webaster dar și ca vizitator, MĂ ENERVEAZĂ să accept cookieuri pe orice site pe care-l vizitez...
    Te enerveaza sa accepti cookie-urile sau te enerveaza sa confirmi mesajul care te anunta ca site-ul foloseste cookie-uri ?
    Sunt totusi, lucruri diferite.

Solutia radicala este simpla: https://duckduckgo.com/?q=cookie+blocker
    .:|:.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    chiar e culmea...

Sper si eu sa se rezolve ceva, daca navighezi pe incognito o sa vezi beleaua aia la infinit! Bine ca se gandesc doar la amenzi!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Zina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Locaţie
    București
    Posturi
    76
    Putere Rep
    29

Implicit Implementare avertisment cookie pe site Blogger

Astăzi am primit și eu mesaj despre cookie de la Google. În principiu, mi se pare ceva profund incorect, fiindcă cookie-le acelea le pune Google, nu eu. Am încercat să implementez acel avertisment. Am reușit pe site-ul de pe platforma WP folosind modulul Cookie Law Info. Nu sunt prea sigură că am făcut totul bine. Mi-ar putea spune cineva dacă este corect, vă rog? Pe lecturirecenzate.ro.
    Cum se poate pune pe un site de pe Blogger? Am încercat cu site-urile recomandate de Google: Cookie Consent de la SilkTide
    Cookie Control de la CIVIC, dar nu am reușit. E drept, nici engleza mea nu e strălucită, nici cunoștințele de webmaster nu sunt grozave, dar până acum m-am luptat și m-am descurcat. Vă rog frumos, poate cineva să-mi dea niște îndrumări? Mulțumesc foarte mult!
    Ultima modificare făcută de Zina; 28th July 2015 la 19:13.

Sergiu B. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Mediaș
    Posturi
    56
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Zina Vezi Post
    Astăzi am primit și eu mesaj despre cookie de la Google. În principiu, mi se pare ceva profund incorect, fiindcă cookie-le acelea le pune Google, nu eu. Am încercat să implementez acel avertisment. Am reușit pe site-ul de pe platforma WP folosind modulul Cookie Law Info. Nu sunt prea sigură că am făcut totul bine. Mi-ar putea spune cineva dacă este corect, vă rog? Pe lecturirecenzate.ro.
    Cum se poate pune pe un site de pe Blogger? Am încercat cu site-urile recomandate de Google: Cookie Consent de la SilkTide
    Cookie Control de la CIVIC, dar nu am reușit. E drept, nici engleza mea nu e strălucită, nici cunoștințele de webmaster nu sunt grozave, dar până acum m-am luptat și m-am descurcat. Vă rog frumos, poate cineva să-mi dea niște îndrumări? Mulțumesc foarte mult!
    Din câte am observat pe Blogspot au adăugat cei de la Google acea informare despre utilizarea cookieurilor.
    Uite un printscreen:
    cookies.jpg

Gyony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Posturi
    44
    Putere Rep
    28

Implicit

Cei de la Google au implementat inca de dimineata acest avertisment pe toate blogurile de pe platforma Blogger.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    52
    Posturi
    182
    Putere Rep
    28

Implicit

@O. Cosmin

Salut, nu sunt un avocat ca sa stiu daca incalca sau nu vreu drept, stiu doar ca exista si din pacate este asa cum am spus. Am scris ca proprietarii din Romania se pot considera norocosi pentru ca legiuitorii romani au avut un pic de bun simt cand au facut legea, in alte cuvinte am vrut sa spun ca se putea si mai rau.

Am extras dintr-un articol, in care este explicata legea italiana pe intelesul tuturor, unele paragrafe si le-am tradus, astfel se inlatura orice dubiu cu privire la existenta si forma ei. In plus, puteti si sa vedeti cum ar trebui sa fie toate site-urile din Italia cu acesta lege. Accesand site-ul vedeti ca banerele Adsense nu se incarca daca nu faceti nici o actiune pe site, dupa ce faceti click pe "Chiudi" sau faceti scroll la pagina (in Italia si un simplu scroll a paginii este socotit ca vizitatorul si-a dat consimtamantul, dar trebuie specificat) banerul informativ de sus dispare si vedeti ca pagina se reincarca si apar si banerele Adsense.

Link: Cookie Law: guida completa e aggiornata sulla normativa italiana | Mr.Webmaster

In altre parole possiamo dire che l'utilizzo dei cookie all'interno di un sito web deve essere preventivamente accettato dall'utente, il quale deve esprimere il proprio consenso informato (tale consenso, come già detto, NON è necessario qualora un sito utilizzi esclusivamente "cookie tecnici").

In alte cuvinte putem sa spunem ca utilizarea cookie-urilor de un site trebuie sa fie acceptata preventiv de vizitator, care trebuie sa exprime propriul consimtamant (acest consimtamant, cum am mai spus, NU este necesar in cazul in care u site foloseste doar "cookie tehnici").
    Il grosso problema: il blocco dei cookie prima del consenso

Il grosso problema della normativa consiste nel fatto che non è permesso trasmettere un cookie (non tecnico) all'utente sino a quando questi non abbia prestato il proprio consenso: il altre parole, il consenso deve essere necessariamente preventivo all'invio dei cookie.

O problema mare: blocarea cookie-urilor inainte de consimtamant

Problema cea mai mare a legii consta in faptul ca nu este permisa transmiterea cookie-urilor (nu tehnici) vizitatorului pana cand acesta nu si-a dat consimtamantul: in alte cuvinte, consimtamantul vizitatorului trebuie sa fie dat obligatoriu inaintea transmiterii cookie-urilor.
    Dopo questa premessa, il garante sottolinea come anche per l'installazione di cookie di terze parti sia necessario prevedere sistemi che subordinino ciò al consenso preventivo dell'utente:

....

In altre parole: se il tuo sito usa AdSense o qualche widget sociale, integra un video di YouTube o una mappa... devi bloccare tutto in attesa di ricevere prima il consenso degli utenti!

... garantul subliniaza ca si pentru instalarea cookie-urilor de terze parti este necesar consimtamantul preventiv al utlizatorului.

In alte cuvinte, daca sie-ul tau utilizeaza Adsense sau vreun widget a unui site de socializare, include un video YouTube sau o harta... trebuie sa blochezi totul si sa astepti mai intai consimtamantul utilizatorului.
    Mai sunt si alte parti extrem de absurde a acestei legi, dar pentru ca intereseaza doar pe cei cu domiciliul in Italia nu are rost sa merg mai departe.
    Ultima modificare făcută de lecktronix; 29th July 2015 la 08:54.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

OFF topic

Buna treaba asta cu cookies - ma uit cum s-a indexat un site pe care am pus avertizmentul cu "prajiturile"

i.png
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Prin deschidere newsletter acceptati flash cookies
    De BogdanG în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th February 2014, 12:30
  2. Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 1st February 2014, 14:26
  3. Implementare h1 WP
    De amigo în forumul Client side
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 26th November 2010, 12:58
  4. Implementare XMLRPC
    De thefan în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd July 2008, 16:32
  5. google si cookies
    De pmo în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd August 2007, 14:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •