link-urile din footer nu prea au valoare, nu stiu cum e in cazul celor interne
link-urile din footer nu prea au valoare, nu stiu cum e in cazul celor interne
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Eu n-as pune nofollow pe Home, in special daca este primul link in meniu. Si n-as folosi "home" ca anchor text pentru prima pagina. Asta de cand am aflat ca sunt foarte mari sanse ca Google sa nu tina seama decat de primul link (dintre link-uri multiple catre acea pagina) pentru anchor text si link juice, iar daca se pune nofollow pe acest link nu se mai ia in considerare un al doilea link optimizat.
Resurse:
SEOmoz - Only the First Anchor Text Counts
7 SEO Tips for Ecommerce Sites
Am scris si pe Web Copy despre acest subiect, poate aduce lamuriri suplimentare (daca nu va deranjeaza un link personal): Exclusivitatea primului link in SEO.
Din experienta spun ca nu este luat in considerare doar primul link, daca ancorele sunt diferite. De curand am facut un test cu site in care am pus prima data un link cu o ancora de genul Cabinet Ginecologie si apoi un link cu Medic Ginecolog
Pe pagina de sosire nu exista cuvantul medic dar pagina este acum gasita in google cu fraza medic ginecolog si spune ca cuvantul medic apare doar din link-uri ce trimit spre acea pagina.
Eu zic ca renuntarea la home poate duce la o scadere a paginilor vizualizate si a usurintei de navigare a utilizatorului
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
As mergesi eu pe ideea asta, sint lucruri mai importante decat "optimizarea". Oricum "primul link" nu e decat un semnal (slab ca relevanta) dintre multe altele.
Dar vizitatorii sint mai importanti decat robotii motoarelor de cautare. Daca vizitatorii se descurca, se vor descurca si ei. Nu si invers..
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
N-ar fi mai OK un prim link pe logo-ul site-ului? Apoi meniu care sa includa Home page. Asa se impaca si capra si varza.
Eu, ca utilizator, dau click mereu pe logo ca sa ma intorc pe prima pagina, nu stau sa caut in meniu. Bineinteles, altii pot avea obiceiuri diferite, deci as lasa si Home in meniul obisnuit. Doar ca nu ca prim link.![]()
Pentru obisnuinta de navigare, link pe logo si link in meniu e versiunea ideala.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)