Vezi Rezultate Sondaj: Ce palarie porti?

Alegători
50. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • White Hat

31 62,00%
  • Grey Hat

27 54,00%
  • Black Hat

8 16,00%
Sondaj cu Variante Multiple
Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 44

Subiect: Ce palarie porti? White Hat vs Grey Hat vs Black Hat SEO

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Google manipuleaza la greu SERPS-ul punandu-si rezultatele proprii. E etic? E white? E black? E conform regulilor proprii? Sau nu conteaza?
    etic nu-i. in rest, cred ca e white, pt ca ei nu stiu daca fac link building pt paginile lor. pur si simplu le aseaza mai sus in rezultate na, pot baga scuza cu autoritatea si ca o pagina de pe google.com sau un link de pe google.com poate valora cat 100 de link-uri din directoare de articole. Stie cineva exact algorimtul, in afara de ei? Nu. Deci nu poti spune ca nu au dreptate
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Problema e cum te lupti cu el, nu daca ii respecti regulile...
    Cu un asemenea gigant, e greu sa te lupti fair. De fapt e imposibil. Acum, asta facem noi oamenii de SEO nu? incercam sa ii gasim punctele slabe si sa i le exploatam la maximum fara sa fim penalizati. Cum facem asta? Fiecare dupa experienta lui ... pana la urma asta deosebeste un SEO bun de unul slab.
    @1nesco, deacord, orice companie trebuie sa comunice. Dar comunicarea pura, iti aduce doar notorietate, nu si rankinguri
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Nu vorbim de acelasi lucru.
    Orice companie trebuie sa comunice.
    Ca face asta in ziare, tv, radio sau online pe site-urile specializate... e doar comunicare.
    nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca in press release si in directoarele de articole n-ar pune link-uri spre site-urile tale, ai mai face asta? Comunici in articol, nu-i pb. Si la sfarsit sa zicem ca pune un <span> cu URL-ul tau text, nu anchor, si cu onclick="location.href='site.com'".

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    @1nesco, deacord, orice companie trebuie sa comunice. Dar comunicarea pura, iti aduce doar notorietate, nu si rankinguri
    that's my point. +1 de la mine.
    Signatura lipsa

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Din cate vad eu, manipularea inseamna grey sau black. Nimeni nu vorbeste despre abuz atunci cand se refera la BH. Iar natural inseamna sa nu faci nimic.

Interesant.
    Asta urma sa zic acuma. Pana la urma eu vad altfel cei trei termeni: Corect/Curat, Moderat/Fortat si Abuz/Spam.

Vorbim de manipulat din start, chiar si cand manipulam conform Google Guideline. Asta ar fi White-ul (asta pentru ca eu nu sunt de acord cu afirmatia ca nu exista White Hat din moment ce intervii).

Gray Hat ar fi probabil momentul in care cautam ca link-urile sa vina din abudenta de oriunde se poate, prin diferite tehnici care nu aduc un prejudiciu (deja vorbesc ca la drept) celor care detin respectivele site-uri/resurse.

Black Hat e abuzul, falsul, etc. Din punctul meu de vedere blackhatul e automatizarea unor procedee de obtinere a link-urilor, oricum ar fi ele (automatizarea comentariilor pe bloguri, inscrierii in mii de directoare bluk, profile si alte balarii care pot ajunge pana la spargerea unor site-uri si inserarea propriilor link-uri acolo) asta pe linii de off-page, in timp ce on-page vorbim de cloaking, hidden content si alte cele.

Sa zici ca vanzarea de link-uri intra la Black Hat mi se pare absurd, cel putin avand in vedere tehnicile pe care le-am inclus eu la black hat. Nici daca ai cumpara milioane de link-uri nu as considera metoda black hat. Am descris mai sus de ce si-n plus mai aduc in vedere un lucru: Din moment ce zici: ai cumparat un link, deci ai intrat la BlackHat, asta inseamna ca punem egal intre tine, care ai platit omului pentru link-ul respectiv pretul corect, si cel care poate i-a spart site-ul si l-a impanzit cu link-urile lui. Ori nu pot fi de acord cu asta
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 30th November 2011 la 12:49.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Roby: unde zice google ca nu ai voie sa trimiti articole cu link in comuncate de presa, dir de articole sau nu recomanda inscrierea cu plata in yahoo directory?
    Cat timp joci dupa google rules, e white
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Cristi, chiar eram curios daca gandeste cineva in... nuantele astea. +1
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

