Pagina 6 din 23 PrimulPrimul ... 4567816 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 224

Subiect: Cum convingem populatia ca Google nu este singura optiune?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Cum lupti impotriva unui astfel de monstru? Trebuie un alt monstru.
    Simplu. Cat timp ei sunt ocupati cu ochelari pentru idioti, faci searchul pe .ro mai bine decat ei.
    Caut cu jingle.ro.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Simplu. Cat timp ei sunt ocupati cu ochelari pentru idioti, faci searchul pe .ro mai bine decat ei.
    Prea simplu, nu e indeajuns. Uite Alexa - Top Sites in Romania doar Yahoo are puterea de a dezvolta ceva pe .ro. Si am zis, nu e vorba doar de motor de cautare. Okidoki, care e pe toate site-urile Mediafax, nu reuseste sa se dezvolte (concurat cu ceva dezinteres).
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Guys, Google nu mai e (doar) un motor de cautare si deci nu (doar) un motor de cautare trebuie concurat... Cum lupti impotriva unui astfel de monstru? Trebuie un alt monstru.
    Monstrul nu are cum sa fie decat unul tot american, asa ca daca nu vin investitori americani, povestea noastra pica din start
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Krumel - Iti dau un exemplu irelevant - Ungaria a interzis constructia si deschiderea magazinelor de mai mult de 500mp. Pentru ca hypermarketurile omorau micii comercianti care cumparau de la micii producatori. Ei au puterea asta.
    Noi nu putem lupta CONTRA lui Google si nici nu e indicat sa o facem. Ar fi o batalie pierduta din start.

Reteta succesului este promovarea unor servicii locale, promovarea pietei concurentiale. La o adica, daca dispare google, noi ce facem? de unde ne vin vizitatorii? Intr-o lume ideala, noi am intra pe forum si am face schimb de "referinte" (nu de linkuri) astfel incat vizitatorii mei pe site-ul de oferte ar beneficia de ofertele pe care le fac site-urile voastre. Intr-un final, de nevoie, ne-am face noi un motor de cautare si l-am promova. Sau am face referire la un mare director web in care sa fie site-urile comunitatii.

Variante sunt - dar nu e nevoie sa le luam in calcul pe toate. Unele par absurde avand in vedere ca Google inca exista, ca avem okidoki, yahoo, yandex.

@krumel - ca punct de vedere, crezi ca ar fi ok sa incepem sa promovam okidoki.ro ? Sa le explice cineva ca noi ii sustinem daca promit ca lucreaza sa se imbunatateasca? Si eventual sa ne dea un set de reguli pe care sa le respectam (sa nu devenim spammeri)?
    Trust, but verify.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Si iar revenim la bani. Pentru a dezvolta un motor de cautare romanesc, ai nevoie de fonduri. Programarea, infrastructura costa, al dracului de mult. Apoi, presupunand ca a iesit un produs finit cu adevarat competitiv, o sa usture rau promovarea. Cam greu sa gasesti sprijin financiar pentru un asemenea proiect. Nu imposibil, ce e drept.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

@Nea Krumel
    Cu un serial tv siropos, asa cum am zis mai sus, pe tema drama cautarilor pe yahoo, dependenta de yahoo search (model facebook), pasiuni, razbunari si revolte generate de yahoo search.
    Cu twitter nu recomand. Am auzit de el dar inca nu mi-am facut cont.

Dar, ca idee, nu inteleg sensul actiunii: google e super ok pt cautarile personale, chit ca il accesez via metacrawler.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Prea simplu, nu e indeajuns. Uite Alexa - Top Sites in Romania doar Yahoo are puterea de a dezvolta ceva pe .ro.
    Dovada ca se poate: Alexa - Top Sites in Czech Republic
    Caut cu jingle.ro.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Prea simplu, nu e indeajuns. Uite [url=http://www.alexa.com/topsites/countries;0/RO] Okidoki, care e pe toate site-urile Mediafax, nu reuseste sa se dezvolte (concurat cu ceva dezinteres).
    e clar ca n-are cum sa reuseasca cu ce rezultate ofera:

http://okidoki.ro/search?query=obiective+turistice

ce cauta acolo rezultatele 3 sau 5?
    Signatura lipsa

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Dan, candva vorbeam cu Toto despre Murfi care la inceput era motor de cautare. Propunerea mea era colaborarea cu facultati, portaluri, ziare pe partea de search. Nu e usor, oamenii nu inteleg rostul unui motor de cautare.

Okidoki e pus pe toata reteaua Mediafax, astfel macar oamenii au o sansa de a auzi de un alt motor de cautare.

Ca sa schimbi un obicei trebuie sa fii in cat mai multe locuri astfel incat multi oameni sa te foloseasca si sa isi schimbe obiceiul.

Nu are rost sa ii promovezi, ei nu se mai intereseaza de el. Adica nu mai mult decat e acum.

puthre, e singurul exemplu din Europa, exceptand Yandex, de motor de cautare care nu a cazut. Dar acolo e o istorie, o obisnuinta, site-urile cehesti inca il folosesc. Noi nu avem asa ceva.

1nesco, n-am inteles ce ai zis, imi pare rau.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Dar, ca idee, nu inteleg sensul actiunii: google e super ok pt cautarile personale, chit ca il accesez via metacrawler.
    Am zis cam pe fiecare pagina:
    Sensul actiunii ar fi sa renuntam la monopol. Sa nu depindem de o corporatie asupra careia sa nu avem nici un fel de putere.
    Internetul romanesc e al nostru, nu e proprietatea lui Google cum ar crede userul de rand. Trebuie sa facem cunoscut mesajul asta. Sa inteleaga si userul si Google.

Din punctul meu de vedere, daca Google s-ar mentine pe la 80% din piata ar fi super. 97% mi se pare enorm. De fapt cred ca e 100%, restul sunt intamplari nefericite
    Trust, but verify.

Pagina 6 din 23 PrimulPrimul ... 4567816 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. extensie .php la o singura pagina
    De palex1988 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th January 2012, 11:09
  2. Rezultate pe o singura pagina
    De 100R în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th August 2011, 16:27
  3. Google - optiune de blocat anumite site-uri din search.
    De Florin Traian în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th March 2011, 15:56
  4. Care este singura si cea mai buna metoda?
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th April 2008, 10:21
  5. Noua optiune de la google
    De biaterm în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th September 2006, 18:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii