Recent am fost pus in situatia de a adauga un splash screen pentru un client.
(Disclaimer: Personal consider splash screen-urile inutile, stresante, irelevante dpdv seo s.a.m.d.)
Si acum intrebarea:
Daca clientul tine neaparat sa aiba un splash screen in loc de o prima pagina normala, cum se poate optimiza totusi dpdv SEO ?
Si mai multe intrebari, alte alegeri "destepte", s.a.m.d.:
Pentru a evita afisarea splash screen-ului de fiecare data cand se acceseaza homepage-ul ( '/' ), s-a ales setarea unei variabile de sesiune din PHP (gen $a_fost_vazut_splash_screenul) care face ca o a 2-a afisare a '/' sa afiseze de fapt prima pagina normala si nu splash screen-ul.
In plus splash screen-ul are un redirect dupa 10 secunde catre aceeasi pagina.
Sper ca a fost destul de clar ce am explicat.
O varianta la care m-am gandit a fost "noindex, follow" pe splash screen. Dar asta inseamna noindex pt '/' care este si splash screen si prima pagina.
De aici dilema ... orice clarificare, idee, parere sau sugestie este binevenita.
P.S. Recitind ce am scris, m-am gandit ca poate nu e foarte clar ce se intampla ... asa ca am sa descriu rapid "pasii":
- userul intra pe site '/' si vede un splash screen timp de 10 secunde;
- se seteaza o variabila cum ca a vazut splash screen-ul;
- splash screen-ul are un link catre acelasi '/', care de data asta duce catre prima pagina normala;
- dupa 10 secunde este redirectat (atentie ... din javascript) catre acelasi link '/' si vede prima pagina normala;

) catre acelasi link '/' si vede prima pagina normala;