Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Aceeași temă WordPress într-un PBN?

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Unele nise sunt mai atent monitorizare de google fata de altele, daca pe certe micronise google se comporta mai "relaxat" pe certe nise, cele pe care e concurenta acerba ca sa ma fac inteles sau acele pe care si google activeaza, ei bine aceste nise sunt atent monitorizate, orice footprint este analizat (uneori chiar si manual), asa ca totul este relativ.
    O spun din experienta pe o micronisa, 20 de site in PBN themele de default din wp, hosting pe un PBN hosting polonez, luate de la godaddy pe acelasi account (fara sa schimb numele dupa cumparare) , bine unele au privacy, toate link catre money site si ...a trecut 6 luni fara nici o penalizare sau dezindexare, am colegi de pe un alt forum care activeaza pe nise mai importante si cara au avut penalizari masive atunci cand orice footprint a fost detectat.

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Iulian Grecu Vezi Post
    Să presupunem că avem un PBN format din 30-50 de bloguri generaliste, vechi, actualizate frecvent, cu găzduire web de la firme diferite, iar ceea ce aș vrea să dezbatem în acest topic este dacă afectează într-un mod sau altul că toate blogurile au instalate aceeași temă WordPress, mai exact, una dintre temele create de WordPress.

Acestea fiind spuse, aștept părerile voastre
    Am vazut destule cazuri in care anumite site-uri ce foloseau wordpress cu teme active pe mii de domenii nu rankau dupa asteptari. Ajungeau intr-un punct in care nu mai cresteau indiferent ce le faceai, cu toate ca era loc destul pentru crestere. Adaugai content unic si de calitate, foloseai o structura ca la carte, viteza de incarcare buna, ip unic pentru domeniu, la usability nu erau probleme, bounce rate era ok, puneai linkuri de calitate catre ele etc. Nimic. Nu mai cresteau. Dupa inlocuirea temei cu o alta care nu era instalata pe atatea domenii, site-ul incepea sa creasca in cateva zile/saptamani. Contentul era acelasi, structura site-ului cu tot ce contine ea era identica. Tema era singurul factor schimbat la site. Sunt sigur ca printre membrii seopedia sunt destui care au trecut prin asta si pot confirma.

Eu zic ca este o idee groaznica sa folosesti aceeasi tema intr-un PBN. Devine vizibila si conexiunea dintre bloguri si nici motorul de cautare nu iti va acorda atentia necesara cand va detecta ca folosesti o tema prezenta deja pe mii de alte domenii. Pana la urma intr-un PBN alegerea temelor nu este chiar dificila, pentru ca nu conteaza atat de mult designul ci valoarea pe care o capata in timp site-urile din PBN. Sunt destui care nici nu se gandesc sa dea macar un rename la numele temei, ca in sursa sa nu mai apara path-ul /wp-content/themes/numeletemei/ identic cu al altora. Nu stiu cat ajuta un rename, dar e mai mult decat nimic.

iulipwnz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    16th June 2013
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    34
    Posturi
    215
    Putere Rep
    24

Implicit

Eu stiu ca atunci cand ai pbn-uri trebuie sa eviti folosirea aceluasi host, aceeiasi tema, si sa nu dai link-uri intre ele.Stiu ca astea-s cele mai mari greseli pe care le poti face.Google nu trebuie sa gaseasca absolut nimic care sa le lege.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ar mai fi de adaugat inca o greseala.
    Daca ai 20 de PBN-uri si ai sa zicem 10 money-site-uri, nu pui in fiecare pbn link catre fiecare moneysite pentru ca si acesta ar fi un footprint major.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    Ar mai fi de adaugat inca o greseala.
    Daca ai 20 de PBN-uri si ai sa zicem 10 money-site-uri, nu pui in fiecare pbn link catre fiecare moneysite pentru ca si acesta ar fi un footprint major.
    PBN este prin definitie (Private Blog Network/s) Network, deci PBN inseamna retea by default.

1. Daca sensul frazei de mai sus este ca ai 20 de retele, atunci nu are "sens".
    Daca eu am 20 de PBN a cate 30 de site-uri si dau din fiecare PBN link catre 1 money site, este super ok.

2. Daca sensul de mai sus este 20 de site-uri intr-un singur PBN, atunci nu are sens partea cu PBN-uri si "link in fiecare pbn".

In cazul de fata exprimarea era: daca ai 20 site-uri intr-un PBN, nu pui link in fiecare site din PBN (retea) catre toate cele 10 moneysites pentru ca asta este un foot print major.

Parerea mea este ca nu este intotdeauna un footprint. Daca cele 10 "moneysite" sunt pe nise diferite sau daca cele 10 "moneysite" au multe alte link-uri, atunci nu este un footprint major. Site-urile bune au toate links din aceleasi 20 -50 de "site-uri de stiri, comunicate de presa, directoare, etc", iar asta nu este un footprint major. Daca sunt 10 magazine de mobila si toate 10 primesc link de la 20 de producatori (aici puteti cumpara mobila), eu nu cred ca exista "footprint". Exemplele pot continua!

Daca 10 site-uri au aceleasi 20 de links similare ( cred ca este afirmatia ta de mai sus) este un footprint major, este o afirmatie pe care eu nu o consider reala (este doar teoretica, in practica eu chiar am asa ceva fara probleme= da-mi pm si iti arat).
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Alex M este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    5th September 2014
    Vârstă
    45
    Posturi
    138
    Putere Rep
    22

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Daca vrei ca PBN-ul sa fie cat mai safe, trebuie sa depui un pic de munca:

-teme Wordpress diferite (indiscutabil, si e ceva care iti ia foarte putin sa le schimbi : Te duci la Popular sau New Themes, Download & Install); pentru cine are timp si nervi, e recomandat sa fie mai multe platforme diferite pt site-uri (Wp, Joomla, site-uri statice, etc)
    -plugin-uri diferite (sau combinatii diferite de pluginuri)
    -pagini cu titluri diferite (Contact / Contactati-ne/ Formular de contact/ Vrei ne contactezi/ Etc) + combinatii de pagini diferite (Contact+ Despre / Contact + Oferte publicitate / Contact + Despre + Termeni Utilizare + Privacy / etc) + continut unic pe fiecare din ele, exclus copiat ceva de la un site pe celelalte;
    -layout-uri diferite: un site il faci cu posturi full pe homepage, altul cu rezumate;
    -pui linkuri externe in sidebar catre diverse site-uri de interes sau cu autoritate(nu Wikipedia, ca toata lumea) (pune nofollow daca crezi ti-e frica ca pierzi link juice)
    -pune cate un link sau doua catre alte site-uri related cand publici un post; in modul asta eviti sa postezi din aceleasi X site-uri catre aceleasi Y site-uri
    -aproba cateva comentarii (daca sunt, si sunt cat de cat pertinente) sau fake-uieste cateva

Toata munca asta o faci ca sa eviti cat poti de mult (pentru ca nu e garantat) sa te gaseasca Google pentr-un footprint algoritmic. Daca cumva ai noroc de un review manual, sunt 0.0001 sanse sa treci de el, un PBN se recunoaste in max 30 secunde.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Etape instalare Wordpress si tema Wordpress
    De Duca Adrian în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th January 2014, 23:19
  2. Tema wordpress
    De beke în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 3rd April 2013, 22:42
  3. tema wordpress
    De fabby în forumul WordPress
    Răspunsuri: 28