Citat Postat în original de 100R Vezi Post
Sunt ceva exemple, singurul ce mi-l amintesc acum e stock.xchng - the leading free stock photography site pe "stock photography", "free stock photography", "free photography".

Da dar nu e de neglijat ca: .com.au, (Australia) .ie (Irlanda), co.za (Africa de Sud), .co.nz (Noua Zeelanda), .ca Canada sunt domenii ale unor tari de limba engleza.
.us e un domeniu secundar, majoritatea celor din S.U.A folosesc .com, .net si celelalte

Se mai strecoara si cate un .in (India) dar nu stiu care e treaba cu el, daca e vazut ca (industry) sau nu de Google pentru ca nu am domenii .in, si altele dar destul de rar

Pe Google.com apar siteuri in engleza, de asta nu cred ca extensii ca .com.au, .co.nz nu sunt vazute tocmai rau
Lucrurile se cam schimba pe pietele locale, un .ie va fi mai slab pe Google.com.au, unde un .com.au are prioritate, si invers

Diferente sunt, si in tarile din America Latina, un .com.ar e "discriminat" in Google.pe (Peru), la fel si un .es desi e vorba de aceeasi limba. Un alt exemplu apropiat .ro si .md

Un exemplu intamplator "bilete avion":

Bilete de avion ieftine, Chisinau, Moldova, Italia, Rusia, Franta, Anglia, SUA, Canada | iFly pagina 1 Google.md, pagina 3 Google.ro
airtickets.md - agentia de bilete de avion in Chisinau, Moldova pagina 1 Google.md, pagina 5 Google.ro

Tari diferite, prioritati diferite

Ce vreau sa spun ca idee, ca extensiile nationale au rostul lor si cu mici exceptii Google le trateaza ca atare, daca nu ar face-o ar fi haos, sa ne imaginam un Google.ro in care pe prima pagina ar fi 4 domenii .ee 3 domenii .de , 2 .cn si 1 .ph
Nu zic ca nu se poate, am incercat si poate o sa mai incerc cu exotice dar nu e acelasi lucru
Chiar bun raspunsul. Inclin sa cred ca ai descris cu destula exactitate situatia.

Mai astept raspunsuri si pentru celelalte puncte, sa vedem cine mai ofera ajutor. Cred ca este un subiect de interes pentru mai multi membri, care si-ar incerca eventual norocul si pe international.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Tocmai ma uitam in OSE la stock.xchng - the leading free stock photography site autoritate 91/100, 15639 domains linking in. No wonder...