Postat în original de
Marcous
Edy, mi-a placut raspunsul tau... o intrebare, ca eu ma confrunt cu asta, si as fi curios de perspectiva ta: cum afli ce iti place cu adevarat? Te intreb pentru ca ai atins ideea asta in finalul mesajului. Eu unul inca nu reusesc sa aflu acea activitate care imi place cu adevarat, 24/24. Toate au fluctuatii, uneori la extreme, gen azi abia astept sa fac ceva, dar inevitabil apare mai devreme sau mai tarziu si ziua in care urasc sa fac chestia respectiva... Oarecum incep sa cred ca nu exista acea activitate pe care sa o iubesti tot timpul.. Oare ma insel?
Si da, stiu ca poti afla doar testand.. dar tocmai asta spuneam mai sus, ca in timp, apar si momentele in care nu mai ai nici o tragere sa faci un lucru care altadata iti placea maxim.
Orice om are pasiuni, hobby-uri, lucruri pe care le viseaza de mic copil sau le-a descoperit de-alungul timpului si i-ar placea sa traiasca pentru ele. Unele dintre acestea pot fi transformate in afaceri. Asta nu garanteaza neaparat succesul, nu iti garanteaza nimeni ca daca faci ceva cu pasiune te vei imbogati. Depinde de cati bani ai nevoie pentru a fi fericit si daca gasesti echilibrul intre bani si fericire. Sunt oameni care traiesc cu salariu minim dar fac ceea ce le place si oameni care sunt putred de bogati din afaceri care nu au nici o legatura cu pasiunile lor. Cauta un echilibru, afla cat iti doresti, spre ce parte inclini mai mult.
Mai mult de atat, nu stiu ce sa iti zic. Incearca sa te descoperi.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.