Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Wordpress ca CMS, pagini sau posturi si degradarea pozitiei in timp

BladHaund este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    44
    Posturi
    159
    Putere Rep
    34

Implicit Wordpress ca CMS, pagini sau posturi si degradarea pozitiei in timp

Deschid aceasta discutie pentru ca am observat o tentinta tot mai pronuntata ca site-uri din .ro sau tintite catre audienta .ro sa fie realizate in Wordpress, acesta fiind folosit drept CMS de uz general si nu ca platforma de diseminare articole.

1. Cum considerati ca se produce indexarea mai bine, atunci cand paginile teoretic statice ale site-ului (de gen despre noi, servicii, produse, contact, etc.) sunt realizate ca pages sau ca posts?

2. Considerati ca o pagina prezentata ca post de wordpress sufera de un efect mai pronuntat de degradare in timp a pozitiei? Adica, in mod clar este foarte sus cand a fost postata dar in timp sufera o degradare mai mare decat paginile genetrate ca pages? Vorbiti din experienta, va rog, corelat cu intrebarea de la nr. 1.

3. Eu consider ca Google ia niste decizii in privinta pozitiei bazat pe CMS-ul care genereaza pagina. Ati constatat ca indepartarea
    Cod:
    <meta name="generator" content="WordPress x.x.x" /> <!-- leave this for stats -->
    sa produca efecte negative asupra indexarii?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Eu am peste 50 de situri cu wordpress ca CMS. Raspunsul la intrebarile tale nu e unul singur, depinde de structura linkurilor, de optimizare, de asezarea linkurilor in pagina. La mine ordinea indexarii este: categorii, taguri, pagini, posturi.

Cat despre generator, cu sau fara el, google tot va sti ca folosesti wordpress, datorita patternului comun al wordpresului "o lista cu posturi si posturi care contin mereu: titlu, continut, data, autor, categorie, taguri, comentarii"

Recomandarea mea e sa-l scoti ca sa scapi de robotii care se folsoesc de el ca sa te spameze.

Bafta
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    47

Implicit

Din experienta mea indexarea este mai buna daca discutam de posturi, dar acest lucru depinde cum spune si haos de mai multi factori.
    Am un blog in care articolele apareau in Google in maxim 5 min de la postare.
    De asemenea cand imi indexa un post nou imi indexa imediat si prima pagina a siteului.
    In schimb in ultimele zile am observat o modificare a acestui lucru.
    Am inceput sa adaug articolelor tag-uri.
    Si ca rezultat observ ca acestea sant indexate mai rapid acum si in nici un caz posturile.
    Posturile dureaza cateva ore acum pana sant indexate.
    iar prima pagina nu mai este actualizata dupa fiecare articol indexat.
    Nu stiu daca adaugarea tag-urilor a condus la acest lucru dar o sa revin cu amanunte pentru ca tin sub observatie "problema"
    O sa incerc sa adaug si pagini noi pentru a putea veni cu un raspuns.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 21st November 2009 la 20:34.

BladHaund este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    44
    Posturi
    159
    Putere Rep
    34

Implicit

Va rog sa nu ignorati modul in care am adresat intrebarea: Wordpress ca CMS de uz general, nu ca platforma de blogging.

Continut deci cvasi-static, eventual cu o sectiune de stiri care se mai actualizeaza, dar nu neaparat pe prima pagina.

Intrebarile pentru posts vs. pages sunt pentru paginile statice, nu pentru stiri.

Este binecunoscut faptul ca postarea unui articol il ridica in prima pagina imediat dupa postare, este binecunoscut efectul tagurilor.

Ma intereseaza efectul in timp asupra pozitionarii legat de modul de prezentare a continutului cvasi-static: sunt mai bune posturile sau sunt mai bune paginile?

Deocamdata, mie mi s-au parut mai bune posturile, dar nu sunt lamurit cum se comporta in timp (dispar in cele din urma din rezultate numai fiindca sunt posturi si Google considera a fi stiri prea vechi? Te trezesti ca pagina ta de servicii oferite, care era optimizata special sa apara cat mai sus, dispare numai fiindca ai creat-o ca un post?).

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    52
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Google nu are cum sa stie daca o pagina pe care o acceseaza este post sau page in sensul Wordpress. Conteaza mult si structura linkurilor:

Pe de o parte in multe teme WP pages sunt utilizate ca elemente de meniu si deci linkurile interne catre ele raman in permanenta pe toate paginile site-ului, pe cand posts au catre ele linkuri doar din anumite pagini ale site-ului (din prma pagina daca postul este nou, din pagini de taguri, din paginile categoriilor care contin postul respectiv) => avantaj pages.

Pe de alta parte linkuri catre posts se regasesc si in feed-ul RSS, care poate fi preluat si integrat si de alte site-uri, de aici IBL-uri externe direct catre posts => avantaj posts.

Tinand cont doar de factorii de influenta de mai sus, cred ca pages au tendinta catre o mai mare stabilitate in ceea ce priveste pozitia in rezultatele cautarilor (SERP), pe cand posts au tendinta unei "intrari" pe pozitie buna in SERP urmata de o cadere lenta.

In ce priveste meta-tagul generator Wordpress, probabil ca e mai bine sa fie scos pentru a nu da in plus o indicatie "binevoitorilor" in cazul in care WP nu este actualizat la ultima versiune.

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    36

Implicit

Am avut o pagina web care folosea wordpress ca CMS. Pozitia in cautari pot sa zic ca a fost constanta. Am folosit post pentru stiri si page pentru chestiile statice.
    Tagul respectiv e generat (din cate stiu) de functia wp_head() si orice tema valida o are.
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pagini focusate pe o tema sau pagini pentru fiecare subtema ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 21st January 2010, 00:21
  2. Plugin .mp3 in posturi - Wordpress
    De Prometeu în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st August 2009, 23:02
  3. Menu din pagini in Wordpress
    De Prometeu în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 17th March 2009, 12:28
  4. Problema SEO la Blog WordPress datorita numarului de pagini
    De Cipixxx în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 19th May 2008, 10:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •