Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Dmoz vs Google, cautarile cu si fara diacritice

matrimo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    44
    Posturi
    142
    Putere Rep
    26

Unhappy Dmoz vs Google, cautarile cu si fara diacritice

In opinia mea, Dmoz fare o mare eroare neacceptand si cautarile cuvintelor fara diacritice.

Eu am o tastarura AZERTY, deci nu are diacritice pe ea si nici nu am timp sa imi bat capul cu scurtaturi. ( Pe plan profesional, am studiat in strainatate si nu am avut nevoie de diacriticele).

Google, desi folosea baza de date a ODP, accepta in trecut cautarile fara diacritice. Accepta evident si in prezent si este un lucru normal. Exista totusi diferenta in lista de rezultate. Adica poti regasi acelasi site pe prima 2 in Google Search scriindu-l cu diacritice si acelasi cuvant, la alta cautare, pe pagina 3 scriindu-l fara diacritice.

Responsabilii ODP Romania ar trebui sa propuna detinatorilor ODP permiterea cautarii in ODP cu si fara diacritice.

Utilitatea publica, pentru utilizatorul de rand care nu obisnuieste sa scrie cu diacritice, este zero intrucat la o cautare de genul: casatorie , rezultatul este zero.

Credeti ca acel utilizator, repet neobisnuit cu diacriticele, va reincerca sa tasteze : căsătorie ? Ma indoiesc in totalitate.

Si ultima remarca : Rotld nu foloseste / nuaccepta inregistrarea domeniilor cu diacritice. Asadar in opinia mea motorul de cautare al DMOZ are trebui sa fie actualizat in asa fel incat sa accepte cautarile cu & fara diacritice, asa cum face Google.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.115
    Putere Rep
    45

Implicit

Nu cred ca face o greseala, tinand cont ca nici sa cumperi un domeniu cu diacritice nu poti. Pur si simplu nu accepta caractere ciudate.

Ce-ai vrut sa spui cu "motorul de cautare al DMOZ"?

Mai multe informatii despre diacritice: http://forum.seopedia.ro/subiecte-pe...iacritice.html

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    44
    Posturi
    142
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Ce-ai vrut sa spui cu "motorul de cautare al DMOZ"?
    Orice director dispune de un propriu "motor" sau rubrica de cautare. Daca eu caut ceva si nu gaseste, din simplu motiv ca eu, un utilizator obisnuit &ocazional de internet, nu am introdus acele diacritice, este o problema de orgoliu sau incapacitate tehnica a directorului respectiv.

Directorul isi pastreasa la naftalina rezultatele iar mie imi livreaza o pagina goala, fara rezultate. Super tare . Data viitoare, caut pe Google, e mai simplu.

Yahoo, Bing, Google afiseaza rezultate indiferent daca folosim diacritice sau nu.

Ar fi logic ca si Dmoz sa se alinieze iar proprietarii ODP ar trebui sa priceapa rapid cum stau lucrurile.

Sa nu mai vorbim ca afara de webmasteri, 70% dintre cei care navigheaza pe net in Romania, nu au auzit de DMOZ.
    Ultima modificare făcută de matrimo; 21st May 2015 la 14:48. Motiv: surfeaza inlocuit cu navigheaza

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de matrimo Vezi Post
    Sa nu mai vorbim ca afara de webmasteri, 70% dintre cei care navigheaza pe net in Romania, nu au auzit de DMOZ.
    Fix de-asta nu e relevant pentru useri. E o metoda SEO si punct.
    Retired

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    44
    Posturi
    142
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Fix de-asta nu e relevant pentru useri. E o metoda SEO si punct.
    Interesanta opinia ta. Altfel spus, munca voluntara a editorilor, in prezent, este degeaba si la propriu si la figurat. Ca sa revenim la cautarile posibile fara diacritice, sunt slabe sansele sa se schimbe ceva in viitorul apropiat. Pacat.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    42

Implicit

Interesanta opinia ta. Altfel spus, munca voluntara a editorilor, in prezent, este degeaba si la propriu si la figurat. Ca sa revenim la cautarile posibile fara diacritice, sunt slabe sansele sa se schimbe ceva in viitorul apropiat. Pacat.
    Nu stiu unde am zis ca munca e degeaba sau ca sunt slabe sansele sa se schimbe sau nu ceva. Am zis doar ca e o resursa de SEO si atat.

Problema ta e imaginara, atat timp cat userii nu folosesc acel "motor de cautare". Ba mai mult, habar n-au ca exista DMOZ.
    Retired

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Poate vor sa fie foarte exacti. Spre exemplu, e o diferenta intre paturi si paturi (cu diacritice paturi si pături).

Sa zicem ca de maine DMOZ accepta cautarile si fara diacritice.
    Asa, si? Care ar fi avantajul de care TU ai beneficia? Sincer, nu inteleg nici eu. Sa nu-mi spui ca folosesti DMOZ ca motor de cautare, pentru ca nu e. Si nici sa n-aud ca esti vreun editor lenes care nu vrea sa invete sa scrie cu diacritice...

Nu poti folosi Google ca termen de comparatie. Google aproape gandeste. Stie toate limbile de pe pamant, acceseaza mii de dictionare, traduce, stabileste posibile relatii intre termenii cautati, te corecteaza cand greseti, etc, etc...

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    44
    Posturi
    142
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu folosesc DMOZ in special pentru a analiza lista de concurenti in diferite domenii pe care le abordez.

Care ar fi avantajul daca "de maine DMOZ accepta cautarile si fara diacritice" ? Simplu : vizitatorii, altii decat webmasterii si robootii, ar gasi ceea ce cauta.

Putini vizitatori folosesc diacriticele, asadar cautarile in DMOZ sunt fara rezultat, deoarece sunt "ascunse", ele aparand numai cu diacritice.

Este totusi pacat ca Dmoz, un diresctor de calitate in care se investesc atatia editori, "este o resursa de SEO si atat" cum spune Catalin mai sus.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Eu folosesc DMOZ in special pentru a analiza lista de concurenti in diferite domenii pe care le abordez.

Care ar fi avantajul daca "de maine DMOZ accepta cautarile si fara diacritice" ? Simplu : vizitatorii, altii decat webmasterii si robootii, ar gasi ceea ce cauta.

Putini vizitatori folosesc diacriticele, asadar cautarile in DMOZ sunt fara rezultat, deoarece sunt "ascunse", ele aparand numai cu diacritice.

Este totusi pacat ca Dmoz, un diresctor de calitate in care se investesc atatia editori, "este o resursa de SEO si atat" cum spune Catalin mai sus.
    Cu tot respectul matrimo, am impresia ca ai omis esenta. DMOZ nu exista!

Cat timp nu il foloseste nimeni, subiectul acestui topic si mai ales "problemele" nu isi au sensul. Nu am auzit pe nimeni sa caute in dmoz, cu atat mai mult "concurentii". Eu unul NU AM NICI MACAR 1 SITE IN DMOZ.

Asta inseamna ca nu suntem concurenti?

Nu imi dau seama ce fel de concurenti analizezi, dar cred ca ceva nu este ok la abordarea/strategia ta. Daca te referi la strict la seo, atunci e vremea sa uiti tot si sa incerci sa inveti din posturi mai noi (2014-2015).
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th June 2015 la 22:04.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    44
    Posturi
    142
    Putere Rep
    26

Implicit

Iti multumesc pentru opinie Tom. Voi tine cont de ea. Dmoz is history.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cu sau fara diacritice?
    De florescualin în forumul SEO
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 13th April 2014, 22:26
  2. Text cu sau fara diacritice
    De kestor în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 31st May 2013, 11:38
  3. Continut cu sau fara diacritice ?
    De Alvy în forumul Google
    Răspunsuri: 5