As dori o recomandare router wireles care sa "tina" minim 50 de smartphone-uri conectate la internet fara a se bloca.
E vorba de un local, deci traficul specific: facebook (principal), yahoo (y!m + email), email etc.
Multumesc!
As dori o recomandare router wireles care sa "tina" minim 50 de smartphone-uri conectate la internet fara a se bloca.
E vorba de un local, deci traficul specific: facebook (principal), yahoo (y!m + email), email etc.
Multumesc!
Nu mai CAUT content writer
Trebuie sa pui mai multe. Fiind wireless au loc coliziuni foarte multe pentru ca toate deviceurile folosesc aceeasi frecventa. E o intreaga stiinta cu astea.
Zi-mi anume ce vrei sa faci si poate iti dau niste sugestii.
Caut cu jingle.ro.
Ti-as recomanda separarea celor doua functiuni pe echipamente distincte.
- un router care face doar partea de routare, dhcp si eventual firewall
- mai multe access-point-uri wireless (din estimaera ta as pune doua sau trei), preferabil alimentate PoE (direct prin cablul de retea)
E destul de greu să suprasoliciți un router cu trafic uzual de internet, insa un access point ajunge la limita undeva pe la 30 de utilizatori simultani.
Acolo unde am instalat solutii de acces pentru mai multi useri, am folosit un router bricolat (CentOS + Shorewall + DHCP) si doua AP-uri Cisco Aironet (modelul 600).
Nu stiu ce as putea spune in plus.
Pur si simplu exista interesul ca in acel local (20m X 20m) clientii sa poata "da check-in" pe fb.
In acest moment este un router ieftin (ceva la 100 si ceva de lei) care nu poate face fata.
Se estimeaza ca pot fi conectati in jur de 60-70 simulan, dar mare lucru probabil ca nu fac ei pe net-ul de pe telefon. Dar chiar si asa...
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 7th December 2013 la 18:09.
Nu mai CAUT content writer
Atunci trebuie filtrat traficul sa mearga doar catre fb.
Daca nici asa nu tine, mai pune unul in cealalta parte a localului si modifica puterea sa fie mai mica la fiecare.
Vezi si ce alte AP-uri mai sunt de la localurile vecine si pune-le pe ale tale pe alt canal.
Caut cu jingle.ro.
Marius, un Access Point cu PoE de la Cisco Small Business e vreo 150-180 €.
Doua si un router cu patru iesiri LAN ar trebui sa va ajunga pentru inceput .
incearca sa le legi in serie pe cablu de retea.... adica un modem sau switch cu mai multe porturi si din el sa tragi acele routere wifi in colturile camerei..... asta ar fi o idee dar nu garantez ca tine, insa am vazut intr-un hotel aceasta chestie.... avea mai multe routere trase dintr-un modem romtelecom cu 4 porturi... si tinea pe net un hotel plin.... incearca sa intrebi la compania care iti furnizeaza serviciile de net.... ei trebuie sa stie ce este de facut...
negustorul care isi respecta munca nu insala clientul pentru ca inainte de toate, se respecta pe sine!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)