Pt. ca a expirat si nu a fost reinnoit.
Expiration Date: 2009-10-23
Creation Date: 2008-10-23
Last Update Date: 2008-10-27
Cazul ala a fost 'rezolvat' in Ianuarie 2004.
Pt. ca a expirat si nu a fost reinnoit.
Expiration Date: 2009-10-23
Creation Date: 2008-10-23
Last Update Date: 2008-10-27
Cazul ala a fost 'rezolvat' in Ianuarie 2004.
ma bag ca musca-n lapte cu o intrebare.
Dar daca imi fac firma si mi se ridica parul pe picioare sa o numesc Live Unibet SRL
Si inregistrez domeniul liveunibet.com sau orice alt tld.
Ce se intampla in cazul asta ?
Se intampla doar ca ai o sansa in plus sa tii domeniul liveunibet.tld . Sansa se mareste daca firma este inregistrata inainte de inregistrarea trademarkului si/sau obiectul de activitate al firmei nu are legatura cu clasele trademarkului .
Nici macar asa , nu ai garantia ca poti pastra domeniul , dar sansele sunt mult mai mari . Pana la urma , un drept ( cel oferit de trademark ) se intinde pana la granita incalcarii altui drept ( dreptul de a folosi si promova pe net sau oriunde altundeva numele firmei ) .
Situatia este oarecum similara si cu numele proprii ale persoanelor fizice .Cu ceva timp in urma , am ascultat la radio o farsa in care o doamna, pe numele de familie Mercedes , a fost sunata de "politie" sa se prezinte la sediul politiei din strada... pentru schimbarea obligatorie a numelui de familie intrucat Mercedes este o marca inregistrata in Romania . Subliniez era o farsa , dar o asemenea situatie ipotetica evidentiaza limitele trademarkului si anume acelea in care se incalca alte drepturi precum folosirea si promovarea ( de ce nu in campanie electorala ) a numelor de persoane fizice sau juridice ( identice sau asemanatoare cu trademarkuri ) .
Nu exista un sablon pentru a sti sigur daca mentii sau nu un nume de domeniu impotriva unui trademark. Degeaba sustii ca prin continut numele de domeniu este folosit in alte scopuri decat cele ale trademarkului ( clase ) , ca numele de domeniului este de fapt numele firmei promovate ,daca logoul si designul sunt identice sau asemanatoare cu cele ale siteului detinatorului trademarkului .
La o adica este important fiecare element , iar acesta al coincidentei numelei domeniului web cu numele firmei este foarte important .
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)