Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 49

Subiect: Curierul cel mai ieftin?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

E bine de retinut faptul ca majoritatea curierilor opereaza cu un fel de francize. Practic, Fan la Timisoara este o firma locala care are franciza/branding de la Fan. Aceasta este problema principala a inconsistentei, de asta auzi de la unii ca fan e excelent si de la altii ca e dezastru.
    Poate ati observat ca eMag are contracte cu majoritatea (daca nu toate) firmele de curierat si trimite in zone diferite cu curieri diferiti. E doar o presupunere de-a mea, dar cred ca alege sa lucreze in fiecare zona cu curierul care se misca cel mai bine in judetul/orasul respectiv.

Din experienta mea, cel mai bun raport pret/calitate este la DPD si NemoExpress. Pentru firmele mici si magazinele "la inceput" chiar recomand Nemo, pentru ca au un contract standard (fara limita impuse) cu preturi decente si, chiar daca uneori intarzie, problemele se rezolva. Si asta e cel mai important la un business, sa ai cu cine sa rezolvi problemele. Ca atunci cand nu sunt probleme, toti sunt excelenti.

Pentru contracte mari depinde de puterile de negociere ale fiecaruia. Presupun ca preturile tin de volume si de negocierea conditiilor (pret/km suplimentari, retururi gratuite sau nu etc)

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ enzoloco , ti-am dat un plus pentru post si efort.

Mai am de adaugat urmatoarele:

Cargus si Urgent sunt efectiv morti! Ca urmeaza sau nu falimentul, depinde doar de ei. Din cate am inteles au fost cumparati de DPD, dar dupa ultimele 2 luni, cargus si urgent nu mai exista efectiv.

Ai omis Fastius, care este cel mai bun si serios curier pe Bucuresti.

Cu TNT nu am lucrat, in rest am lucrat si lucrez cu toti. Ideal este exact ceea ce "banuieste" Dan, sa lucrezi cu toti si sa livrezi pe baza de localitate, asa tu "magazin" esti cel mai castigat.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

RedJohn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    7th April 2013
    Posturi
    199
    Putere Rep
    24

Implicit

Tinand cont ca majoritatea comertului tinde sa se mute online, probleme incep sa apara pe la toti curierii.
    La cel mai mare curier din Romania (Fan) mi s-a spus spus pe un ton sec ca nu mai garanteaza livrarare in 24h si momentan nu pot rezolva treaba asta. Cam 1/10 colete trimise au ajuns cu intarziere mai mare de 24h.
    Romanul tot timpul este dispus sa caute "ieftin, bun si repede".
    Dar cum spuneau si antevorbitorii.. diferenta o face pretul si cum iti negociezi contractul.
    Totusi.. lucrand in trecut si cu DPD, Cargus si Sprint Curier, tin sa cred ca Fan Curier are cel mai bun sistem de curierat (selfawb, awb tracking, rambursare din vreo 4 conturi etc) la niste preturi rezonabile.
    In timpul liber mai facem si incarcari de cartuse si vindem consumabile pentru imprimante.

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    45
    Posturi
    391
    Putere Rep
    20

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Tom, multumesc pt +
    Povestea cu cumparatul Urgent si cargus de catre DPD o stiu din urma cu 3 ani, cand abia incepeau sa se auda zvonuri despre uniune. Dpd are planuri mari, in curs de 5 ani vrea sa detina suprematia pe piata de coletarie din Romania. Si la cum se misca in ultima vreme este o posibilitate realizabila.
    Nu am zis de Fastius pt ca nu-i cunosc. Eu am lucrat din CJ.
    La fel, nu am zis de Transilvania Post, pt ca se ocupa strict de Transilvania, desi aveau preturi bune si se miscau decent. M-am axat doar pe curieri nationali.
    App de zvonuri, mai era unul cu UPS care vrea sa cumpere TNT, dar nu stiu ce s-a ales de tranzactia asta. E cineva mai informat?

solaris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2017
    Vârstă
    35
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

din experienta mea cu firmele de curierat i-as recomanda pe cei de la bookurier pentru bucuresti. au livrat de fiecare data la ora solicitata.

pana la ei eram multumit de urgent, dar nu mai faceau fata intr-o vreme.

atomix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    24th August 2014
    Posturi
    54
    Putere Rep
    22

Implicit

Ce firma de curierat imi recomandati in 2017?

