Salutare comunitate, am și eu o nelămurire, și anume cum aș putea oferi unui client factură pentru diferite servicii online? Sper doar că nu trebuie firmă înființată. Mulțumesc!
Salutare comunitate, am și eu o nelămurire, și anume cum aș putea oferi unui client factură pentru diferite servicii online? Sper doar că nu trebuie firmă înființată. Mulțumesc!
Firma sau PFA
Cam asta e si ideea, factura e un document eliberat numai de o entitate juridica.
Membru fondator al societății secrete Afiliatti.
Am înțeles, firmă urmează să-mi fac în lunile următoare pentru o afacere în offline, deci mai am de așteptat. Mersi mult!
Iti trebuie orice forma juridica, SRL, PFA sau II ca sa poti elibera factura. Factura se poate elibera doar catre persoane juridice. Cate persoane fizice iti trebuie casa de marcat.
daca pui un de in propozitia asta mai mergeFactura se poate elibera doar de catre persoane juridice
Eu primesc factura prin posta de la rotld cand cumpar un domeniu, parca sunt doua tipuri de factura, sau ceva de genul...
Vad ca unele persoane nu au cunostiinte exacte si duc in eroare, deci: Factura poate fi emisa de catre anumite persoane. Nu neaparat de persoane juridice, asta deoarece atunci cand ai pfa/ii nu esti o persoana juridica! Pentru a emite factura ai nevoie de oricare din formele de firma.
@PhoeniXman 2 tipuri sunt la modul factura proforma si factura normala! Asa cum o primesti pe cea prin posta poti la fel de bine sa primesti si in format electronic, asta fara a fi nici un fel de diferenta legala intre ele.
@stanccone Exita cazuri cand NU este neaparat nevoie sa emiti bon fiscal catre persoane fizice. De exemplu atunci cand trimiti produs prin posta (curierul o sa emita el), la plata prin sms, etc.
Sper ca am raspuns la toate dilemele.
Detin un site de suflet despre Animale de companie poate vrei link-uri sau advertoriale pe el!
Lipseste "de" din propozitie. Multumesc de atentionare! Factura se poate emite catre persoanele fizice dar trebuie insotita si de bonul fiscal. Depinde de bunul vandut.
Daca nu ai firma, de pe firma unui prieten/colaborator (in caz ca accepta beneficiarul asa ceva). Apoi trebuie sa-i platesti prietenului si impozitul pe profit (16%), alaturi de alte taxe.
Ca sa fie mai simplu, de ce nu faci un contract de prestari servicii cu impozitare la sursa? Vezi pe forum ca s-a discutat inclusiv cum se numeste exact si cum se fac decontarile.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Mulțam 1nesco, răsfoiesc mai pe seară să văd ce și cum. Se poate închide topicul. Mulțumesc tuturor pentru informațiile rapide pe care le-am primit!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)