Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Firme falimentate, ce se intampla cu domeniile .ro?

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    40

Implicit Firme falimentate, ce se intampla cu domeniile .ro?

Salutare!

Va cer ajutorul pentru o situatie cu domeniile .ro .
    O firma cumpara un domeniu .ro, peste ani intra in insolventa, teoretic domeniul ramane al nimanui, nu?

Cum pot face eu asa incat sa intru in posesia unui astfel de domeniu ? Care este calea cea mai sigura? Presupun ca trebuie o sesizare celor de la ROTLD, dar cum ma pot asigura ca domeniul, din senin a fost inregistrat de o alta persoana "intre timp" ?

Va multumesc!

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Depinde, e o chestiune de noroc si de relatii. Cineva de la RoTLD sau cineva in colaborare cu altcineva de la RoTLD, sustrag astfel de domenii pe banda rulanta. Eu personal, nu cred ca ai vreo sansa, dar daca vrei neaparat sa te convingi, poti sa incerci.

Eu din 7 incercari, am vazut decat un singur rezultat pozitiv. Nu conteaza procedura..
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    506
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    Cum pot face eu asa incat sa intru in posesia unui astfel de domeniu ? Care este calea cea mai sigura? Presupun ca trebuie o sesizare celor de la ROTLD, dar cum ma pot asigura ca domeniul, din senin a fost inregistrat de o alta persoana "intre timp" ?
    Nai cum la rotld .... inregistrarea se face dupa regula primul venit ... primul servit.

In legatura cu insolventa nu stiu ....
    .

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    82

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Eu din 7 incercari, am vazut decat un singur rezultat pozitiv. Nu conteaza procedura..
    Unde ai vazut rezultatele astea?
    Offtopic: Cred ca vroiai sa scrii "doar un singur rezultat pozitiv". Ti-a scapat
    Caut cu jingle.ro.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    32

Implicit

M-am interesat si eu de acest aspect cu ceva timp in urma, insa nu am reusit sa aflu mare lucru. Cert este ca ROTLD nu are inca un sistem prin care sa revalideze acele domenii. In acest sens ar trebui o colaborare intre ROTLD si Registrul Comertului, insa nu-si da nimeni interesul.

Normal toate bunurile unei firme intrate in insolventa ar trebui vandute de catre un asa zis lichidator judiciar. Care nu face altceva decat sa preia "postul" de administrator al respectivei firme, sa vanda bunurile acestia si sa someze toti angajatii. Acesti lichidatori sau judectorii ori procurorii, in functie de situatie, nu-si dau intereseul pentru domeniile companiilor sa le vanda sau sa le faca orice, le lasa asa.
    In mod logic, ca ROTLD sa poata revinde acele domenii ar trebui s-o faca sub semnatura acelui judecator. Deci este destul de imposibil..

LE:
    Daca in viitor se va face ceva in acest sens, sper doar sa nu o calce pe urma celorlalte tari unde domeniile sunt radiate definitiv in momentul in care firma este dizolvata din registru.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    M-am interesat si eu de acest aspect cu ceva timp in urma, insa nu am reusit sa aflu mare lucru. Cert este ca ROTLD nu are inca un sistem prin care sa revalideze acele domenii. In acest sens ar trebui o colaborare intre ROTLD si Registrul Comertului, insa nu-si da nimeni interesul.

Normal toate bunurile unei firme intrate in insolventa ar trebui vandute de catre un asa zis lichidator judiciar. Care nu face altceva decat sa preia "postul" de administrator al respectivei firme, sa vanda bunurile acestia si sa someze toti angajatii. Acesti lichidatori sau judectorii ori procurorii, in functie de situatie, nu-si dau intereseul pentru domeniile companiilor sa le vanda sau sa le faca orice, le lasa asa.
    In mod logic, ca ROTLD sa poata revinde acele domenii ar trebui s-o faca sub semnatura acelui judecator. Deci este destul de imposibil..
    Asadar, daca ma duc la ROTLD si sesizez ca X domeniu e luat de o firma care a intrat in insolventa risc sa ramana pur si simplu in aer si domeniul sa stea intr-un fel de purgatoriu al legalitatii ?

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    32

Implicit

Pai nu risti, domeniul oricum este pierdut.
    Au stat si inca stau apartamente, spatii comerciale si tot felul de utilaje "pe bara" pentru ca lichidatorul ori judecatorul nu si-a dat interesul, nu m-as vaita de niste domenii. Majoritatea celor care ar trebui sa se ocupe nici macar nu stiu ce sa faca si ce este un domeniu, daramite sa se mai si ocupe de el.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Raspuns final si corect:
    Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Pai nu risti, domeniul oricum este pierdut.
    @puthre -
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    506
    Putere Rep
    30

Implicit

Personal m-am lovit oarecum de aceasta problema, am incercat sa cumpar un domeniu iar proprietarul mia spus ca putem discuta dupa ce firma iasa din insolventa,a precizat ca dureaza de 2 ani, si mai dureaza 2-3 ani, cred ca aceste domeni sunt blocate pana cand proprietari nu le transfera sau le sterg asta desigur dupa iesirea din insolventa care este un proces de durata.

Visam la cioara de pe sarma, cand un lichidator judiciar va scoate la vanzare domenii va mai dura mult si bine, iar fara acest lucru domenile sunt blocate.
    .

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    49
    Posturi
    436
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Paul Vezi Post
    .... cand un lichidator judiciar va scoate la vanzare domenii va mai dura mult si bine ..
    Extrem de corect! Doar pentru faptul ca niciodata nu poate face asta Nu ai cum sa scoti la vanzare ceva ce nu este al tau, chiar si in postura de executor. Proprietarul domeniilor este ROTLD iar ei iti vand dreptul de a-l utiliza. Exact ca un fel de leasing unde proprietarul este compania de leasing, iar tu, ca si client, esti utilizator. Niciodata nu vei putea vinde masina atata vreme cat nu ai dreptul, nefiind proprietar.
    Faptul ca un domeniu poate fi atribuit altei persoane (fizice sau juridice) este acelasi mecanism ca si in cazul masinilor preluate de leasing; acelasi proprietar, alt utilizator.
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce se intampla?
    De Buta Paul în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 20th November 2008, 15:20
  2. ce se mai intampla?
    De inscaun în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 13th April 2008, 14:21
  3. Ce se intampla cu adsense...
    De freezy în forumul Google
    Răspunsuri: 0