pai stai putin..
daca bicicleta duce 100kg.. asta se refera exclusiv la operator (nu mai aduni si greutatea bicicletei);
daca rotile suporta 85kg.. asta e chiar mai bine.. pt ca 110kg per bicicleta.. inseamna 55kg per roata (stiu ca in majoritatea cazurilor nu se distribuie egal, dar na.. asa o aproximare grosolana);
e ceva gen "deadweight", deci la o utilizare normala n-ar trebui sa fie problema;
si consecintele depasirii greutatii sunt in principal deformarea rotilor, nu cedarea mecanica a materialului - nu e pericol de accident iminent (repet, daca nu faci cine stie ce cascadorii);
ca sa ai un oarece termen de comparatie.. eu tot roti ieftine am (la 130+ kg doar operatorul) si am fost cu ele si in oras si offroad (nu extrem) si la concurs (de amatori) prin padure si la iesiri de 100+ km;
in mai multi ani de folosire (in care am schimbat cauciucurile) nu le-am dus nici macar o sigura data la indreptat;
nu spun ca alea scumpe n-ar fi mai bune.. dar spun ca in practica s-ar putea sa ti se potriveasca astea normale;

) si am fost cu ele si in oras si offroad (nu extrem) si la concurs (de amatori) prin padure si la iesiri de 100+ km;
Răspunde cu citat