Citat Postat în original de Mirus Vezi Post
Practic, codul embed este doar un link. Nu se gazduieste nimic fizic, nu se detine opera... Unde este suportul?

In felul acesta nu am mai putea distribui o melodie cu Shakira, nu? Pentru ca e opera lui Shakira Cel ce o distribuie este de fapt youtube, Vevo... etc.

Cred ca mai degraba cei care incarca opera sau gazduiesc pe server sunt de vina, nu cei care dau share unui cod embed (link).
Absolut perfect ce spui.

Dar! Si dar-ul, de obicei anuleaza toata perfectiunea!

Dar ce spui tu ar functiona in situatia in care nu se fac niste corelari. Spre exemplu, se investigheaza raportul dintre tine si acel "embed" gazduit, evident, de altcineva. Si de aici incepe fun-ul: Poate acel altcineva esti... tot tu!

Sau poate acel altcineva are o relatie contractuala cu tine cum ca iti pune la dispozitie material piratat, in schimbul a [name_it_here]!

Zic sa nu facem pacatul de a crede ca am pus gaura la macaroana prin cod embed si ca asta ne exonereaza de absolut orice responsabilitate. Atunci cand comiti o fapta care e susceptibila de a fi penala, poti sa scabi intr-un singur mod: sa demonstrezi ca, tu chiar daca ai comis-o cu intentie, te aflai in eroare cu privire la caracterul ei vadit ilegal (adica sa platesti un hoster din asta care iti da tie scris ca are drepturile de redifuzare, bla bla. Dar si aici, daca iti da el scris, dar ti le vinde pe 1$... )