Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Google admite "este posibil ca linkurile postate de competitori sa va afecteze"

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit Google admite "este posibil ca linkurile postate de competitori sa va afecteze"

Am gasit astazi un articol interesant in care un angajat de la Google admite faptul ca este posibil ca un competitor sa poata sabota un site, numai cu ajutorul linkurilor. Sursa este postata aici.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Probabil ca se poate face asta, dar destul de greu. Totusi sunt sigur ca e mult mai important sa te ajuti pe tine decat sa-i sabotezi pe altii, pentru ca e mult mai usor

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Probabil ca se poate face asta, dar destul de greu. Totusi sunt sigur ca e mult mai important sa te ajuti pe tine decat sa-i sabotezi pe altii, pentru ca e mult mai usor
    Nu sunt interesat de sabotarea concurentei.

Google recunoaste in articolul asta ca algoritmul lui nu este imbatabil si ca el poate fi manipulat si in sens negativ. Practic oricine poate influenta pozitiile unui site pe care nu il detine si asupra caruia, teoretic, nu are nici un control, tocmai datorita linkurilor. Linkuri ce stau la baza modului de functionare a search-ului gandit de Google.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 11th August 2010 la 03:22.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu tocmai extrem de greu.
    Va amintiti momentul in care Tuca s-a luat de bloggeri si o perioada avea site-ul in primele pozitii pe "*abar"? L-au facut doar din anchor text
    jurnalul.ro/stire-editorial/marius-tuca-onanisti-din-toate-blogurile-masturbati-va-134212.html

In concluzie, similar cu spamul trimis de competitori, se poate, cum zic si oamenii de la google.

Ideea e: Cum se poate contracara asta?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

1nesco aia e o pagina de ziar care nu are cine stie ce putere de ranking pe un cuvant cheie. In plus, in link si nu numai, vezi 2 cuvinte cheie care au legatura cu anchor textul respectiv.

Apoi, cuvantul cheie respectiv nu e un cuvant cheie competitiv... pe online ma refer. Daca ar fi fost un cuvant cheie competitiv ai fi putut spune ca e posibil.

Ptr un cuvant cheie competitiv nu prea poti sa faci astfel de ieftineli. Ok, o sa iesi la o cautare simpla pe locul 1...si ce e cu asta? Nimeni nu o cauta, nu sint oameni interesati dupa asa ceva...

OK, platesti un numat de cuvinte cheie ca sa duci un concurent la o cautare eronata. Dar acea cautare nu influenteaza pe nimeni, iar IBL-urile nu isi au valoare.

Poti face spam in numele cuieva si lua link-uri de pe site-uri care ar putea sa te afecteze..abia aici ar putea aparea o problema. Totusi, de cat efort e nevoie ca sa faci rost de IBL-uri eronate astfel incat sa merite? De multe! Merita efortul? Doar daca o faci automatizat, dar chiar si atunci mai dai rateuri.

Nu e asa usor sa deturnezi un competitor si nu cred ca o poate face oricine.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Nu tocmai extrem de greu.
    Va amintiti momentul in care Tuca s-a luat de bloggeri si o perioada avea site-ul in primele pozitii pe "*abar"? L-au facut doar din anchor text
    jurnalul.ro/stire-editorial/marius-tuca-onanisti-din-toate-blogurile-masturbati-va-134212.html

In concluzie, similar cu spamul trimis de competitori, se poate, cum zic si oamenii de la google.

Ideea e: Cum se poate contracara asta?
    Asta e mai degraba un caz tipic de Google bomb. Similar cu "miserable failure" indreptat impotriva lui Bush. Google sustine ca pentru chestiile evidente reuseste sa evite acest tip de comportament, in momentul de fata.

Eu am inteles mai degraba din articol ca un site poate fi declasat prin acest tip de "atac", nu ridicat pentru o cautare pe care nu o efectueaza nimeni.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Dar asta ti se pare ieftineala ?

Eu zic ca ar necesita o investitie semnificativa sa cumperi linkuri pe sute sau mii de bloguri, cate or fi fost. Pe langa asta, eu in locul lui Tuca sa fiu m-as fi bucurat sa primesc atatea linkuri si exposure pe gratis, pentru ca sigur i-au ridicat siteul foarte mult. Pacat ca n-a patit unul din noi asta

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    1nesco aia e o pagina de ziar care nu are cine stie ce putere de ranking pe un cuvant cheie. In plus, in link si nu numai, vezi 2 cuvinte cheie care au legatura cu anchor textul respectiv.

Apoi, cuvantul cheie respectiv nu e un cuvant cheie competitiv... pe online ma refer. Daca ar fi fost un cuvant cheie competitiv ai fi putut spune ca e posibil.

Ptr un cuvant cheie competitiv nu prea poti sa faci astfel de ieftineli. Ok, o sa iesi la o cautare simpla pe locul 1...si ce e cu asta? Nimeni nu o cauta, nu sint oameni interesati dupa asa ceva...

OK, platesti un numat de cuvinte cheie ca sa duci un concurent la o cautare eronata. Dar acea cautare nu influenteaza pe nimeni, iar IBL-urile nu isi au valoare.

Poti face spam in numele cuieva si lua link-uri de pe site-uri care ar putea sa te afecteze..abia aici ar putea aparea o problema. Totusi, de cat efort e nevoie ca sa faci rost de IBL-uri eronate astfel incat sa merite? De multe! Merita efortul? Doar daca o faci automatizat, dar chiar si atunci mai dai rateuri.

Nu e asa usor sa deturnezi un competitor si nu cred ca o poate face oricine.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Da, nu prea are legatura cu Google Bomb-ul lui Tuca ce scrie acolo, pentru ca oricum nu stiu daca mai merge. Asta e ceva mult mai complex si oricum ridicarea concurentei pe anumite keyworduri nu te ajuta pe tine cu nimic.

Citat Postat în original de ganditorul_2003 Vezi Post
    Asta e mai degraba un caz tipic de Google bomb. Similar cu "miserable failure" indreptat impotriva lui Bush. Google sustine ca pentru chestiile evidente reuseste sa evite acest tip de comportament, in momentul de fata.

Eu am inteles mai degraba din articol ca un site poate fi declasat prin acest tip de "atac", nu ridicat pentru o cautare pe care nu o efectueaza nimeni.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Cred ca ideea este ca un anumit ocncurent poate face spam cu link-uri in numele tau, si nu prin link-uri platite, prin postrui spam prin bloguri , forumuri etc. pe postarea link-urilor pe site-uri banate de google, site-uri cu reputatie urata, sa faci un virus care sa contina url concurenta, etc.
    Dar nu merita eforturi,
    In plus eu am un pricipiu ceea ce daruiesti aia primesti, daca deschizi cutia pandorii, fii sigur ca te vei imbolnavi si muri in chinuri
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 21:33
  2. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 16:28
  3. Ce este aceea o "penalizare"?
    De haos în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 11th April 2009, 12:37
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 10:01
  5. cum gasim linkurile rel="nofollow" ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2007, 01:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •