Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Domenii web nume proprii romanesti (gen: andreea.net)

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Pentru că săptămâna trecută am mai cumparat de la GoDaddy11 domenii (pentru mine, nu ca să le vând) m-am super interesat şi am ajuns la următoarea concluzie:

- Motoarele de cautare nu mai ţin cont de tld-uri
    - Apar tld-uri noi (exemplu ws) şi or să mai apară pe măsură ce combinaţiile pe cele vechi se consumă.
    Asta e în interesul marilor vânzători de domenii şi nu al câtorva comercianţi de domenii
    -Tld-ul are valoare mai mult de brand (nu mă refer la cele geografice), exemplu cele .com

În condiţiile astea chiar nu se mai merită osteneala cu cumpăratul domeniilor.

Păărerea mea
    Ultima modificare făcută de Hobart; 6th April 2010 la 17:57.
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

iSKY este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

Implicit

Pe undeva sunt de acord cu tine, insa nu am precizat faptul ca daca te pricepi la optimizare pentru motoare de cautare a unui keyword pe o extensie generica, e clar ca poti ajunge sa dezvolti ceva bun si foarte benefic!

Una peste alta, ce vand eu in threadul asta sunt niste nume de domenii celor care sunt interesati sa foloseasca aceste domenii in scopuri personale, gen blog personal sau e-mail personalizat! E foarte simplu, doar nu va cauta lumea in google.ro "andreea", cum cauta "muzica", e ceva foarte, foarte clar, insa in momentul in care esti o persoana care isi dezvolta o afacere sau de ce nu identitatea personala in mediul online, altfel este privit un site personal www.andreea.net sau un e-mail personalizat de contact contact@andreea.net

V-as ruga pe toti sa va ganditi si la alternativa asta si sa-mi spuneti ce considerati despre asta (ca tot veni vorba de ce faci cu domeniile respective).

Citat Postat în original de Hobart Vezi Post
    Pentru că săptămâna trecută am mai cumparat de la GoDaddy11 domenii (pentru mine, nu ca să le vând) m-am super interesat şi am ajuns la următoarea concluzie:

- Apar tld-uri noi (exemplu ws) şi or să mai apară pe măsură ce combinaţiile pe cele vechi se consumă.
    Asta e în interesul marilor vânzători de domenii şi nu al câtorva comercianţi de domenii
    -Tld-ul are valoare mai mult de brand (nu mă refer la cele geografice), exemplu cele .com

Păărerea mea
    Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de iSKY Vezi Post
    Pe undeva sunt de acord cu tine, insa nu am precizat faptul ca daca te pricepi la optimizare pentru motoare de cautare a unui keyword pe o extensie generica, e clar ca poti ajunge sa dezvolti ceva bun si foarte benefic!

Una peste alta, ce vand eu in threadul asta sunt niste nume de domenii celor care sunt interesati sa foloseasca aceste domenii in scopuri personale, gen blog personal sau e-mail personalizat! E foarte simplu, doar nu va cauta lumea in google.ro "andreea", cum cauta "muzica", e ceva foarte, foarte clar, insa in momentul in care esti o persoana care isi dezvolta o afacere sau de ce nu identitatea personala in mediul online, altfel este privit un site personal www.andreea.net sau un e-mail personalizat de contact contact@andreea.net

V-as ruga pe toti sa va ganditi si la alternativa asta si sa-mi spuneti ce considerati despre asta (ca tot veni vorba de ce faci cu domeniile respective).
    Săptămâna trecută, spre exemplu, am cumpărat www.petre-oancea.info.
    Puteam să-mi iau şi .com dar n-am nici o jenă că e .info

Referitor la ce spui tu, eu aş împărţi domeniile în două mari categorii:
    • Domenii de cuvinte cheie gen accesorii-gsm.com
    • Domenii de nume proprii si branduri

Prima categorie se adresează SEO-iştillor care doresc o mică şansă în plus la optimizarea pe un keyword

A doua categorie, din care fac parte şi domeniile oferite de tine spre vânzare şi cred că ai şanse mici să vinzi aşa ceva pe un forum SEO.
    Setează-ţi domeniul să poţi fi contactat prin “whois”, ăsta e sfatul meu.

Referitor la moralitate, e greu de spus ceva, atâta vreme cât chiar şi comercianţii de domenii acceptă transferul de proprietate.

Este foarte adevărat că am încercat de multe ori sentimente de revoltă când am căutat un domeniu, am văzut că e luat dar nu există pe net.

Seopedia a creat un capitol în acest sens şi trebuie să acceptăm aceste tranzacţii, ce nu trebuie acceptată însă, atitudinea ofensatoare a unora dintre noi.

Spre exemplu eu cred ca www.ilie.info e un domeniu de 2 lei, asta nu înseamnă că şi eu sunt de 2 lei cum nici tu nu eşti de 2 lei.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Păărerea mea
    ws este un ccTLd ca si .ro
    ws este extensia alocata Insulelor Samoa de Vest
    Extensiile generice sunt foarte putine iar ceea ce aparut ,sa zicem mai recent , sunt cele specializate .aero , .jobs
    Sunt extensii nationale utilizate cu mult succes in descriptivitatea numelui precum tv , fm , me , ly ( in watch.tv , love.me , love.ly ) dar asta arata exact contrariu a ceea ce sustii tu si anume importanta extensiei in descriptivitate .
    Rolul SEO al domeniului a scazut fata de perioada de inceput a internetului , a crescut insa rolul sau de relevanta si descriptivitate pentru site ( proiect ) .
    O extensie puternica este o masura a seriozitatii siteului si intotdeauna cei ce vor investi in dezvoltarea unui proiect se vor asigura de un nume de domeniu brandabil pe o extensie puternica .
    Altfel, daca nivelul pretentiilor este scazut, bugetul mic , ne stau la indemana o sumedenie de extensii chiar si pentru keyworduri mari ...
    Nici afirmatia cu rolul tld-ului in SEO nu este demonstrata...
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 6th April 2010 la 20:44.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    ws este un ccTLd ca si .ro
    ws este extensia alocata Insulelor Samoa de Vest
    Extensiile generice sunt foarte putine iar ceea ce aparut ,sa zicem mai recent , sunt cele specializate .aero , .jobs
    Sunt extensii nationale utilizate cu mult succes in descriptivitatea numelui precum tv , fm , me , ly ( in watch.tv , love.me , love.ly ) dar asta arata exact contrariu a ceea ce sustii tu si anume importanta extensiei in descriptivitate .
    Rolul SEO al domeniului a scazut fata de perioada de inceput a internetului , a crescut insa rolul sau de relevanta si descriptivitate pentru site ( proiect ) .
    O extensie puternica este o masura a seriozitatii siteului si intotdeauna cei ce vor investi in dezvoltarea unui proiect se vor asigura de un nume de domeniu brandabil pe o extensie puternica .
    Altfel, daca nivelul pretentiilor este scazut, bugetul mic , ne stau la indemana o sumedenie de extensii chiar si pentru keyworduri mari ...
    Nici afirmatia cu rolul tld-ului in SEO nu este demonstrata...
    OK ! Suntem oarecum pe aceeasi linie, cu o exceptie: cea cu TLD-ul ws.
    Daca cei de la GoDaddy m-au mintint, asta e, vezi printscreenul de mai jos
    Imagini atașate Imagini atașate

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

Implicit

Daca lumea domeniilor web ce le detin s-ar opri aici, sincer m-as instrista. Insa ma bucur foarte tare ca detin si keyword-uri puternice pe extensii generice, insa nu le voi face publice pentru moment, pentru ca unele din ele sunt deja pe lista de dezvoltare. Altfel spus, nu are legatura prea mare SEO cu ilie.info, dar gandeste-te doar cum suna (dau un exemplu care mi-a venit acum in minte), un afacerist pe nume George Costantin Ilie sa aiba un e-mail personalizat care sa se cheme contact@ilie.info si nu george.ilie@gmail.com.

Cam atat am avut de zis!

Săptămâna trecută, spre exemplu, am cumpărat www.petre-oancea.info.
    Puteam să-mi iau şi .com dar n-am nici o jenă că e .info

Referitor la ce spui tu, eu aş împărţi domeniile în două mari categorii:
    • Domenii de cuvinte cheie gen accesorii-gsm.com
    • Domenii de nume proprii si branduri

Prima categorie se adresează SEO-iştillor care doresc o mică şansă în plus la optimizarea pe un keyword

A doua categorie, din care fac parte şi domeniile oferite de tine spre vânzare şi cred că ai şanse mici să vinzi aşa ceva pe un forum SEO.
    Setează-ţi domeniul să poţi fi contactat prin “whois”, ăsta e sfatul meu.

Referitor la moralitate, e greu de spus ceva, atâta vreme cât chiar şi comercianţii de domenii acceptă transferul de proprietate.

Este foarte adevărat că am încercat de multe ori sentimente de revoltă când am căutat un domeniu, am văzut că e luat dar nu există pe net.

Seopedia a creat un capitol în acest sens şi trebuie să acceptăm aceste tranzacţii, ce nu trebuie acceptată însă, atitudinea ofensatoare a unora dintre noi.

Spre exemplu eu cred ca www.ilie.info e un domeniu de 2 lei, asta nu înseamnă că şi eu sunt de 2 lei cum nici tu nu eşti de 2 lei.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Solutie:

Cumpar domeniul constantin-ilie cu 0.65euro adica 2.65 lei
    (ma scuzi ca am zis 2 lei, valoreaza 2.65 lei) si adresa mea de email mult-visata va fi george@constantin-ilie

Dovada in imaginea de mai jos ca domeniul costa 2 lei si acest "2 lei" nu e o figura de stil
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Hobart; 7th April 2010 la 00:16.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    1.232
    Putere Rep
    44

Implicit

In fine, daca asta e solutia ta, probabil nu se aplica la multi din oamenii de afaceri din ziua azi, eu cunosc cel putin cativa dintre ei care ar fi dispusi sa plateasca cateva sute de euro pentru a avea un e-mail personalizat cu numele lor mic. Pana acum am mai vandut domenii de genul asta, asa ca stiu despre ce este vorba, nu e o noutate pentru mine, dar asa cum am zis, ar trebui sa vorbeasca cei interesati cu adevarat de ele sau mai bine zis ar trebui sa ofere, momentan am 2 oferte, dar nu de pe forumul asta pentru andreea.net si sergiu.org.

Solutie:

Cumpar domeniul constantin-ilie cu 0.65euro adica 2.65 lei
    (ma scuzi ca am zis 2 lei, valoreaza 2.65 lei) si adresa mea de email mult-visata va fi george@constantin-ilie

Dovada in imaginea de mai jos ca domeniul costa 2 lei si acest "2 lei" nu e o figura de stil

voidcode este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    12th October 2007
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    321
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Sustin ceea ce a spus haotik, niste domenii de 2 lei luate in scopul de a le vinde mai departe, pentru care nu cred ca vei reusi nici macar sa recuperezi "investitia".

bre ce treaba aveti voi cu omu ? e decizia lui sa faca negotz:>
    Sunt care o facut milioane de eur din specula, e dreptul fiecaruia :>
    Aici gasesti cele mai tari Jocuri cu masini si mai poti juca alte Jocuri Gratis

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de voidcode Vezi Post
    bre ce treaba aveti voi cu omu ? e decizia lui sa faca negotz:>
    Sunt care o facut milioane de eur din specula, e dreptul fiecaruia :>
    Pai am sarit pe el ca e mai mic

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th February 2009, 17:30
  2. nume-blog.domeniu.com sau nume-blog.blogspot.com
    De jeremy în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 20th November 2007, 22:27
  3. ati dat click-uri pe reclamele proprii?
    De ibis în forumul Adsense
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 27th July 2007, 01:31
  4. Alegere nume:nume.ro vs. enume.ro
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th June 2007, 20:21

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •