31st March 2011, 14:14
2 out of 2 members found this post helpful.
Nu cred ca va avea un impact mare in pagina de rezultate, nu vad de ce as apasa +1 pe rezultat, INAINTE de a vedea continutul.
Daca vor introduce +1 in site, atunci da, va fi o imitatie de Like (fb) doar ca (probabil) webmasterii vor fi cu mult mai interesati de plasarea lui vis a vis de impactul ce il poate avea in cautari.
Cel putin teoretic, desi chiar se facea un test pe seopedia, rata de clickuri pe rezultatele cautarii in google este unul din factorii ce influenteaza plasarea in cautari, probabil ca +1 va prelua acest modul din algoritm, sau se va adauga la algoritm. Va conta enorm si autoritatea userului google ce iti acorda +1, cu singuranta ca un cont nou are valoare spre zero, pe cand un user ce foloseste mai multe servicii google de ceva timp, va conta enorm alegand sa iti acorde +1.
Concluzionez ca este inca o indicatie google sa puneti accent pe content & usability, pentru ca acestea doua va pot aduce aprecierea utilizatorilor si o plasare mai bune in google.
Cat despre ideea de social bookmarking, depinde enorm unde iti vor aparea aceste clone de Like, nu sunt informatii prea concludente ca sa imi bat capul, oricum mi se pare cu mult mai importanta eventuala influenta in cautari.
Ultima modificare făcută de Serban Cristian; 31st March 2011 la 14:30.