Daca presupunem ca avem o lista cu toti furizorii si 0 probleme cu interfata si internetul, tot vor mai aparea si alte probleme:
- returnarea produselor de catre clienti pe diferite motive - destul de frecvent intalnita, ridica cele mai mari costuri, mai ales daca produsul devine nevandabil... si motivele pot fi din cele mai variate: am crezut ca e mai mic, nu e cum am citit pe net, e facut in alta tara decat credeam, nu se potriveste, nu imi place... etc (50-60% din furnizori nu accepta stornari)
-stocul care se formeaza apare datorita faptului ca exista un procent de 3-5% as spune eu din clienti care nu vin sa isi ridice produsele, fie pentru ca nu au timp fie din alte diferite motive
-probleme de plata a marfii de la furnizori - daca se plateste cash trebuie sa gestioneze soferul un buget anume existent ceea ce nu e tocmai bine, daca se face plata prin transfer bancar, cineva va scrie si face drumuri regulat la banca si iarasi apare o intarziere la depozite
-banii de rulaj - indiferent de suma de bani care exista pentru rulaj, ea trebuie mereu urmarita din ce se compune; mai exact trebuie stiut cati bani trebuie sa vina din comenzile din tara, cati vin prin trezorerie ( si aici apare o intarziere datorita transferului din trezorerie in banca ) in urma comenzilor date de institutii de stat, cati bani inseamna stocul, ce plati trebuie facute, etc.
-nu trebuie neglijat nici aspectul ce tine de caracterul angajatilor - de multe ori unii angajati pot claca in fata stresului sau a nervilor si te poti trezi ca ai demisii importante in firma, in conditiile in care este destul de greu sa formezi o echipa tanara si dinamica si sa o platesti precum o firma la inceput.
-uneori gresesc furnizorii - se intampla ca furnizorii sa nu mai aibe produsul fizic pe stoc chiar daca le aparea in interfata, moment in care nu prea ai ce sa faci
Daca ne gandim la toate aceste probleme care pot aparea si apar frecvent si incercam sa le includem ca si costuri in adaosul comercial, preturile vor fi prea mari pentru a fi competitiv - moment in care se ajunge la concluzia ca ai nevoie de o suma de bani pe care sa o investesti initial in ideea ca ti-o vei recupera mai tarziu daca te vei descurca.
In realitate mai apar si mici probleme de actualizare a preturilor, de documentare sau service.
Cea mai serioasa firma de curierat mi se pare TCE Logistica si nu are sediul in Baneasa ceea ce e mai bine.
Sper ca v-au fost de ajutor informatiile...

Răspunde cu citat