Citat Postat în original de Tom Vezi Post
Competitorul tau poate sa aibe un % mai mic de junk. Din cele 100 root, doar 30 sa fie junk, si cele 70 sa fie link-uri ok.
Competitorul tau poate sa aibe din 100 de link-uri, 99 sterse (disavow) si sa rankeze cu 1 singur link. Tu nu ai cum sa stii asta, asa ca te bazezi pe anumite date incorecte.
Competitorul tau poate sa aibe 90 din cele 100 de link-uri nofollow si atunci nu au asa mare relevanta faptul ca sunt link-uri junk.
etc.
"din cele 100 root" te referi la linkurile directe catre home-page?
nu stiu cat de incorecte sunt datele pentru ca exista trei domeni cu pr 6,4,4 care au link pus pe index-ul competitorului ce are partial EMD. aceste link-uri cred ca sunt site-wide avand in vedere ca se regasesc pe multe pagini interne ale acestor 3 site-uri autoritare.

2. Daca nu rankezi cu index, ai penalizare pe index. De aceea recomand optimizare pentru pagini interne. Daca "ti-o iei" pe pagina interna, o anulezi (404) si-ti creezi alta. Cand ai penalizare pe index, pierzi si autoritatea, implicit pozitiile paginilor interne, iar google o sa rankeze pentru "cuvintele" de pe index, alte pagini, pe care el le considera relevante.
Cineva de pe seopedia mi-a verificat domeniu pe un cont ahrefs sau majesticseo (nu mai stiu exact) si mi-a zis ca nu am site-ul penalizat. Se poate afla acest lucru daca ai un cont pe platformele astea de analiza? Mai mult, dupa anumite cuvinte cheie apare si home page-ul dar nu este keyword-ul care ma intereseaza pe mine

3. recuperarea din penalizare, inseamna munca multa (mult mai multa fata de munca depusa initial). In functie de tipul de penalizare, trebuie sa identifici link-urile junk si sa le scoti = costuri. In acelas timp trebuie sa aduci link-uri noi, dar cat de cat ok = costuri.
Ziceam mai sus ca initial am dat disavow la anumite linkuri de slaba calitate conform statisticilor "link detox", cred ca ai auzit de aceasta unealta. Acest disavow s-a petrecut cam cu o luna inainte de noul update.

E simplu sa platesti un baiat sa-ti inscrie site-ul in 400 directoare, cat sa fie? 20 euro? Cat crezi ca o sa coste sa scoti link-urile din 400 directoare? 200 euro? 500? Cat o sa dureze? Forever!
Daca a fost folosita comanda Disavow pe ele, nu ar trebui sa mai implice costuri, nu?

Pentru recuperare dupa penguin durata este de 2-6 luni, sau mai rapid, daca ai noroc. In cele mai multe cazuri, site-ul isi revine la urmatorul penguin.
Daca nu si-a revenit in 2-3 saptamani de cand a fost implementat nou update inseamna ca e nasol sau ar trebui sa mai astept. cineva imi zicea sa am rabdare ca isi va reveni...