Vezi Rezultate Sondaj: Credeti ca vreun membru SeoPedia are sanse sa faca 1 milion de euro din online?

Alegători
52. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da

36 69,23%
  • Nu

16 30,77%
Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 58

Subiect: Credeti ca vreun membru SeoPedia are sanse sa faca 1 milion de euro din online?

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Ai mare dreptate, insa cu un singur lucru nu sunt de acord.

50X-100X yearly Ebitda e un multiplicator enorm. Microsoft care e o companie diversificata se tranzactioneaza la 11.75 PEG (price per earning growth) ceea ce inseamna ca pretul unei actiuni este de 11.75 ori profitul anual ajustat cu rata de crestere. In plus e o afacere per se, cu active, etc, deci riscul e mai mic. De ce ar fi Softpedia evaluata in comparatii echivalente la 10 X potentialul Microsoft? La un pret pentru softpedia de 100 de milioane, recuperarea e in 100 de ani.

Plecand de la un rationament identic, eu am un site care face 500 de euro pe luna sa zicem. Conform X 100 yearly Ebitda, ar trebui sa iau pe el 600.000 de euro, ceea ce e ireal.
    Ultima modificare făcută de Emil; 12th December 2010 la 21:20.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Eu am zis ca Softpedia probabil face peste 2 milioane pe luna, ceea ce inseamna 24 milioane pe an, 100 milioane in ~4 ani.

E ilogic sa cumperi o afacere si sa-ti recuperezi investitia in 100 de ani, pentru ca ai avea dobanda mult mai mare la banca la banii respectivi

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Face 0.8 milioane net profit per an (1.53 brut). La PER (price per earning) 100, inseamna 80 milioane de euro pret de vanzare. La PER 10, 8 milioane de euro (adica daca ar fi Microsoft sau HP). Insa in conditiile in care rata de crestere e de 9% anual, ma indoiesc ca ia 10 X yearly EBITDA. La Microsoft e 15-20% rata de crestere. Plus ca e publishing deci nu e inovatie tehnologica sau ceva sa ii dai X10. Deci probabil ar lua pana in 4 milioane.

Sa o luam altfel. Eu fac 15% randament pe banii mei fara dureri de cap, pe an. Asta inseamna ca imi dublez banii la fiecare 4.8 ani. De ce m-as deranja sa cumpar Softpedia cu 4 milioane, si sa imi recuperez banii (cu risc enorm), la fiecare 4/0.7 = 5.7 ani?

Sursa: The company founded by Bogdan Gheorghe and C`t`lin Garmacea, posted 2.68 million euros in revenues last year, up almost 10%, and a 1.53 million-euro gross profit, up 9.1%. The company ranked third in terms of number of visitors in June 2010, with 2.6 million unique visitors, according to SATI data.

Inca un exemplu si mai frumos. Groupon face $350 million pe an, si e evaluata la $1.2 billion. Deci PER 3 si ceva. Google a dat 6 billion, adica PER 18, pentru ca aveau un interes. Dar PER real nu e 18, pentru ca groupon se dubleaza la fiecare 3 ani, deci creste cu sa zicem 25% pe an compus, deci PER real tinand cont de crestere este diferit.

An 1. 350 milioane
    An 2. 350 X 1.25 milioane
    An 3. 350 X 1.25^2 milioane
    An N. 350 X 1.25^n milioane

Dupa putin calcul aflam ca N (alias PER) este mult mai mic. Intre 6 si 7 este de fapt.
    Ultima modificare făcută de Emil; 12th December 2010 la 21:52.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sunt convins ca aia nu e singura firma pe care incaseaza veniturile, pentru ca sunt mult prea mici pentru traficul pe care il are. Probabil mai au cateva firme in tara sau offshore, pentru evaziune.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu cred, e problema de monetizare. Ei au incasari de 2 milioane, 1.53 profit e real. Adica au si costuri. Profit 1.53 din 2 inseamna marja de operare de 76%, ceea ce e super performanta. Daca ar vrea sa faca evaziune,ar face cheltuieli enorme, pe profit de 2-5%. Insa ei au incasarile mici, asta e problema. Si e imposibil sa manaresti cifra de afaceri. Hai sa luam autovit, care avea 8.034.342 de ron profit net la un moment dat (pe companie). Si a fost data pe 4.7 milioane de euro, deci PER 2.5.

Astia sunt parametrii de evaluare, in sensul ca nu pot compara o afacere clasica cu active si riscuri mai mici cu un proiect 100% online, ca si parametrii de evaluare.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Softpedia cred ca are cel putin 100 - 150 milioane de vizite lunar. daca facem un calcul la 1 euro cpm, atunci rezulta 100,000 euro pe luna, adica 1.2 milioane euro pe an. Si pe nisa respectiva nu au cum sa aiba CPM doar de 1 euro, mai ales ca sunt si premium publisheri la Adsense.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Deci asa arata cifrele in bilant. Eu te cred, dar asta e realitatea. Nu au cum sa vanda publicitatea prin alta firma, ca e evaziune si e usor de depistat.

Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Nu ma pricep foarte bine, dar nu ar fi putut sa-si deschida o firma in Cipru si sa faca un cont Adsense pe ea ? Mie mi se pare legal asta si nu vad de ce ar fi evaziune.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post

Pe extern situatia difera evident. Insa sunt foarte putine siteuri bune. Unele au alexa mare, trafic mare, dar sunt imposibil de monetizat eficient. emailmeform.com, dupa 4 ani de dezvoltare si mult efort, aduce 140K euro, adica 70 K euro per partener in proiect minus taxe etc etc, adica putin peste 800 de euro pe luna de munca. Asta in conditiile in care are alexa 5000.
    Hai sa nu fim asa pesimisti. Ai uitat sa pui in calcul faptul ca siteul facea 7000 lunar pana sa il vanda dupa spusele lor, deci partenerii s-au mai ales cu bonus de 140k pe langa ce au castigat din site. Deci nu vorbim de 800 euro pe luna de munca, care ar fi derizoriu.

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    Siteul autovit nu a fost 4.7 milioane. Afacerea autovit a costat atat.
    Nu stiu ce intelegi tu prin afacerea autovit, dar doar componenta online a fost vanduta cu suma -zvonita- de 4,7 mil. Adica fara targul din vitan si alte componente care tin de afacerea offline. Avand in vedere ca s-a vandut doar componenta online, e un pret decent, nu?

Parerea mea e ca cifrele facute publice nu reflecta intotdeauna profitul real al unui site. Nici in afara, daramite in romania. Nu m-as baza foarte mult pe ele.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Nic, ai dreptate cu ambele. Am impartit suma de 140 la 2 oameni, si la 4 ani de dezvoltare. D-asta calculasem 800 euro profit net / luna de dezvoltare.
    Cu autovit am citit aici
    Firma a fost vanduta catre MIH Allegro BV, o subsidiara a grupului african. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii din piata online, fiind depasita doar de recenta vanzare a 51% din actiunile celui mai mare retailer online, eMag, catre Asesoft Distribution, pentru suma de 10 mil. euro.
    Cei patru actionari ai Visual Soft detin si targul de masini second-hand Autovit din Capitala (soseaua Vitan-Barzesti), cel mai mare targ de acest fel din Romania.
    Din articol se intelege ca firma a fost vanduta, esti sigur ca e vorba doar de site?

PS. Cand spui ca " cifrele facute publice nu reflecta intotdeauna profitul real al unui site" te referi la sub sau supra evaluare?

Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce ai face cu un milion de euro ?
    De Alex Dumitru în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 53
    Ultimul Post: 11th December 2010, 17:23
  2. In sfarsit membru SeoPedia
    De Anturaju93 în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 11th October 2010, 21:44
  3. Pareri despre un membru Seopedia
    De ocealanisathief în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 40
    Ultimul Post: 7th October 2010, 12:53
  4. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th July 2010, 13:19
  5. Vand publicitate online de la 0.5 Euro CPM
    De myamar în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 22nd November 2009, 22:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente