offtopic: parca erai in concediu, gaseste-ti un pic de timp si raspunde mi si mie pe mess, mailul de yahoo sau hotmail, ce iti este comod.
offtopic: parca erai in concediu, gaseste-ti un pic de timp si raspunde mi si mie pe mess, mailul de yahoo sau hotmail, ce iti este comod.
ai instalat bucata de cod care masoara real bounce rate?
CRT, este foarte important si bounce rate si time on site, ele pot influenta si rata de conversie
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Ai perfecta dreptate dar cred ca ar fi normal sa plece de la rata de conversie cu analiza. Se presupunem ca vizitatorul vine direct pe pagina produsului. Stie ce cauta. Se uita la pret si apasa butonul "Comanda". Asta inseamna ca sta pe pagina produsului cateva secunde. Rezulta un bounce rate mare. Asta nu inseamna automat o rata de conversie mica.
Eu cred totusi ca el a plecat de la rata de conversie si a ajuns la concluzia ca trebuie sa scada bounce rate-ul, desi, daca are 50% cum spune, e destul de ok.
Pana la urma, dupa cum spunea 1nesco, pt. site-urile romanesti primul factor il reprezinta pretul.
Daca ajunge si in cosul de cumparaturi sau pe o pagina intermediara dupa ce apasa "Adauga in cos" ori poate chiar finalizeaza comanda, bounce rate e 0.
Daca magazinul online nu are o vitrina = homepage dinamic, care in fiecare zi sa afiseze o promotie noua, un snippet de content de pe blog, produsul zilei etc. atunci chiar si clientii recurenti vor contribui la bounce rate pentru ca vor pleca vazand ca nimic nu s-a schimbat.
Deci daca ti se pare ca ai un bounce rate prea mare (comparativ cu cat ti-ar placea sau cu ce ai avut inainte) adauga dinamism pe homepage, paginile de categorie. Daca le excluzi si te uiti doar la paginile de produs, inseamna ca poate nu oferi suficiente informatii acolo si omul pleaca mai departe nelamurit.
Folosesti asta Product - schema.org si google stie ca este un produs dintr-un magazin
In google analytics poti sa setezi ca este site de ecommerce
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Sunt multe elemente ce se analizeaza, am vazut ca a investit mult intr-un script super OK
In momentul cand a apasa pe butonul Comanda, bounce rate a devenit 0, daca sta mai mult de x secunde pe pagina produsului, iar bounce rate devine 0, deoarece arata ca il intereseaza ce a gasit acolo.
PS: eu la un site de ecommerce am real bounce rate 10,8%, iar la un site de continut 8,3%
Emag are pret mai mare decat concurentii la multe produse, dar are vanzare mai mare decat toti concurentii la un loc.
bine la ce investitii in publicitate are emag cred si eu ca vine cel mai bine
Scoopo: "mai" si nu "m-ai"
Ce fel de SEOist esti daca nu te preocupa limbajul cu care scrii ? SEO incepe de la keywords
Intrebarea ta este:
"Salutare..Care ar fi rata de respingere indeala sa zicem in procente si durata medie a vizitei pe un site"
Nu cred ca exista rata de respingere ideala caci este in functie de business. Dar cred ca daca ai peste 70% bounce rate, atunci este clar ca vizitatorii tai nu gasesc ceea ce trebuie pe site. Si pentru asta trebuie sa analizezi mai atent motivul din spatele unui asemenea bounce rate.
Nu cred ca exista o durata medie a vizitei care sa te preocupe in mod special. In general ar trebui sa analizezi Goals (GAT) pe care le atingi si procentele necesare pentru a intelege daca vizitatorii gasesc drumul corect pe site-ul tau.
Marketingul inteligent, studii de marketing serioase, optimizare proces de cumparare, relatiile cu clientii, functionalitati, servicii suplimentare, sunt mai importante pentru succesul emag decat banii in publicitate.
Emag de curand a inceput sa bage sume mari in publicitate, pana acum a investit in cele de mai sus prioritar si altele.
Junior,imi cer scuze ca nu sunt seosit.Dar cateodata gresesc cand scriu repede...e ceva omenesc din ce stiu eu sa gresesti.si bouce rate de 70 % inseamna falimet sau site =cu zero.Si multumesc lovelife pentru codul dat acuma,arata adevarut bouce rate..
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)