In orice majoritatea competitiilor unul sau mai multi jucatori sufera penalizari.
Acestea merg de la pierdera a catorva puncte si pana la excluderea totala. Ptr competitorii din sistemul sau pare logic ca Google sa fi introdus, pe langa sistemele de bonificatii si altele de penalizare
Din ce-am vazut pe forumurilor de profil majoritatea cand se refera la penalizare se refera la excluderea totala din cautari sau din top1000, care tot cam acelasi lucru este dpdv practic. Majoritatea motivelor: continut neagreat sau linkuri catre site-uri cu continut neagreat, continut duplicat etc.
Tot pe aceleasi forumuri a doua problema in top semnalata de unii utilizatori este de tipul: "M-am ocupat promovat pagina mea,a ma juns foarte repede pe prima/ a doua/a treia pagina, am stat acolo 1-2-3 saptamani apoi am cazut pe pagina 7-25-78. Ce s-a intamplat, de ce m-a penalizat Google?" In acest caz, de cele mai multe ori, in dorinta de a nu "scapa" diverse evenimente ce ar putea aparea pe web, Google acorda bonificatii site-urilor tinere, iar, dupa expirarea acestei perioada de gratie, de obicei unica in viata unui website, acesta este trimis la locul meritat.
In rest mai totul tine de algoritmul lui Google, iar de identificarea parametrilor si ponderea acestora in punctajul final acordat fiecarui combinatii (link,keyword) incearca si utilizatorii acest forum sa se apropie.
Si totusi ....
Am experimentat urmatorul fenomen: pagina index a unui site ce ocupa pozitii bune ptr principalele cuvinte dorite, pe un domeniu foarte competitiv, a fost "trimisa" undeva dupa pozitia 30 ptr aboslut toate din ele. Pozitiile paginilor interioare au ramas neschimbate. Si astfel, daca mai inainte apaream pe prima pagina si eventual a doua din Google pe aceste cuvinte cu pagina mea index, iar paginile interioare pe acelesi cuvinte ocupau pozitii mai de jos (paginile 2-4) s-a ajuns ca cele interne sa fie plasate mai sus decat cea index.
Dupa vreo 3-4 saptamani au revenit la loc, apoi dupa vreo alte 3 s-au dus iar in jos ptr vreo alte 2 saptamani. Acum si-a revenit si pare a se stabiliza.
Am analizat la momentul respectiv cauzele posibile (am si operat modificari in consecinta ptr a fi sigur ca ele nu vor reprezenta o pata neagra), am gasit unele motive ptr care si eu m-as fi penalizat, dar nu as fi avut certitudinea ca am procedat bine.

Răspunde cu citat