Vezi Rezultate Sondaj: Ce palarie porti?

Alegători
50. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • White Hat

31 62,00%
  • Grey Hat

27 54,00%
  • Black Hat

8 16,00%
Sondaj cu Variante Multiple
Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 44

Subiect: Ce palarie porti? White Hat vs Grey Hat vs Black Hat SEO

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit Ce palarie porti? White Hat vs Grey Hat vs Black Hat SEO

Am vazut destui oameni care practica SEO in diferite culori. Sint curios cum va considerati fiecare ca fiind in domeniul SEO.

Va rog sa va declarati palaria, e mai mult o statistica pentru noi. Voturile sint anonime, puteti vota simultan cele 3 optiuni.

Puteti face comentarii daca doriti pe subiect.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    558
    Putere Rep
    33

Implicit

Nu cred ca face cineva white! Daca declara ca face white inseamna ca nu intelege pe deplin termenul de White Hat Seo.
    Grey hat is for me!
    Din pasiune, fotograf

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    49

Implicit

Paul, practic tot link building-ul poate fi considerat non-white, ca sa zic asa. Google spune in guidelines sa nu participi in link schemes si sa nu obtii backlink-uri cu scopul direct de a creste PR-ul si ranking-urile. Ori practic asta face linkbuilding-ul. Daca e sa ne luam dupa asta, blog commenting-ul nu este white, article marketing nu este white, schimbul de link-uri nu este white, press release-ul nu este white... In afara de link baiting, ce altceva mai este pur white? Serios acu. Da-mi tu cateva tehnici white hat si pun pariu ca daca e sa interpretam guidelines-urile, marea parte nu vor fi pur white.

Iar cumpararea de link-uri teoretic este blackhat, ori in cazul asata, crek 99% din site-uri fac blackhat. Deci cred ca mai intai ar trebui sa cadem de putin acord care-s white, care-s gray si care-s black. Ori daca ai cumparat macar un link, poti trece si blackhat

Oricum, e inutila discutia cu stabilirea liniei intre white si gray sau gray si black. E ca si cum ai zice cine a fost primul, oul sau gaina? Who knows, who cares? Nici macar google nu penalizeaza cumpararea de link-uri, pt ca hai sa fim seriosi, isi poate da seama f usor cand un blog vinde numai advertoriale sau link-uri.. Ii penalizeaza doar pe cei care chiar abuzeaza de asta, care fac chestii batatoare la ochi, cum a facut J. C. Penny anu trecut sau acu in primavara, cand o fi fost..
    Signatura lipsa

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    558
    Putere Rep
    33

Implicit

tymbark, aceeasi era si ideea mea - orice manipulare iese din palaria white. Black hat consider ca deja trecem la scule adevarate de manipulare. Grey hat e ceea ce invatam chiar pe seopedia sa facem.
    Din pasiune, fotograf

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Tot ce vreau sa stiu e cum va catalogati voi, dar nu cred ca dezbaterea ar trebui oprita. In plus, vreau sa aflu perceptia voastra despre subiectul asta.
    Un singur lucru va rog, nu va atacati intre voi.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Daca incepi sa faci SEO pt. un site parerea mea e ca deja sarim in BLACK si Grey.
    Asta inseamna SEO pana la urma. MANIPULARE . Daca incepi sa tii cont de roboti nu mai e natural. Incepem sa manipulam continutul , cuvinte cheie ce se repeta in pagini , titluri descriptive de multe ori pentru roboti , cumparari de linkuri , comentarii chiar si la obiect pe diverse bloguri etc etc etc...
    De ce ar fi nevoie de un titlu

Laptop Asus K53SC-SX221D procesor Intel CoreTM i5-2430M 2.40GHz 4GB memorie 750GB hdd placa video nVidia GeForce GT 520MX 1GB Free DOS

cand

Asus K53SC-SX221D ar fi de ajuns si apoi explicate specificatiile.

In concluzie dupa mintea mea cand incepem sa tinem cont de roboti in alcatuirea unui site , indiferent cat de putin , o dam deja in grey si black. Nu fac aici referire la black in cazuri extreme cum ar fi doorway , cloacking sau cine stie ce dubiosenii de redirecturi.

Dar pana la urma care e standardul pentru white?
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 30th November 2011 la 11:32.

Vali D este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.603
    Putere Rep
    42

Implicit

Daca vrei sa urci un site pe .com, fara 'culoarea mea', adica Negru, nu ai sanse. Sau cel putin asta cred eu. La fel si pentru Romania, daca alegi o nisa de ...jocuri, de exemplu.
    Eu sunt adeptul Black-ului. Si imi place la nebunie sa ma folosesc de el... merg pe principiul: "de ce sa muncesc de 5 ori, cand sunt atatea forumuri de black hat"?

Si pana la urma, eu nici nu stiu ce-i ala white hat. Imi explica cineva?
    Vand Advertoriale (pr 5)

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    49

Implicit

De acord cu voi.. Cu romaniac cand zice ca sari la black daca faci seo pt un site. Nu neaparat. Poti f bine sa faci doar article marketing, bookmarking, niste profiluri pe youtube, FB, twitter si totul este white-gray pana acum. Na, e usor sa treci linia spre black hat, daca exagerezi cu tehnicile gray sau apelezi la alte gray-inchis

Oricum, de acord cu tine, este manipulare si cand incepi sa tii cont doar de roboti (sau macar tii cont MAI MULT de roboti decat de useri), deja sare de white-hat, fara discutii. Dar na, dupa cum ziceam, daca ar fi sa fim asa stricti, probabil 99% dintre site-uri ar trebui sa fie penalizate (sau ma rog, 99% dintre alea care fac seo. nu de alta, dar mai sunt site-uri in HTML chior, facute in 1900 toamna, care habar n-au ce-i ala SEO sau usability)

@Vali stii ce-i ala whitehat? sa nu faci nimic pt SEO serios, asta-i whitehat. Pur si simplu sa vina link-urile natural, fara sa ai habar de ele sau sa incerci sa le obtii tu. Deci s-ar zice ca aia care fac seo, il fac gray sau black, iar aia care nu fac seo deloc, e whitehat Daca stau bine si ma gandesc, si link baitingul este un pic gray, pt ca scrii un articol genial special ca sa atragi backlink-uri

deci am rezolvat-o... cuvintele "SEO" si "whitehat" sunt mutual exclusivi Crek asta era idea poll-ului asta, sa vada Krumel daca ne prindem de smecherie )
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Am votat grey. Sunt perfect deacord cu predecesorii mei, tot ce inseamna manipulare sau incercare de manipulare a rankingurilor si/sau PR-ului deja iese din sfera white. Pana la urma, chiar si banala submitere in directoare nu stiu daca s-ar incadra in tehnicile white. Granita dintre white, gray si black este atat de fragila, incat de multe ori incalcam barierele fara sa ne dam seama. Parerea mea este ca daca nu se auzeaza grosolan, nu exista riscuri de penalizare. Cel putin eu unul nu am fost penalizat pana acum.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

White 100%
    Se pot face multe doar lucrand corect, cu respectarea specificatiilor google.
    Normal, mai scump dar 100% sigur.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Metoda White Hat - Prezentare generala
    De saladfingers în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 12:39
  2. Metoda Grey - Hat - not to do :)
    De saladfingers în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st April 2009, 20:38
  3. Black SEO
    De int21hi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th August 2007, 03:16
  4. Black SEA & Black Hat SEO
    De Seo_clean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 5th August 2007, 10:09
  5. black hat seo
    De memelea în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 29th January 2007, 18:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •