Saptamana asta cautam sa inchiriez un apartament pe o perioada mai lunga (>2 ani). Bun, iau ziarul(ca pe net nu se publica, e ceva prea futurist, cel putin pe la mine...) si incep si sun. La un moment dat mi se pare o oferta super ok, ca pret/locatie. Sun. Raspunde o domnisoara, era de la o agentie imobiliara, no problem. Incep sa-i zic poezia, despre apartament etc. Boon! Da, imi convine. I-am zis ca vreau sa ma intalnesc cu ea sau cu proprietarul sa vad apartamentul si daca imi convine ce gasesc prin el... il iau.
La care ea imi spune urmatoarele: citez: "Trebuie prima oara sa veniti la noi la agentie, semnam contractul, dati banii+comisionul si mergem sa vedem apartamentul".
Am mutit. Dupa ce ma dezmeticesc... o intreb: "Dvs vorbiti serios? Cum sa vin la dvs, sa semnez contractul, sa dau banii si apoi sa mergem sa vedem apartamentul? Eu trebuie sa vad prima oara ce si cum si apoi daca imi convine dau banul si gata o iau."
Raspunsul: "Imi pare rau dar asta este politica firmei noastre!"
Eu: "Jesus! Dvs v-ati incumeta sa faceti un contract pe cativa ani inainte de a vedea unde veti locui?"
Ea: "Imi pare rau, dar nu am ce sa fac" si repeta: "Asta e politica firmei!"
Eu: "Pai daca asta e politica firmei dvs... ce sa zic ... Multumesc mult si la revedere!"
Astept parerile voastre...