@Cristi, exact cum spuneam totul depinde de unghiul din care privesti problema. Daca stam sa analizam strict obiectiv, cu totii avem dreptate, doar aca privim un pic diferit lucrurile. + 1 si de la mine.
    @1nesco, yahoo iti vinde listarea in director, notorietate, nu linkul Cel putin asa se lauda ei. Glumesc, desigur.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Sa zici ca vanzarea de link-uri intra la Black Hat mi se pare absurd
    Cristi, daca tu cumperi link-uri pt ranking-uri, si nu pune nofollow pe ele, incalca guideline-urile si deja e blackhat.

Paid links - Webmaster Tools Help

Tocmai asta-i pb, ca fiecare interpreteaza white, gray si black-ul in felul sau. Pun pariu ca sunt atatea pareri diferite, cati membri sunt pe seopedia. Fiecare vede in felul sau lucrurile, ideea e dupa ce ne ghidam cand zicem ca-s white, gray, black? Dupa cum consideram fiecare, sau dupa termenii specificati de cel care face regulile, Google in cazul asta? E jocul lui, el face regulile, el poate sa decida daca-s white sau nu.
    Signatura lipsa

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca in press release si in directoarele de articole n-ar pune link-uri spre site-urile tale, ai mai face asta? Comunici in articol, nu-i pb. Si la sfarsit sa zicem ca pune un <span> cu URL-ul tau text, nu anchor, si cu onclick="location.href='site.com'".[COLOR="Silver"]
    Absolut. Inscriu inclusiv in directoare web nofollow si cu link indirect pt simplul motiv ca de regula aministratorii se chinuie sa-si ridice categoriile.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Cristi, daca tu cumperi link-uri pt ranking-uri, si nu pune nofollow pe ele, incalca guideline-urile si deja e blackhat.

Paid links - Webmaster Tools Help

Tocmai asta-i pb, ca fiecare interpreteaza white, gray si black-ul in felul sau. Pun pariu ca sunt atatea pareri diferite, cati membri sunt pe seopedia. Fiecare vede in felul sau lucrurile, ideea e dupa ce ne ghidam cand zicem ca-s white, gray, black? Dupa cum consideram fiecare, sau dupa termenii specificati de cel care face regulile, Google in cazul asta? E jocul lui, el face regulile, el poate sa decida daca-s white sau nu.
    Eu gandesc putin diferit. Prefer sa ma abat de la ce zice Google ci sa ma axez stric pe ceea ce stiu ca fac. Stiu de exemplu ca vor penaliza pentru hidden content, asa ca nu-l fac, dar sunt sigur ca nu ma vor penaliza in 99% din cazuri pentru link cumparat. Atunci poa sa zica ei si ca-mi inchid site-ul in Guideline-urile lor (pe care sincer sa fiu nici nu stiu acum cati ani l-am citit ultima oara), ca atata timp cat in practica lucrurile astea sunt aproape inexistente, e clar ca e mai mult o sperietoare. Asa ca ma repet, pentru mine granita dintre Gray si Black e cam pe acolo pe unde poti fi tras in vreun fel la raspunde si pe alta linie decat cea a motoarelor de cautare (adica ma refer sa pot fi sanctionat juridic - penal sau civil - in functie de ce prostie fac). Asta la off-page SEO, ca la On-page SEO nu o sa te acuze nimeni de nimic pentru ca-ti cauzezi singur prejudiciu

Ce zice Google, repet, nu ma prea intereseaza, singurul lucru care ma intereseaza e cum reactioneaza ei in functie de actiunile mele.

Aaa... daca cineva m-ar fi intrebat ce-nseamna Black Hat in opinia lui Google, atunci as fi raspuns foarte simplu: Orice nu e in guideline-ul lor e Black Hat. Nici nu exista vreun Gray Hat in ceea ce-i priveste pe ei.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Metoda White Hat - Prezentare generala
    De saladfingers în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 11:39
  2. Metoda Grey - Hat - not to do :)
    De saladfingers în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st April 2009, 19:38
  3. Black SEO
    De int21hi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th August 2007, 02:16
  4. Black SEA & Black Hat SEO
    De Seo_clean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 5th August 2007, 09:09
  5. black hat seo
    De memelea în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th January 2007, 17:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •