M-am decis sa deschid un mic poll, pentru ca lucrez la un concept care ar putea rezolva o buna parte dintr-o problema reala, cu care ne confruntam ca si proprietari de situri. Si vreau sa stiu cat de semnificativa e problema.
Cred ca majoritatea posesorilor de situri (adica detinatori de trafic, sau publisheri in esenta) nu reusesc sa vanda o buna parte din traficul lor. M-ar interesa parerea membrilor care detin situri, si automat trafic:
Cat la suta din traficul vostru, potential de reclama real, ramane nevandut?
Sunt destule situri care ar putea contine mult mai mult decat ceea ce au deocamdata, cum ar fi 1-2 casete Adsense (si de multe ori Adsense nici nu accepta situl, sau nu plateste decent). Ma gandesc la:
- bannere in toate formatele, inclusiv in-page
- text ads, contextual sau plasament de nisa
- linktext ads (double underline in text)
Luand in calcul toate afisarile posibile, cat la suta din volum ramane nevandut, avand in vedere ca, in mod ideal, TOT acest potential ar trebui sa fie vandut in mod automat?
Cred ca sunt multi proprietari de situri care au in continuare dificultati serioase cu monetizarea. Afilierea e una din solutii, dar cu siguranta nu e un panaceu universal.
Personal vad in continuare un gol serios intre ceea ce doresc publisherii (monetizare) si advertiserii (clickuri si vanzari) si ca aceste doua parti nu reusesc sa se intalneasca. Si vreau sa stiu daca ce vad eu e atat de real sau doar mi se pare mie. Mai vad si multi care se plang ca nu-si primesc banii, pentru ca de fapt o buna parte din diverse sisteme existente vand, de multe ori, doar iluzii.
Am si eu pe cineva in familie care e in situatia asta. Are un site cu mii de vizitatori pe zi. Nu reuseste sa vanda nici 25% din potentialul de trafic.
Va multumesc si astept parerile si voturile voastre. De ele depinde si daca voi starta un proiect care incearca sa rezolve problema.