Daca as fi Yoda as zice meditate i will.
Este foarte adevarat ceea ce se spune mai sus. Si eu sunt sigur ca in viitorul apropiat(maxim 2 ani) va avea loc daca nu o explozie, macar o crestere substantiala a comertului online romanesc. Uitandu-ne si invatand din experientele offline de comert, cresterea probabil ca va fi similara cu cea de tip "credit doar cu buletinul". Factorii care o sa conduca la asta sunt, dupa mine:
- moda: o sa devina o moda sa cumperi de pe net. Iar romanii sunt foarte predispusi sa urmeze tendintele(daca ala a luat nustiuce de pe net eu de ce sa nu iau)
- cresterea veniturilor
- constientizarea avantajelor oferiute de comert online: mai comod, nu trebuie sa scoti bani imediat din buzunar
- schimbarea atitudinii bancilor fata de acest tip de comert, iar aici vorbesc atat din experienta personala avuta cu bancile(una negativa), cat si din discutiile ce le-am purtat cu un prieten, director general de carduri la o banca.
- intrarea pe piata online a unor competitori mari dispusi sa investeasca mult in asa ceva(atat in calitatea serviciilor cat si in promoivare)
- google pentru romania
P.S.: In atasament gasiti un fisier excel ce contine analiza tuturor tipurilor de credit(instant/de consum/carduri /locuinta etc) de la bancile din romania.
[attachmentid=170]

.
Răspunde cu citat