Apropo, l-am gasit acum, sper sa ajute. Link.![]()
Apropo, l-am gasit acum, sper sa ajute. Link.![]()
Acelasi lucru si pentru o cautare cu care majoritatea suntem familiarizati.
Toto, eu incerc sa-mi explic mecanismul de functionare a sitelink-urile pentru ca daca nu inteleg macar in mare logica din spatele algoritmului nici nu am cum sa pot da raspunsul la intrebarea topic-ului.
Krumel, cred ca esti de acord ca primul rezultat la cautarile dupa "realitatea", "antena 3", "seopedia" etc (navigational search) are un CTR mult mai mare decat primul rezultat dupa cautarile "aer conditionat", "telefoane mobile" etc. Tot ce cred ca face Google prin acele sitelink-uri este sa le ofere celor care prefera sa acceseze un site din Google in defavoarea tastarii url-ului pur si simplu, utilizarii bookmark-urilor etc un plus de optiuni. Ma refer, cum spuneam mai sus, la sitelink-urile "normale" (8, grupate in 2 coloane de cate 4) si nu la mini-sitelinks (cele 4 afisate sub snippet, pe un singur rand).
Asadar, daca e aproape de adevar ce deduc eu mai sus, in mod normal ar fi aproape imposibil sa detronezi un site cu sitelinks de pe primul loc pentru anumite keyword-uri (in majoritatea cazurilor, numele de brand) pentru ca asta ar implica schimbarea comportamentului user-ului.
So, in mod normal, nu cred ca e posibil sa detronezi realitatea.net pe de primul loc dupa cautarea "realitatea tv" dar cred ca e posibil, cu multa munca, sa detronezi vreaucredit.ro de pe primul loc pentru cautarea "credite".
P.S.: Google ne da un nou viitor posibil motiv de dezbatere, legat tot de navigational search.
Ultima modificare făcută de raducutzzu; 25th August 2009 la 15:26.
Scriu si citesc curiozitati si ascult Michael Jackson.
Well, la mine a trecut mai bine de 1 luna si tot nu am reusit sa trec pe prima pozitie.. Insa am observat un lucru imbucurator, pentru anumite fraze care contin keywordul sunt pe primele 2 pozitii. Orice ar fi nu renunt. O sa va anunt intre timp daca se va schimba ceva.
Si eu incerc sa fac asta, momentan de pe doi am trecut pe primul loc timp de cateva zile dupa care am cazut pe doi, iar acum sunt pe 3!
Primul vad ca nu are mini-sitelinks... in timp ce eu si locul 2 avem. Asta probabil pt ca pana acum noi ocupam primele locuri
Sper sa ajung pe locul 1.
Eu m-am apucat sa optimizez un site pentru care eram pe locul I la cautari in google dupa un cuvant la singular, si pentru cuvantul la plurar. Ce credeti ca s-a intamplat ? Am ajuns pe locul I cu pluralul si cu singularul am cazut pe locul 4...
Sadly, confirm ca pierderea sitelinkurilor e pasul pregatitor pentru retrogradarea pe locul 2. Dupa ce 2 ani am fost locul 1 cu sitelinks acum aproximativ o luna am pierdut sitelink-urile iar azi am pierdut locul 1.
Si asta din cauza unui viral retard (sau genial, depinde cum privesti) si aproape ilegal facut de cel de pe locul 2.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.
big, poti da exemplul concret te rog?
mersi anticipat!
totusi, un exemplu concret gasim?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)