Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Dreptul la date

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    35

Implicit Dreptul la date

Am primit o cerere din partea unui user pentru stergerea tuturor mesajelor postate pe un forum. Nu pot face acest lucru pentru ca s-ar distruge logica topicurilor unde a postat. Protectia datelor cu caracter personal se pronunta si asupra acestor tip de mesaje ? Exista vreo lege sau alceva in acest sens?

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    47

Implicit

Poate cere doar stergerea unor anumitor mesaje (ce contin date personale de exemplu), in niciun caz toate mesajele.
    In Termenii si Conditiile forumului e recomandat sa pui un mesaj de genul "toate mesajele postate de catre utilizator devin proprietate a forumului si nu se pot sterge".

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post
    Am primit o cerere din partea unui user pentru stergerea tuturor mesajelor postate pe un forum. Nu pot face acest lucru pentru ca s-ar distruge logica topicurilor unde a postat. Protectia datelor cu caracter personal se pronunta si asupra acestor tip de mesaje ? Exista vreo lege sau alceva in acest sens?
    Datele cu caracter personal nu sunt mesajele lui de pe forum.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal reprezintă orice informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană identificabilă reprezintă o persoană care poate fi identificată, în mod direct sau indirect, în special prin referire la un număr de identificare sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.
    Sursa: http://www.consilium.europa.eu/conta...on/faq?lang=ro

Adica o combinatie de: Nume , CNP, adresa, poza etc.
    Un nume si atat nu poate fi considerat "date cu caracter persoal" daca nu este legat de o persoana. Nu's cum sa explic exact, dar imagineaza-ti ca eu scriu intr-un articol "Ion Popescu" - un nume generic - si se trezesc toti cu numele asta ca nu e ok sa vorbesc despre ei in textul meu. Argumentul lor e invalid pentru ca nu m-am referit la o persoana reala.

Un forum oarecare nu este operator de date cu caracter personal, pentru ca un identifica o persoana reala, ci doar username + adresa de email.
    Pe forum, atata timp cat nu se poate identifica persoana, cat ramane in spatele unui username oarecare, nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Ca optiune, spune-i ca ii schimbi username-ul, pune-i "anonim_233" si gata.
    Trust, but verify.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    35

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri. Asa credeam si eu, dar vroiam sa mai obtin si alte pareri.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    40

Implicit

Apropo, aproximativ pe tema asta, daca a venit vorba de date personale, noua lege pregatita in UE:

Uno de los elementos principales de esta legislación, que debería estar lista antes de que acabe el año, es el derecho al acceso, la corrección y, en última instancia, la desaparición de datos personales en la web (el conocido como derecho al olvido). El usuario podrá retirar los contenidos que considere oportuno, especialmente si no había dado su consentimiento para publicarlos. Además, los propietarios de páginas web tendrán más dificultades para crear perfiles concretos de usuarios y siempre será posible utilizar el servicio de forma anónima. Para garantizar que las firmas se toman en serio la protección de datos, el proyecto crea la figura del responsable de protección de datos para grandes empresas, aunque el Parlamento pide que exista en todas aquellas donde la defensa de este derecho sea necesaria.
    La Eurocámara quiere restringir el uso de datos personales en Internet | Sociedad | EL PAÍS

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    109
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    109

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post
    Multumesc pentru raspunsuri. Asa credeam si eu, dar vroiam sa mai obtin si alte pareri.
    In plus, atata timp cat nu ti-a aratat buletinul, nu are cum sa-ti demonstreze ca el este aceeasi persoana care a postat in primul rand.
    Trust, but verify.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Preluare date SQL
    De danP în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 8th May 2011, 22:52
  2. Extragere date din URI
    De Popescu Marian în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 17th August 2009, 11:22
  3. Dreptul la intimitate
    De Adry în forumul Hosting
    Răspunsuri: 10