@Twigg, am câteva experiențe ca Manager online / SEO Manager pentru companii cu departamente dedicate online-ului.

@teocatalin a sintetizat foarte bine.

SEO manager la o firmă mare / multinațională este totul și cu totul alt job decât la una mică.

La companiile cu departamente specializate, de regulă, poziția de SEO Manager presupune, în primul rând, să desfășori mai mult o activitate de management & marketing online, de stabilire a unor planuri de acțiune, de coordonare a departamentelor din subordine, să stabilești bugete (de AdWords, Facebook, Link building etc.) și de care să răspunzi, să redactezi și să prezinți rapoarte în consiliul de administrație etc.

Activitatea desfașurată de tine pentru realizarea efectiva a SEO este minimă. Evident, trebuie să ai cunoștințe foarte bune în acest domeniu (altfel, ti se vor "livra" tot felul de "gogoși" de cei care pun în practică ideile tale ... )

La firmele mici, cu câtiva angajați, și fiind singurul pe SEO, ești "one man show"; tu faci totul, și managementul, și execuția ... și, de regulă, prezinți "raportul" la o "șuetă" cu patronul în care tu îi explici diversi indici, parametri, grafice etc. și el se face că înțelege atâta timp cât are clienți rezultați din activitatea desfașurată de tine.

Mie nu imi place un singur lucru la companiile mari: ședintele multe si intinse ca durata ...

Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să accepți. Sigur te-ai fi adaptat!

Succes!