pai nu tu ai zis: "Pai nu are legatura transpiratia de la caldura cu eliminarea toxinelor" ca doar nu ti-am scos cuvintele pe gura.. sau aici te refereai ca sunt offtopic, si nu m-am prins eu.
pai nu tu ai zis: "Pai nu are legatura transpiratia de la caldura cu eliminarea toxinelor" ca doar nu ti-am scos cuvintele pe gura.. sau aici te refereai ca sunt offtopic, si nu m-am prins eu.
Pai ce legatura are? Daca sunt 37 de grade afara propui sa nu transpiram ca sa nu eliminam toxine?
In cazul discutat, transpiratia ajuta la racirea organismului. Iti dau cateva linkuri despre cum functioneaza treaba?
Trust, but verify.
Din contra, m-ai inteles gresit, desi cred ca m-am exprimat corect pro transpiratie in posturile scrise, tocmai pt ca e sanatoasa.
![]()
dan, nici eu nu am crezut in dusurile fierbinti vara, dar de dragul postului, si pt oamnenii care isi doresc sa fi pus in dificultate, fa asta! eu am testat, dar poate fi diferit de la om la om, dar eu daca fac dus rece, ma tine cateva zeci de secunde, de obicei pana ma sterg cu prosopul si cand ies afara e jale. dar cand am facut dus cald, mi-a fost cald cand m-am sters cu prosopul dar urmatoarele 10-15 min am fost super afara la 30+ grade
Diferenta mare intre SUB 37 si PESTE 37. Sub 37 faci orice ti-e tie bine, bei ceaiuri, faci ski, te dai cu parapanta... faci dus fierbinte, nu contest. Problema e cand temperatura de afara depaseste temperatura pielii. Atunci intervine aia "cum suporti caldura", atunci vorbim de temperaturi extreme.
Tom zice el ceva cu mersul prin soare pe asfalt, acolo e alta temperatura decat "la meteo". Ca daca e s-o luam asa, light, eu stau la umbra, geamuri deshise, vantilator, alimentez mereu cu diverse lichide de la frigider.. e ok.
Trust, but verify.
Iar te-am prins, tu crezi ca pielea are 37 de grade, unde ne luam temperatura?, la nivelul pielii, gravidele au undeva spre 36. Revenind spre tempeartura de 37 si peste.. eu cred ca mai bine ne calim, acum cand suntem tineri nu putem fi afectati (ma refer la cei fara probleme medicale) si intarim organismul, pt ca veri usoare nu cred ca o sa mai avem. Adica tu ionescu si eu popescu de aprox. 30 ani putem sta la caldura pt ca dupa una 2-3-4 incercari nu o sa mai simtim disconfortul, asa suntem noi: superadaptabili, in tinerete in special
Nu, cred ca temperatura omului (acceptata de medici, stiinta si alte cacaturi de genul) este de 37 de grade.
Daca nu stiai, omul produce caldura. Tot timpul. Pe care tre sa o piarda. Daca temperatura de afara e mai mare, nu vad nici un rost sa-ti dai peste cap "valorile" si sa faci un dus fierbinte, sa te stradui sa nu transpiri etc. Ti-ai creste temperatura aiurea asa, te imbolnavesti, crapi.
La asta faceam referire cu cele 37 de grade. Dar stiu, daca iti iei temperatura in... (ma abtin), arata mai mult termometrul. Scrie pe wikipedia.
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)