Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Dreptul la intimitate

Adry este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd January 2009
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    35
    Posturi
    40
    Putere Rep
    30

Implicit Dreptul la intimitate

Salut,

Astazi mi-a fost suspendat domeniu incalcand dreptul la intimitate.
    Site-ul functioneaza ca un invizible scanner pentru id-urile de yahoo.
    Vreau sa stiu daca intradevar acest drept este incalcat prin scanarea id-urilor si afisarea statutului, care, din cate stiu eu, este public fiindca daca era privat nu il mai puteam prelua.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Nu stiu exact cum sta treaba legal, insa in opinia mea:
    - Daca yahoo ne da posibilitatea sa alegem intre a fi: - available pt toata lumea, sau invisible, este tocmai pentru ca sa putem alege daca sa ascundem faptul ca suntem online sau nu. Din moment ce eu ma pun invisible, inseamna ca nu vreau sa se stie ca-s online logic. Atunci nu mi se pare moral ca un soft sa le zica tuturor ca eu de fapt is online dar "ma ascund".
    Deasemenea, revenind la ce ai zis tu: daca ar fi public, ce rost are facilitatea de a sta invisible, daca oricum ma vad toti?
    Mie mi se par cel putin imorale site-urile de genul acesta.

Dar repet, totul e opinie personala.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Yahoo a pus la dizpozitie doar modul prin care putem sa afisam daca un id e offline/online si avatarul acestuia.
    Scanarea pentru a vedea daca e invizbil e o incalcare a dreptului la intimitate.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    34

Implicit

sunt curios,domeniul e .ro ? sau mai bine spus de unde e cumparat domeniul? Romania sau din afara?

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Adrian Poputoaia Vezi Post
    sunt curios,domeniul e .ro ? sau mai bine spus de unde e cumparat domeniul? Romania sau din afara?
    Tot ce e posibil sa fie pe ro , pe un VPS , hostingul a vazut ca mananca multe resurse si s-au gandit ei cum sa rezolve problema

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd January 2009
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    35
    Posturi
    40
    Putere Rep
    30

Implicit

E .com cumparat din Romania. Acum am hosting tot in Romania dar vroiam sa-l schimb si ceilalti nu l-au acceptat. Hostingul care il am acum e mult mai bun dar vreau sa-l vand (la site ma refer) si ma costa prea mult hostingul asa ca vroiam unu mai ieftin.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Daca tot te ocupi de chestiile astea, spune-mi si mie ca o curiozitate: ce sens au asemenea situri? Daca un om se pune pe invisible (si asta e statusul lui public) inseamna ca nu vrea sa fie contactat, nu? Si eu consider ca se incalca un drept la intimitate.
    E pacat ca ai un domeniu care suna bine si il folosesti intr-un scop copilaresc.

fellow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th April 2007
    Posturi
    245
    Putere Rep
    33

Implicit

Desi s-ar putea sa para inutil un astfel de site poate avea peste 50.000 de vizitatori unici pe zi ( aici) .

@Adry, nu stiu cat trafic face site-ul tau dar in orice caz incalcarea dreptului la intimitate mi se pare un motiv destul de pueril. Probabil ca daca Yahoo nu dorea sa existe astfel de scripturi, atunci nu mai aveam posiblitatea de a vedea cine este "invizibil"

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd January 2009
    Locaţie
    Alexandria
    Vârstă
    35
    Posturi
    40
    Putere Rep
    30

Implicit

Am vazut ca majoritatea site-urilor gen invizible scanner sunt in genul acela insa eu l-am facut ceva mai avansat : iti arata si profilul de hi5, si o mica statistica despre id.
    Ideea este ca aveam doua variante : ori sa bag ceva bani in promovare si sa-l fac profitabil ori sa-l vand si sa ma apuc de alt proiect. Acum vreau sa fac un joc online fiindca vad ca au succes si l-am pus in vanzare. Vedeti aici.

Sebastian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    150
    Putere Rep
    33

Implicit

Nu cred ca astfel de situri incalca dreptul la intimitate al nimanui. Doar pentru ca utilizatorii de Ymsg nu stiu sa-l foloseasca, nu inseamna ca li se si violeaza intimitatea.

Adica in momentul in care te pui invizibil in Ymsg esti invizibil doar pentru alti clienti Ymsg. Daca vrei ca "vizibilitatea" ta sa nu fie descoperita de situri de acest gen, trebuie doar sa intri in meniu->messenger->preferences->privacy si debifezi "Allow Yahoo! web sites to show when I am online". Deci se ofera si aceasta posibilitate de a te "ascunde" de astfel de scripturi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •