Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Politica unei agentii imobiliare

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    37

Implicit Politica unei agentii imobiliare

Saptamana asta cautam sa inchiriez un apartament pe o perioada mai lunga (>2 ani). Bun, iau ziarul(ca pe net nu se publica, e ceva prea futurist, cel putin pe la mine...) si incep si sun. La un moment dat mi se pare o oferta super ok, ca pret/locatie. Sun. Raspunde o domnisoara, era de la o agentie imobiliara, no problem. Incep sa-i zic poezia, despre apartament etc. Boon! Da, imi convine. I-am zis ca vreau sa ma intalnesc cu ea sau cu proprietarul sa vad apartamentul si daca imi convine ce gasesc prin el... il iau.
    La care ea imi spune urmatoarele: citez: "Trebuie prima oara sa veniti la noi la agentie, semnam contractul, dati banii+comisionul si mergem sa vedem apartamentul".
    Am mutit. Dupa ce ma dezmeticesc... o intreb: "Dvs vorbiti serios? Cum sa vin la dvs, sa semnez contractul, sa dau banii si apoi sa mergem sa vedem apartamentul? Eu trebuie sa vad prima oara ce si cum si apoi daca imi convine dau banul si gata o iau."
    Raspunsul: "Imi pare rau dar asta este politica firmei noastre!"
    Eu: "Jesus! Dvs v-ati incumeta sa faceti un contract pe cativa ani inainte de a vedea unde veti locui?"
    Ea: "Imi pare rau, dar nu am ce sa fac" si repeta: "Asta e politica firmei!"
    Eu: "Pai daca asta e politica firmei dvs... ce sa zic ... Multumesc mult si la revedere!"

Astept parerile voastre...

turbo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

Poate se referea la contractul de comision sa-l semnezi inainte. Ori n-ai inteles tu bine, ori lucra ea de 2 zile in imobiliare (e greu cu personalul in domeniu).

Am experienta de 4 ani in domeniu si nu am auzit sa se semneze contractul de inchiriere inainte de a se vedea locatia. Din partea proprietarului cine semna, agentia?

Pe de alta parte ii inteleg ca ar vrea banii de comision in avans, in toata experienta mea nu am luat niciodata comision de la persoanele particulare cu inchirieri sub 500 de euro, toate sareau agentia. De-aia nici nu lucram cu ei si ii refuzam daca ne sunau ei ca vor ceva de inchiriat.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    37

Implicit

Tipa asa mi-a spus, ca nu pot sa vad apartamentul pana cand nu platesc comisionul+200/chiria pe o luna proprietarului. Prima oara la ei la agentie si apoi vad apartamentul.

De asta am si postat aici . E super dubioasa treaba. Cum poti sa faci o asemenea treaba?

zuk
    zuk este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    13th September 2006
    Posturi
    375
    Putere Rep
    34

Implicit

Sa suni la aceiasi agentie si cere sa vorbesti cu altcineva. Fata era incapabila

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    52
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

Sunt unele agentii care percep o taxa de vizionare pentru descurajarea "plimbaretilor", taxa care eventual se scade din comision in cazul in care clientul cumpara / inchiriaza locatia.

De asemenea, tot mai multe agentii practica semnarea unui contract de servicii / de intermediere / acord de vizionare si comision (sunt folosite mai multe denumiri) prin care se protejeaza impotriva situatiei in care clientul se intoarce la locatie si trateaza direct cu proprietarul.

Dar ceea ce spui tu nu pare a fi nici una, nici alta, ci mai degraba o "fortare a mainii", adica sa dai si banii de chirie si comisionul inainte sa vezi apartamentul. Asa ceva nu se face. Sau poate fata cu care ai vorbit era noua si nu a stiut ce spune.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Si eu stiu ca se practica semnarea unui contract de protectie a agentiei... Ca nu cumva tu, sa te duci pe urma la proprietar si sa bati palma cu el direct sa dai teapa agentiei. Si probabil exista si un comision de vizionare... Nu pot sa cred ca te puneau sa semnezi contractul de inchiriere pana nu vedeai casa... Ar fi prea tampiti sa faca asta ...

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    41
    Posturi
    878
    Putere Rep
    37

Implicit

foarte tare postu asta, incredibil, eu cred totusi ca ai inteles gresit si era vorba de un contract de comision... nu aveau cum sa iti vanda "cioara de pe gard"

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    37

Implicit

Si eu sper ca am inteles gresit. Pacat ca nu am putut inregistra convorbirea s-o fac publica.

fanelaru este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca ai inteles bine
    Astia din agentii s-au timpit de cite tzepe si-au luat. Nu mai merge faza cu semnat contract de vizionare, ca trimiti un prieten sa vada adresa, si pe urma te duci peste proprietar. Eu asa am facut si am scutit 6000 euro (asta era comisionul agentiei). M-am riscat un pic, dar a meritat.
    Deci ei tb. sa ciupeasca niste bani de la tine inainte.

Dever este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th July 2006
    Locaţie
    UK
    Vârstă
    43
    Posturi
    378
    Putere Rep
    35

Implicit

mda ... romanul este inventiv ... interesanta ideea
    Dever's Blog - Atentie! dau cu parerea.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Estimare pret portal agentii turism
    De Marius Cristian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 7th February 2010, 12:53
  2. politica de confidentialitate
    De anntidot în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th April 2009, 11:53
  3. Ratecarduri, agentii de publicitate, povesti
    De sambo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 11th November 2008, 14:57
  4. Director de agentii de turism
    De dorin.georgescu în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 29th May 2008, 15:04
  5. Imobiliare.org de vanzare+ 25 situri imobiliare, financiare
    De imobiliareorg în forumul Website-uri