Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 28 din 28

Subiect: inregistrare domeniu .ro la rotld.ro

Michael este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    20th December 2007
    Locaţie
    Arges- Romania
    Vârstă
    61
    Posturi
    128
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de aolddog Vezi Post
    Avetzi grija totushi ca la unii hosteri (cei care ofera deobicei pretzuri mai mici la inregistrare domenii .ro) nu va inregistreaza pe numele vostru ci pe numele lor, deci prin urmare cind pleci cu gazduirea de la ei s-ar putea sa va ceara bani in plus sau chiar sa nu va dea domeniuL !!
    Domeniile .ro se inregistreaza pe numele tau; la domenii internationale, din alea gratuite apar probleme de interpretare.

PS atata timp cat apari tu in whois, nu cred ca sunt probleme, cel putin pe cele .ro. Aveti ceva experiente? Poate ca e bine sa stim si noi...

Lucian00 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Posturi
    248
    Putere Rep
    32

Implicit

inca o zi a trecut si nu am primit factura proforma pe e-mail..Asa de greu se misca la noi?
    Pana acuma inregistram 5 domenii .com in strainatate

Michael este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    20th December 2007
    Locaţie
    Arges- Romania
    Vârstă
    61
    Posturi
    128
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de dt Vezi Post
    Sa lamurim putin lucrurile:

Administrarea domeniilor .ro se face ce ICI/RNC (mai nou RoTLD - Romanian Top Level Domain ). Domeniile nu se vand, ci doar se rezerva/inregistreaza. Direct de la RNC sau prin intermediul unor parteneri (lista e la ei pe site http://www.rotld.ro/romana/inregistr...u/listpart.php ) La RNC pretul este de $61 TVA inclus (fara alte taxe anuale). Partenerii primesc un discount la pretul de achizitie al domeniului (de obicei 30%) dar stabilesc mai departe singuri pretul de vanzare catre utilizatorii finali. [Exista si posibilitatea de rezervare a unui domeniu .ro cu plata lunara/anuala dar mai mult ca o exceptie, doar in conditii speciale]

Ca sa va convingeti ca un domeniu este rezervat pe numele vostru trebuie doar sa verificati in whois persoana trecuta la ADMIN. De cele mai multe ori, firmele care inregistreaza domenii .ro sunt serioase si fac rezervarea corect, pe numele clientului, dar bineinteles ca peste tot mai exista si "uscaturi".

In concluzie, nu conteaza de unde este rezervat domeniul, important e ce apare in whois la titular. Mai departe, orice problema / modificare etc se face direct pe site la RoTLD. Cel putin asta e situatia acum - e posibil ca anul asta sa se schimbe si sa existe si la noi un sistem de rezervare cat mai apropiat de cel de la domeniile .com.
    Am probleme???
    -pe whois-ul domeniului meu apare asa:
    -prima pozitie sunt eu trecut
    -a doua pozitie tot eu
    -asa, si acum la a treia pozitie apare firma de hosting la care am domeniul (el a facut cerea de trecere pe hostingul lui, catre rotld, si eu am confirmat-o).

Intrebare: sunt eu adminul? Ca nu mi-am dat inca seama daca eu as fi. In principiu, eu ar trebui sa fiu. Oricum, domeniile pe .ro nu sunt inregistrate de la inceput pe numele tau, cu admin cu tot?

Scuze pt intrebare, dar efectiv nu stiu.

Obelix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    7th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    156
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Lucian00 Vezi Post
    inca o zi a trecut si nu am primit factura proforma pe e-mail..Asa de greu se misca la noi?
    Pana acuma inregistram 5 domenii .com in strainatate
    La mine nu a durat niciodata mai mult de o zi lucratoare. Ia verifica-ti directorul de SPAM de la mail ca e un email automat si e usor interpretat ca spam de filtre. Sigur ai bagat adresa buna de email la inregistrare?

Citat Postat în original de Michael Vezi Post
    Am probleme???
    -pe whois-ul domeniului meu apare asa:
    -prima pozitie sunt eu trecut
    -a doua pozitie tot eu
    -asa, si acum la a treia pozitie apare firma de hosting la care am domeniul (el a facut cerea de trecere pe hostingul lui, catre rotld, si eu am confirmat-o).

Intrebare: sunt eu adminul? Ca nu mi-am dat inca seama daca eu as fi. In principiu, eu ar trebui sa fiu. Oricum, domeniile pe .ro nu sunt inregistrate de la inceput pe numele tau, cu admin cu tot?

Scuze pt intrebare, dar efectiv nu stiu.
    Prima pozitie e ownerul, cel care poate modifica datele domeniului (inclusiv DNS) sau il poate transfera, a doua pozitie e admin - tehnic, cel care poate schimba DNS-urile (tu sau uneori firma de gazduire pentru n00bs), urmeaza billing si zone care nu prea mai au importanta neputand modifica deloc domeniul. Ownerul poate schimba inclusiv Tehnicul daca e cazul. Pozitiile pot sa varieze dar la owner apare si:

admin-contact: AB123-ROTLD
    technical-contact: CD234-ROTLD
    zone-contact: EF345-ROTLD
    billing-contact: GH456-ROTLD

pentru a specifica clar ce e fiecare persoana de mai jos.
    Ultima modificare făcută de Obelix; 30th January 2008 la 18:02.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Posturi
    248
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Obelix Vezi Post
    La mine nu a durat niciodata mai mult de o zi lucratoare. Ia verifica-ti directorul de SPAM de la mail ca e un email automat si e usor interpretat ca spam de filtre. Sigur ai bagat adresa buna de email la inregistrare?
    Nu am gasit nimik.
    Adresa de e-mail e buna , deoarece am primit un e-mail de la ei cu confirmare.

twainiack este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2008
    Vârstă
    41
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Am inregistrat un domeniu de mai bine de trei zile prin rotld, nu am primit nici o confirmare pe email am verificat si in spam folder, de ce merge asa greu si nici macar nu au posibilitatea platii cu card online. Sunt serioase persoanele de la rotld in sensul sa-ti si ofere domeniul in cazul cand ai completat corect ?
    Acum cand verific din nou domeniul apare ca solicitat.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Posturi
    248
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de twainiack Vezi Post
    Am inregistrat un domeniu de mai bine de trei zile prin rotld, nu am primit nici o confirmare pe email am verificat si in spam folder, de ce merge asa greu si nici macar nu au posibilitatea platii cu card online. Sunt serioase persoanele de la rotld in sensul sa-ti si ofere domeniul in cazul cand ai completat corect ?
    Acum cand verific din nou domeniul apare ca solicitat.
    Pana la urma s-a rezolvat problema la mine cu un e-mail catre ei cerandu-le explicatii.Se pare ca informatiile trimise de mine nu erau valide, la CNP uitasem o cifra.Am retrimis din nou si totul s-a rezolvat in 2 zile.

Partea naspa la rotld.ro e ca nu iti dau e-mail inapoi privind refuzul acceptarii inregistrarii domeniului.

Incearca sa retrimiti din nou cererea , de aceasta data fiind foarte atent la informatiile personale pe care le adaugi.
    Just me!

blackangel32 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th April 2008
    Locaţie
    Onesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    162
    Putere Rep
    0

Implicit exact

Citat Postat în original de BeFree Vezi Post
    Eu te sfatuiesc sa cumperi domeniul de la altcineva. Cei de la ROTLD.ro sunt dusi cu pluta.
    cauta si cumpara-l de oriunde in alta parte numai de la astia nu

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ajutor inregistrare domeniu .it
    De ConstantinLG în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th May 2009, 23:32
  2. Inregistrare domeniu Persoana juridica
    De w!ll în forumul Domenii
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 25th January 2009, 22:11
  3. Curiozitati RoTLD
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 13th September 2008, 18:36
  4. Rotld
    De FireEyes în forumul Bar, lobby...