Citat Postat în original de tcv1993 Vezi Post
site-uri ciudate, rusesti, poloneze, directoare si altele .... Cat de rentabil este sa cumperi un aritcol pe un asemenea site?
Depinde doar de cat de serios este proiectul tau, daca iti permiti sa te risti la o posibila penalizare atunci poti apela la backlinkuri din surse de acest gen. Din experienta mea, un site ridicat cu linkuri de genul nu are o viata prea lunga.

Exista posibilitatea sa fi penalizat dupa un timp?
Da, sansele sunt mari. Dar ai sanse mai mari ca Google sa ignore backlinkurile din sursele respective. Astfel, desi teoretic tu ai x backlinkuri, practic acestea sa valoreze 0. Vechea poveste: site optimizat, continut ok, multe backlinkuri - dar acesta nu rankeaza

Pentru o afacere in Romania voi ce recomandati ca si link building ?
Fiind vorba de o afacere, probabil te orietezi spre vanzari sau diferite alte actiuni. Eu as merge in prima faza pe SEM si apoi pe SEO. In functie de tipul afacerii, pe langa SEM iti recomand si alte canale de vanzare. SEO (in special SEO offpage) se face, dupa parerea mea, numai atunci cand afacerea online este matura. Revenind strict la intrebarea ta: advertoriale/guestposturi pe siteuri cat mai related, advertoriale pe bloguri cu vechime, ideal detinute de bloggeri cu autoritate, ziare si reviste. In functie de buget, as recomanda realizarea unui mic PBN in jurul siteului principal.