O sa presupun ca este vorba despre tulceamag.ro ... Intamplator sau nu, eu am ceva experienta in ecommerce pe wordpress, fiind autorul unui plugin care transforma cunoscuta platforma de blogging intr-o platforma foarte buna de comert electronic. Am lansat 3 magazine mari (si ca trafic si ca produse) pe aceasta platforma si vreau sa spun ca functioneaza foarte bine.

Initial, am dezvoltat acel plugin pentru mine, uz personal, dar, avand intrebari/solicitari atunci am zis ca este cazul sa il pun la bataie si pentru altii. Ti-am facut povestea asta nu ca sa iti vand eu pluginul meu, ci ca sa imi pot argumenta opinia de mai jos - deci vorbesc in cunostinta de cauza, nu din povesti.

WP este o platforma foarte buna - din punct de vedere SEO - insa este influentata foarte tare si de tema folosita. Sunt teme mai bune si mai slabe - retine, vorbesc din punct de vedere seo. Fac oricand pariu cu oricine, pe orice, ca un magazin online pe WP, cu o tema buna, bate din start orice alta platforma de ecommerce si la rapiditatea cu care este indexat siteul (desi poate multi vor spune ca nu are legatura) si la usurinta in folosire, la usurinta de a dezvolta pluginuri care sa faca diferite lucruri, de exemplu, printat facturi, importat stocuri din excel, statistici, orice... Practic limita este data de nevoie si imaginatia celui care administreaza.

Personal nu inteleg de ce D-zeu ai optat pentru varianta cu shopmania, dar ma rog, fiecare are gandurile, preferintele, cunostintele sale... Nu e cazul sa iti para rau, o poti lua ca pe o "scolire" in domeniu...

Revenind, avand in vedere ca magazinul ruleaza pe domeniul tau, si ca optezi pentru WP, daca tii cont de anumite lucruri nu vei pierde nimic, ba dimpotriva, vei castiga multe avantaje.

Nu pierzi PR pentru ca si acum si dupa schimbare vei folosi acelasi domeniu, deci, toate IBL-urile pe care le-ai acumulat catre domeniul tau, vor continua sa existe. Este ca si cum ai schimba gazduire... Daca schimbai domeniul si nu aveai posibilitatea de 301 atunci da, era o problema...

Vei pierde SERPS? NU - daca tii cont de structura actuala a URL-urilor si a schemei de linkuri interne actuale. Daca vei schimba structura URL-urilor s-ar putea sa pierzi...

Ce as face eu?
As schimba totusi structura URL-urilor - care acum nu imi pare ca fiind cea mai buna - insa as redirecta 301 URL-ul vechi catre varianta noua - din htacces, pe noul host...

In concluzie, da-i bataie si fa mutarea, nu ai nimic de pierdut. Bafta!