Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Gugle devine social cu +1 button in Google search

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Se pare ca Google merge intr-o directie total gresita in ultimul timp si o sa avem toti de suferit de pe urma acestui lucru. Daca Google se transforma intr-un fel de Facebook, atunci le va fi si mai usor utilizatorilor sa migreze catre Facebook.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Alex, asteptam inca sa vedem deciziile privind going back to roots.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Si eu sunt foarte curios ce au de gand sa faca

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

N-am inteles cand va fi gata butonul pentru siteuri.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    33

Implicit

Eh... hai sa nu mai fim asa apocaliptici, ca butonul asta nu o sa insemne tot in ceea ce priveste SERP.
    Va fi si el unul dintre cei cateva sute de factori, cu o pondere mai mica sau mai mare, probabil in functie de nisa - asa cum se intampla si in ziua de azi cu alti factori.

Eu chiar nu pot fi chiar atat de pesimist... Schimbari au fost din totdeauna in algoritmul google si vor mai fi cu siguranta. Stiu ca au testat butonul asta in ultimul timp si au avut rezultate foarte bune - ceea ce nu poate decat sa ma bucure - altfel nu cred ca erau nebuni sa il introduca. Ei intra pe o "piata" deja educata in a folosi astfel de instrumente. Cu siguranta ca si-au facut temele si au ceva algoritmi seriosi in spate, desi la prima vedere pare relativ usor de pacalit sistemul. (Poate in viitor in loc de link-uri se vor cumpara conturi de google cu vechime cat mai mare, active de-a lungul timpului si cu anumite arii de interes - glumesc, desi never say never )

Eu vad toata treaba asta mai mult ca pe un esec in a obtine acces la datele din facebook. Daca au vazut ca facebook nu vrea sa le dea nimic, s-au gandit sa isi faca ei jucaria lor. Bineintales ca se poate specula mult pe marginea subiectului... ce pondere va avea acest nou factor si cum va fi calculat el pentru fiecare site si nisa in parte in functie de utilizatorii care il vor folosi. Insa asa cum s-a mai zis si inaintea mea, nu cred ca va fi un factor decisiv sub nici o forma in rezultatele celor care nu sunt logati in contul lor. Cred ca decisiv in evolutia acestui feature va fi nivelul de engagement al utilizatorilor. Daca lumea il va folosi (desi sunt putin sceptic in privinta asta) atunci cu siguranta ca va deveni un factor foarte importnat pentru rezultatele personalizate.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    39

Implicit

V-ati gandit ca se poate sa fie ceva de 1 aprilie ?
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Maldinii Vezi Post
    V-ati gandit ca se poate sa fie ceva de 1 aprilie ?
    Se zvoneste de mult, nu cred ca e de 1 Aprilie.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    De ce nu baga ei Dislike? E clar o masura sa contracareze Facebook, prin butonul lor Like, insa puteau sa fie mai inventivi. Rolul Like in Fb e clar, dar rolul de aici care e?
    Google are inca plin de rezultate spam (in special in cautarile regionale). De ce imi dau ei o arma cu care sa "laud" site-urile, cand ne-ar fi mult mai util un buton simplu care sa trimita la plimbare spam-site-urile. Sau de ce nu ofera un sistem +/-1 ?

In functie de ponderea pe care o va avea in rezultate, s-ar putea crea o discrepanta intre site-urile cu trafic mare si site-urile cu trafic mic (eventual la inceput), dar cu continut de calitate. Miscarea ar putea fi insa contracarata usor daca cei de la Google ar folosi un raport (ok, daca din 10 utilizatori 5 dau +1 pe un site, iar din 500 dau 50 la al doilea site, as inclina sa cred ca tot primul e mai bun).

In ultimul rand, ma enerveaza ca vom avea un nou social shit pe toate site-urile... Daca nu le-a iesit cu Google Buzz (majoritatea site-urilor au doar RT si Share/Like) - buzz-ul nu trimite nici pe departe traficul celorlalte 2 - acum incearca cu un buton care te-ar avantaja direct in serps. Intr-un fel, mi se pare disperata masura.
    Poate ca au pus si un Dislike :
    https://chrome.google.com/webstore/d...aogikpmpbdcdef

"The personal blocklist extension will transmit to Google the patterns that you choose to block. When you choose to block or unblock a pattern, the extension will also transmit to Google the URL of the web page on which the blocked or unblocked search results are displayed. You agree that Google may freely use this information to improve our products and services."

Cum a mai zis cineva aici, va fi un factor mic printre multi altii. Si nu cred ca va conta cine da +1 ci va conta cum seamana profilul tau (al celui care cauti ceva) cu cel care a dat +1. Dupa cum ati observat mai nou experienta google devine tot mai personalizata, incepand cu searchul. Probabil ca fiecare avem la ei profile mai ceva ca la Quantico

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Mircea Budean Vezi Post
    Eu vad toata treaba asta mai mult ca pe un esec in a obtine acces la datele din facebook. Daca au vazut ca facebook nu vrea sa le dea nimic, s-au gandit sa isi faca ei jucaria lor.
    Ce vrei sa zici cu esecul de a obtine datele din facebook ? Din cate stiu eu sunt publice si nici macar nu trebuie sa le interpretezi. Adica daca google vede widgetul cu like la un articol/post/etc si numarul de userii care au dat like ce vrei mai mult ? Plus ca din profilul de facebook poti face un profil mult mai usor decat din cautarile pe care le face un user.

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    33

Implicit

Filip, nu e chiar asa simplu cum crezi... una e sa ai acces la date, alta e sa le aduni de pe unde le gasesti...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Mircea Budean Vezi Post
    Filip, nu e chiar asa simplu cum crezi... una e sa ai acces la date, alta e sa le aduni de pe unde le gasesti...
    Plus ca google are acces cel mult la numarul like-urilor. Nu la date legate mult mai interesante legate de acestea (date demografice, varsta, sex, interese, etc.)
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 25th June 2010, 19:07
  2. Firefox devine prost?
    De Liviu Timar în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 9th January 2010, 13:26
  3. Google Search Social ?!
    De tataraseni în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th May 2009, 09:19
  4. Google devine enervant !