Postat în original de
AntonioTony
Altui site EMD, de prezentare, i-au fost aduse regulat de catre proprietar multe link-uri catre index, mai putine catre paginile interne (in vederea promovarii produselor) - link-uri venite din site-uri de anunturi, ce aveau camp de url, fie de pe site-uri generale, fie related - penalizarea a fost drastica - concluzie: Excesul de link-uri numai cu url, duce la penalizare
In cazul EMD-urilor, se pare ca situatia e un pic mai speciala. Avantajul oferit pana acum, se pare ca este un dezavantaj in anumite circumstante.
Daca luam nisa de pantofi online, sa zicem. Avem domeniul emd pantofionline.ro. De la ultimul update, pana acum, google a invatat ca un link pe ancora "pantofionline.ro", e cam acelasi drac cu o ancora pe "pantofi online". Cam aceeasi poveste si in cazul ancorei "w w w.pantofionline.ro". G stie foarte bine, si asta de ani de zile, sa faca separatia intre cuvinte cheie, extensie, etc. Astfel ca in anumite circumstante ti-o trage. Nu am observat, din ce am analizat pana acum, sa se fi intamplat ceva in cazul in care ancora direct pe numele domeniului ste pusa catre un brand (gen ancora w w w .altex.ro, catre Altex. Exemplul este unul aleatoriu, asta mi-a venit acum in cap).
In cazul EMD-ului pe care l-am pierdut, pentru mine a fost un hit and run, care nu a dat nici pe departe randamentul la care ma asteptam. Astfel ca in ultimele luni nu m-am preocupat deloc sa ii diversific ancorele, astfel ca rezultatul era de asteptat. In acest caz, penalizarea a venit pe fondul unui mic abuz pe kw principale, desi linkurile nu au fost multe, nu au fost diversificate.
Ultima modificare făcută de Robert; 7th October 2012 la 14:06.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!