Am primit oferta de la:

TNT: 10.80 lei / colet + 1-5 lei ramburs (depinde de suma) + 0.80/kg suplimentar

DPD : 10 lei / colet + 4.5 ramburs (Retur gratuit!) + 0.85/km suplimentar

Cargus : 11.5 lei / colet + 4.5 ramburs + 0.8/km suplimentar

Fan courier : 13 lei / colet + 5.5 ramburs + 0.8/km suplimentar

Toate tarifele sunt fara TVA

Am decis sa fac un contract cu DPD (retur gratuit), am semnat actele am trimis pe email dar numai zic nimic de 1 saptamana, trebuie sa ajunga cineva la sediu sa ii dau un exemplar.

TNT, mi-au dat oferta buna dar din ce review-uri am citit pe pagina lor de facebook nu prea ma incanta.

Cargus nu stiu cat de seriosi sunt, ultima oara cand am fost la sediu lor i-am vazut cum impingeau coletele cu picioarele.

Fan courier nu am avut probleme cu iei, dar au cel mai are tarif momentan.

Ma intereseaza foarte mult calitatea serviciilor si seriozitatea lor.

Voi cu ce firme colaborati?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Off Topic: si eu caut ceva pe international ( Moldova - Romania - UE ) daca stiti raman dator! Poate fi undeva pana la 20 de RON/colet!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

johny2k este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@atomix preturile se pot negocia. Eu am negociat 3 saptamani cu Fan si am obtinut un pret foarte bun, mai bun decat ce ai postat tu aici. Din motive de contract nu iti pot spune valoarea. Insa ideea e ca poti negocia. Si alege ca rambursul sa se faca in cont colector nu la adresa. Spor.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de atomix Vezi Post
    Ce firma de curierat imi recomandati in 2017?
    Am decis sa fac un contract cu DPD (retur gratuit), am semnat actele am trimis pe email dar numai zic nimic de 1 saptamana, trebuie sa ajunga cineva la sediu sa ii dau un exemplar.
    Retur gratuit = daca "clientul" nu ridica coletul sau il refuza, nu mai paltesti drumul inapoi.
    A nu se confunda cu clientii care fac returi si nu va ia firma bani pe treaba aia.

Incearca si GLS, in functie de volum poti obtine preturi decente. Si nu e vorba numai de preturi, poate au si servicii mai bune. (la ei este la fel, retur gratuit si fara km suplimentari)
    Tot fara km suplimentari si preturi bunicele au si nemoexpress, dar stau mai prost la partea de IT. In unele zone nu livreaza a doua zi, uneori nici a 3-a zi.

atomix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    24th August 2014
    Posturi
    54
    Putere Rep
    22

Implicit

Uite ca faza cu retur gratuit nu am fost atent, ai dreptate insa este ceva si asta, alte firme nici atat nu ofera.

Stiu ca pot negocia dar fiind un magazin nou nu stiu cate coletele sa estimez pe zi sau pe luna si atunci nu stiu cat pot negocia cu iei, am contactat si GLS dar nu au dat niciun raspuns, o sa ii sun sa vorbesc direct cu iei.

Din propia experienta ca, consumator Fan courier mi-au livrat intodeauna la timp dar cu tot cu TVA ajunge la 22 RON aproape.

TNT? A lucrat cineva cu iei?

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rca-Ieftin,ORG
    De iSKY în forumul Domenii
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 30th July 2012, 09:38
  2. VPS ieftin
    De N.Paul în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th July 2012, 11:02
  3. Hosting mic si ieftin USA
    De Serban Cristian în forumul Hosting
    Răspunsuri: 9