Da
Nu
Dragoș, mi-e destul de silă să investighez practicile de spam, d-apăi să le mai pun in aplicare!
Andrei, așa și așa. deh, nofollow la comentarii.
Cred ca toti au votat da gandindu-se la sine.
Sunt eu adormit sau licitatia asta de 185K are unele aspecte neclare? https://flippa.com/auctions/75752/Pr...bsite-for-sale, cititi cu atentie comentariile.
Deci, inchisa inainte de deadline, site detinut de un roman si american, dar listat de 2 ori (pe prima listare 0 oferte, pe a doua 11, cu vanzare la 185K, adica aproape 30 de luni monthly revenue)
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Nu ai cum sa faci din online 1 milion de dolari daca nu ai si un business offline in spate, sau poti, insa intr-un timp extrem de lung si investitii masive, iar eu cred ca nu se merita sa investesti doar in online fara offline in spate.
Poate din publishing mai greu (eu tot nu zic "nu ai cum"), dar din servicii si alte cele... nu vad de ce n-ai putea. Ca luand-o altfel, nici offline nu poti face din orice rahat de business un milion de euro.
Edit: Eu ma refer ca, atata timp cat altii au facut-o si sunt site-uri care sunt si publisheri care fac o caruta de bani, nu poti zice ca e imposibil. Nu inseamna ca il poti face cu un blog pe care scrii singur![]()
Ultima modificare făcută de Cristi U; 12th December 2010 la 19:33.
Eu raman sceptic. Banii nu cresc in copaci. A, evident daca evaluam codrosu.ro la 80K inseamna ca toti am facut milioane. Deci cred ca ar trebui sa vorbim de tranzactii materializate, nu de evaluari ipotetice ale unor websiteuri, in marea lor majoritate c2c (click to click). Pe publishing e greu sa faci banii astia. Iar evaluarea tinand cont de cashflowuri ocazionate pe 20-30 de ani nu e realista. In 20 de ani poate nu mai avem internet. La X12 Ebitda, un site de 1 milion pe piata trebuie sa faca 100K pe luna, clean.
Si ca nota aditionala: Dries Buytaert, un tip din BE, care a inventat cateva chestii nesemnificative (kidding), printre care Drupal, a facut putin peste 3 milioane pana acum. Asta in conditiile in care firma lui a lucrat pe proiecte enorme, gen whitehouse.gov
Cate siteuri pe .ro fac banii astia pe luna? Si cate sunt de publishing general? Hai sa vorbim pe cifre concrete. Zoso care e market maker, spunea la un moment dat (sper ca nu gresesc) ca face in jur de 2.5K pe luna. Si dincolo de a-l lauda adevarul e ca, e cel mai mare pe nisa lui.
Pe extern situatia difera evident. Insa sunt foarte putine siteuri bune. Unele au alexa mare, trafic mare, dar sunt imposibil de monetizat eficient. emailmeform.com, dupa 4 ani de dezvoltare si mult efort, aduce 140K euro, adica 70 K euro per partener in proiect minus taxe etc etc, adica putin peste 800 de euro pe luna de munca. Asta in conditiile in care are alexa 5000.
Imi cer scuze daca am fost putin acid, insa e contraproductiv sa raportam vanzari de N milioane, domenii de mii de euro care de fapt nu s-au vandut niciodata si probabil nici nu se vor vinde, sau firme care fac N euro cu un angajat. Siteul autovit nu a fost 4.7 milioane. Afacerea autovit a costat atat. Ejobs face anual 1 milion, si e un site enorm. Sau daca preferati unul extern, softpedia.
Ultima modificare făcută de Emil; 12th December 2010 la 19:35.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein
Ai dreapte emil, nu e usor deloc sa faci 1 milion de euro, mai ales daca nu ai vreo idee geniala, cum au fost groupon, twitter si altele de genul asta.
In Romania e extraordinar de greu si cred ca putem numara pe degetele care fac 1 milion de euro si au o echipa mare in spate, care inseamna alte cheltuieli.
Totusi in afara se pot face si probabil ca sunt cativa useri care fac 20-30-50,000 pe luna, ceea ce inseamna milionul in 2-3 ani.
Cat despre SoftPedia, cred ca s-ar vinde usor cu 50 - 100 de milioane. Nu stiu exact ce venituri are, dar e posibil sa treaca cu mult de 2 milioane pe luna.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)