Am si eu niste euro pe care nu i-am mai vazut si ma batea gandul sa rulez si eu o campanie de genul asta.
Toata stima din punctul meu de vedere ... daca se lasa cu vreun proces eu i-as dona un strop din putinul meu pt un avocat![]()
Am si eu niste euro pe care nu i-am mai vazut si ma batea gandul sa rulez si eu o campanie de genul asta.
Toata stima din punctul meu de vedere ... daca se lasa cu vreun proces eu i-as dona un strop din putinul meu pt un avocat![]()
Dever's Blog - Atentie! dau cu parerea.
Cum de nu ne-am gandit si noi la asta?
A trebuit sa scriem peste 30 de posturi, in care sa dezbatem daca e moral sau nu ce a facut el (ca legal oricum nu e), cum sa se protejeze webmasterii impotriva neplatirii muncii lor, daca emailul poate fi considerat proba sau nu in instanta, ca avocatii si contabilii su prosti (nu cunosc termeni ca gazduire web si stiu sa foloseasca doar word, excel, powerpoint si outlook; cei ce au cunostinte de IT sunt singurii oameni destepti in tara asta de ...., ca "doar in Romania traim") samd si am putut scapa din vedere un lucru atata de simplu.
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 5th July 2008 la 21:07.
Mai bine ii trimiteati un link cu discutiile de pe acest forum, daca tineati la el.
Vad ca a redirectat site-ul catre un blog unde recunoaste ca a citit corespondenta adresata acelei firme (cineva trimisese un email ca sa il atentioneze pe proprietar de situatia creata). Norocul lui ca pe proprietarul firmei il doare undeva de site.
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th July 2008 la 10:53.
nu cumoastem situatia exact ..ca sa stiu ce e si ce nu e moral.
Daca am avea date de la ei ..atunci am avea ce sa discutam pe subiect.
In contractul pe care il faci, poti stipula ca in cazul neplatii sa "iti iei jucariile si sa pleci". Pana la urma, site-ul e jucaria lui, pana nu e facut plata 100% e inca in proprietatea lui (daca si-a facut bine contractul). Domeniul insa nu e al lui, deci nu avea dreptul sa isi verse nervii acolo.
Dar il inteleg. De 4-5 ani lucrez cu clienti straini si din vreo 200 diferiti, unul singur nu mi-a platit la timp. De anul asta lucrez si cu romani si din 5, cu 3 am avut probleme cu plata sau cu avansul.
Clientului o sa ii convina fraza asta.In contractul pe care il faci, poti stipula ca in cazul neplatii sa "iti iei jucariile si sa pleci".
Era o metaforaDar de ce sa nu ii convina? Gandeste-te ca esti content writer si clientul iti cere sa ii scrii un articol.
Tu scrii articolul, il trimiti si clientului nu ii place sau dintr-un motiv sau altul nu te plateste. E corect ca el sa aiba copyright pe textul scris de tine? Eu zic ca nu. La fel si cu un site.
Ma rog, de-aia se da avansul, dar eu zic cum ar trebui sa functioneze copyright-ul in cazuri din astea. Practic detii copyright-ul pe ce ai lucrat pana in momentul in care clientul iti vireaza TOTI banii in cont.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)