Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 79

Subiect: Voi cum va protejati comunicatiile online?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit Voi cum va protejati comunicatiile online?

In lumina ultimelor relatari facute de Edward Snowden referitor la PRISM, informatiile aparute despre programul similar din UK (socmint) sau din Franta (France has its own PRISM-like surveillance program, report suggests — Tech News and Analysis) dar si din cauza ca tot mai multi din cei cu care comunicam folosesc linii de internet publice (in principal Access Pointuri Wifi) care pot fi monitorizate de persoane rau intentionate su pur si simplu curioase, m-am hotarat sa ma uit mai atent la modul cum comunic online.
    Un prim pas a fost sa-mi instalez OTR(exista plugin pentru pidgin, dar si pentru alti clienti de chat) care cripteaza conversatiile de IM (nu conteaza protocolul, poate fi yahoo, jabber, facebook, etc)
    Pentru email folosesc deja GPG. Am gasit ca resursa siteul Opt out of PRISM, the NSA’s global data surveillance program - PRISM Break

Voi ce folositi / cum va protejati?
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Eu nu prea am ce cripta.

Am oarecare incredere in Skype si il folosesc drept principala platforma de comunicare:
    All Skype-to-Skype voice, video, and instant message conversations are encrypted. This protects you from potential eavesdropping by malicious users.
    Sursa: https://support.skype.com/en/faq/FA3...use-encryption

Nu trimit parole serioase pe messenger decat cand sunt acasa pe conexiunea mea si interlocutorul la fel. Cred ca e o prostie din partea oricui sa isi bage parole sau datele cardului de la un wifi public sau pe o conexiune necriptata.

Cat despre gmail... Your connection to "mail.google.com is encrypted with 128-bit encryption."
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Eu nu prea am ce cripta.

Am oarecare incredere in Skype si il folosesc drept principala platforma de comunicare:

Nu trimit parole serioase pe messenger decat cand sunt acasa pe conexiunea mea si interlocutorul la fel. Cred ca e o prostie din partea oricui sa isi bage parole sau datele cardului de la un wifi public sau pe o conexiune necriptata.
    Ma Dane, daca "iti arde cardul", banca iti da banii inapoi! Eu am patit-o de 2 ori, banii vin inapoi pe card!

Puthre nu stiu ce are de ascuns, treaba lui, dar sunt miliarde de dolari/euro/... furati an de an, prin sisteme informatice, si nici un hot prins prin metodele publicate de puthre.

2 cretini au aruncat o strada in aer, la un maraton, plina de servicii secrete, fara sa-i toarne nimeni, deci ce vorbim noi?

Eu nu cred ca am ceva atat de "secret" in "comunicatiile" mele, incat sa le ascund.

Sistemele de "urmarire" nu sunt pentru infractori, sunt pentru terorism. Ai impresia ca garcea de la sectia 5, cere acces la PRISM, pentru a prinde hotii care mi-au furat mie oglinzile de la masina? Eu ii aveam filmati prin sistemul meu de urmarire, si ce? Ai casco?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu nu cred ca am ceva atat de "secret" in "comunicatiile" mele, incat sa le ascund.
    N-ai vrea sa se amuze vecinu de ce povestesti tu pe mess cu mine. Si sa stie cu ce te ocupi, ce strategii ai etc.
    Ca ce se misca pe yahoo messenger merge in mod text pe retea, necriptat. Vede oricine are acces.
    Pe un wifi public vede oricine are chef sa vada, nu tre sa te stresezi prea mult.

Partea nasoala e cand bagi parola de pe forum dintr-un loc public, cineva ti-o vede, apoi o incearca la mailul principal/secundar. Si de acolo se duce pe fir si te trezesti cu toata identitatea online clonata.

Nu zic ca guvernul n-ar putea face asta fara sa apeleze la wifi-uri, dar na, e indicat sa nu te afisezi cu pantalonii in vine la Mac la Unirii. Daca'ntelegi ce vreau sa zic.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Eu nu prea am ce cripta.
    Citeste http://tehlug.org/files/solove.pdf

Skype nu e tocmai "secure"
    Skype security - Wikipedia, the free encyclopedia

Cat despre gmail... Your connection to "mail.google.com is encrypted with 128-bit encryption."
    Asta protejeaza doar conexiunea de la tine la gmail, nu si traseul pe care il poate avea emailul spre computerul destinatie, care nu e sub controlul tau si care poate fi un wifi public sau chiar citit de unul din angajatii firmei de hosting unde e serverul de email destinatie, si asupra caruia nu ai nici un control.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Sistemele de "urmarire" nu sunt pentru infractori, sunt pentru terorism. Ai impresia ca garcea de la sectia 5, cere acces la PRISM, pentru a prinde hotii care mi-au furat mie oglinzile de la masina? Eu ii aveam filmati prin sistemul meu de urmarire, si ce? Ai casco?
    Asta e doar un pretext. In realitate lucrurile nu stau asa. Cei cu adevarat periculosi au cunostinte minime de securitate si criptografie. NSA Surveillance Targets Average Citizens, Not Terrorists - Hit & Run : Reason.com
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Eu cred ca ai, daca te ocupi de siteuri iar ISP-ul tau are interese in aceeasi zona.
    LE: Citeste si tu, http://tehlug.org/files/solove.pdf . E despre "I have nothing to hide". Mi s-a parut foarte interesant.
    Ultima modificare făcută de puthre; 5th July 2013 la 19:20.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Citeste http://tehlug.org/files/solove.pdf

Skype nu e tocmai "secure"
    Skype security - Wikipedia, the free encyclopedia

Asta protejeaza doar conexiunea de la tine la gmail, nu si traseul pe care il poate avea emailul spre computerul destinatie, care nu e sub controlul tau si care poate fi un wifi public sau chiar citit de unul din angajatii firmei de hosting unde e serverul de email destinatie, si asupra caruia nu ai nici un control.
    1, Am citit, raman la ideea mea ca "nu prea am ce cripta". Daca am lucruri de ascuns, gasesc o modalitate sa le ascund.

2, Nu' terorist, deci nu sunt motive ca pentru mine sa nu fie suficient de sigur Skype.

3, Again, nu ma intereseaza ce se intampla cu mailurile pe care le primesc altii de la mine (odata trimise, pot face ce vor oamenii cu ele, e si factorul uman si cel tehnic implicat, deci e o falsa problema). Ma intereseaza securitatea si accesul la emailurile mele din contul meu.
    Trust, but verify.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu sunt de parere ca guvernele&prism& oricum au acces la tot, chiar daca nu se spune; mai ales dupa 11 sept. Nu am ce sa ascund, doar de hackereala ma preocup sa nu fiu afectat.

Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 09:03
  2. Conferință online - Bani Online
    De wurgut în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 6th July 2011, 23:35
  3. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 00:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •