Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Vand digg.ro (500 euro)

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    putin pe langa subiect....dar stati sa inteleg si eu. deci daca am un domeniu si o firma mare isi face "brand" cu acelasi nume, eu nu mai am niciun drept asupra propriului meu domeniu? urat...
    unde-i legea aia cu proprietatea...?
    Daca tu ai cumpar domeniul DUPA ce firma aceea s-a infintat. Da. Il pierzi.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    51
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Daca tu ai cumpar domeniul DUPA ce firma aceea s-a infintat. Da. Il pierzi.
    Asa ca atentie mare pe ce dati banii oameni buni , ca sa nu va para rau dupa aceea !
    Regretele tardive nu ajuta !

Scorpiono este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th April 2007
    Vârstă
    36
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Toto Vezi Post
    Ai posibilitatea sa iti faci o companie denumita sc digg srl (daca nu o exista deja). In acest caz nimeni nu iti mai poate lua domeniul, else...
    Smart! Rep added!

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Cred ca nu e neaparat sa-ti faci firma cu dig srl ,ci doar sa iti inregistrezi situl la OSIM ca marca nationala .
    Daca acest lucru nu e posibil ,atunci intr-adevar sunt probleme .
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 3rd September 2008 la 16:52.

Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    36

Implicit

pai s-ar putea sa nu fie posibil, probabil ca stie si osim ce e digg de fapt. vedeti procesul dintre google si o firma germana (parca) care avea numele gmail si era inregistrat. deci se poate ajunge la proces si cu o marca inregistrata, atata timp cat ai de-a face cu un gigant

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    pai s-ar putea sa nu fie posibil, probabil ca stie si osim ce e digg de fapt. vedeti procesul dintre google si o firma germana (parca) care avea numele gmail si era inregistrat. deci se poate ajunge la proces si cu o marca inregistrata, atata timp cat ai de-a face cu un gigant
    Eu am inteles ca de fapt gmail , cel inregistrat in Germania , ar fi dat in judecata Google si ar fi si castigat in fata unei instante germane .
    In principiu , daca te inregistrezi la OSIM , nu ai probleme , iar daca esti dat in judecata ,altfel se pune problema in justitie .Este posibil insa ca cei de la OSIM sa iti refuze inregistrarea , daca digg.com s-a inregistrat ca marca in Uniunea Europeana sau ca marca nationala la noi.
    Oricum nu e nevoie sa-ti faci firma cu nume sitului poti inregistra si situl ca marca .
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 3rd September 2008 la 17:33.

Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    36

Implicit

Da, inseamna ca nu mai tineam bine minte

sovidiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th September 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    35

Implicit

Cred ca se pot combate trademark-urile, ca orice alt lucru care nu e batut in cuie.

De exemplu, eu iau domeniul Paypar.ro si nu fac firma sau orice altceva. Vine firma Paypar AG din Germania si-si deschide reprezentanta in Romania.

Ei nu vor putea sa-mi ia domeniul deoarece eu am inregistrat domeniul paypar.ro inainte de venirea lor in Romania.

Daca ei ar putea sa-mi ia domeniul .ro pe motiv ca au trademark pe "Paypar" in Romania, ar insemna sa-mi fac si eu firme gen "Jocuri SA", "Masini SA", "Anunturi SA" si sa iau fortat domeniiile: jocuri.ro, masini.ro si anunturi.ro.

Regula e simpla: ai luat domeniul, -- acum, nu peste x ani -- nu e nici un fel de trademark pe numele domeniului, ramai cu el.

Mai mult, trademark-urile se pun si pe domenii de activitate, din cate am inteles. Cu alte cuvinte, pot exista doua firme cu trademark pe "Windows", dar una are trademark pe "windows" in domeniul constructiilor / instalatiilor PVC si alta in domeniul IT.

Nu poti pune trademark pe un cuvant / sintagma folosita in orice imprejurare ci doar pe un cuvant / sintagma folosite in anumite domenii. Altfel, am fi nevoit sa-i dam 5 centi, de exemplu, lui Bill Gates de fiecare data cand am scrie sau pronunta cuvantul "windows".

In Anglia, mi se pare, GMail este trademark inregistrat in segmentul IT de o firma diferita de Google -- una care promova termenul de GMail cu mult inainte de infiintarea companiei Google; de aceea acolo serviciul Google de e-mail e promovat drept "Google Mail".
    -------

Deci ideea ar fi ca daca nu exista trademark pe un cuvant / sintagma, poti lua un nume de domeniu identic cu respectivul cuvant sau sintagma.

In cazul digg.ro, la fel cu cel al domeniilor: drupal.ro, techcrunch.ro (domenii alese aleatoriu, doar cu rol de exemplificare), am putea avea de-a face cu o practica numita cybersquatting.

Daca digg.ro te da in judecata la ICANN si tu demonstrezi ca ai firma Digg SRL sau chiar trademark pe "DIGG" la OSIM, ei nu prea au sanse sa-ti ia domeniul. Ar insemna ca asa pun si eu trademark pe toate cuvintele din limba engleza si cer apoi fiecarui vorbitor de limba engleza din lume sa-mi plateasca x centi per cuvant.

Daca intri in segmentul cybersquatting, pierzi si domeniul si te mai pun sa platesti si daune morale, dupa eterna regula americana: "te uiti la mine, te dau in judecata si-ti iau casa".

Toata treaba e sa demonstrezi la ICANN, nu la ROTLD sau in alta parte, ca domeniul digg.ro e luat cu buna-credinta si ca tu dezvolti o afacere diferita de cea dezvoltata de digg.com (nu asa stau lucrurile, momentan, in cazul digg.ro) -- o afacere ce a generat x locuri de munca si a contribuit cu y lei la bugetul de Stat.

Off-topic: Cum fiecare român nu uita de un alt român si il ajuta intotdeauna, ROTLD se spala lejer pe maini de rezolvarea conflictelor generate de domenii cu extensia .ro:

"Registrul de domenii .ro (ROTLD) nu este un arbitru al disputelor ce pot sa apara intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte referitoare la inregistrarea sau folosirea unui nume de domeniu." --> vezi [ http://portal.rotld.ro/pages/ro/4/ ]

Deci cu digg.ro ar fi ceva sanse dar trebuie dezvoltata si o afacere in spate, diferita de stilul de agregator de stiri dezvoltat de digg.com.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de sovidiu Vezi Post
    Ar insemna ca asa pun si eu trademark pe toate cuvintele din limba engleza si cer apoi fiecarui vorbitor de limba engleza din lume sa-mi plateasca x centi per cuvant.

.
    Foarte interesant si documentat postul tau .
    Brandul si marca e una si proprietatea asupra cuvintelor e alta ...si nimeni nu e proprietar pe cuvinte .

adson este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    21st April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    280
    Putere Rep
    34

Implicit

daca tu vinzi pe site ul digg acadele si mai ai si marca pe clasa nisa corespunzatoare activitati tale nu e nici o problema dar daca nu atunci este o problema... este clar ca digg.ro a fost luat pentru a culege cateva mici roade de pe urma celor de la digg.com pentru ca functioneaza pe acelasi sistem....

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand site filme = 20 euro
    De SeerKan în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd December 2009, 17:51
  2. Vand Banner top cu 0.25 euro / 1000 afisari
    De gabi911 în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd November 2009, 12:37
  3. Vand publicitate online de la 0.5 Euro CPM
    De myamar în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 8