Pagina 1 din 23 12311 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 224

Subiect: Cum convingem populatia ca Google nu este singura optiune?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit Cum convingem populatia ca Google nu este singura optiune?

Facts:
    Google nu ne mai ajuta sa facem bani, ci sa cheltuim
    Google vrea (conform postarii de pe blogul sau) sa NU facem SEO.
    Google detine in Romania peste 95% din piata.
    Google vrea sa disparem, pentru ca daca noi existam, o parte din banii investiti in internet ne revin noua in loc sa le revina lor.

Intrebare:
    Cum am putea noi, o mana de oameni cu mii de site-uri, sa convingem cel putin o parte a populatiei care "sta pe net" sa foloseasca Yahoo ca motor de cautare?
    Credeti ca avem puterea asta? Putem lansa un trend?
    Mie mi se pare ca Google abuzeaza de puterea pe care o are pentru a desfiinta o meserie. Schimba regulile jocului de pe o zi pe alta, lasand (poate) pe drumuri sute / mii de oameni, distrugand afaceri care se bazau pe impartialitatea sa.

Nu contest faptul ca o sa gasim "cheia" pentru a atinge pozitii fruntase. Dar nu cumva e mai bine sa nu depindem de un singur motor de cautare?

Raman la intrebarea mea: cum putem convinge macar o parte a populatiei sa foloseasca yaoo search?

Daca aveti idei, poate facem impreuna o campanie mare.
    Trust, but verify.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Din pacate Yahoo si Bing nu prea au rezultate bune pentru romania, sau cel putin nu aveau cand m-am uitat eu ultima oara. Ar mai fi okidoki dar sunt cam in urma la relevanta. Pentru produse puteti folosi Jingle

LE: Se poate lansa o campanie cu bannere genul "Eu folosesc X pentru cautare. Incearca si tu" care sa fie pusa gratuit de cei care participa la campanie,dar nu stiu cat de eficient ar fi.
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

Implicit

Generam pagini goale (vad ca lui google ii plac) cu un baner care are link catre aceasi cautare in yahoo.

De ex: bilete avion ieftine, luam niste domenii exact match, le ducem (cum putem) in top 5, cu un baner mare pe mijloc, catre yahoo.

Userul intelege in timp, ca degeaba cauta in google, tot in yahoo ajunge

Primul pas: Am dat mail la primul site pe cautarea "vacanta", care e gol de 1 an, si bineinteles primul sa pun si eu un baner la ei pe site, logic catre yahoo pe aceasi cautare!

Tare NU?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    22nd November 2010
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    506
    Putere Rep
    31

Implicit

Dane, nu cred ca putem face nimic ...... iar Yahoo ca motor de cautare mi se pare foarte slab, iarta-ma daca sunt pesimist, iti apreciez oricum postul !

Cred ca daca se va lansa facebook search va fi mai bine pentru noi, facebook search va fi un concurent a motorului de cautare google, cu toate ca la prima stire nu i-am dat nici o sansa. Dupa ce am stat m-am gandit totusi se pare sa fie o alternativa buna si va fi folosita de o multime de oameni, desigur depinde promovarea.
    .

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    37

Implicit

Salut Dan,o sa iti raspund cu 2 raspunsuri diferite :

1: Pentru a putea face o astfel de schimbare, cred ca ar trebui sa oferi ceva identic. Problema e cum sa faci asa ceva atat timp cat instinctul omului e sa caute pe google. Solutii nu sunt foarte multe dar cu siguranta sunt.
    Poate aceste idei sa va ajute sa realizati aceasta miscare:
    - crearea unor softuri de install pentru yahoo messenger si alte programe ( foarte utilizate de romani ) ce iti seteaza automat, odata setata pagina de cautare, omul nu mai apeleaza la alte servicii.
    - publicarea mesajelor pe website-uri ( "Bing te ajuta sa cauti mai usor si mai rapid ") cu cateva detalii tehnice care sa convinga omul ca asa este.
    - Realizarea unor campanii prin care sa se explice de ce tot mai des rezultatele din google sunt tot mai proaste.
    Acestea sunt cateva idei, dar totusi este posibil oare ca noi sa schimbam asa ceva?
    Aici vine si raspunsul 2, avem sanse 1% de reusita. In general cei care folosesc pc-ul sa caute un bilet de vacanta, rezultatul unui meci sau pe ce canal se joaca, nu o sa faca niciodata aceasta mutare din simplu motiv " google = cautare " dese ori este egal si cu internet.

Nu merge google nu merge internetul.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.827
    Putere Rep
    37

Implicit

Generam pagini goale (vad ca lui google ii plac) cu un baner care are link catre aceasi cautare in yahoo.

De ex: bilete avion ieftine, luam niste domenii exact match, le ducem (cum putem) in top 5, cu un baner mare pe mijloc, catre yahoo.

Userul intelege in timp, ca degeaba cauta in google, tot in yahoo ajunge

Primul pas: Am dat mail la primul site pe cautarea "vacanta", care e gol de 1 an, si bineinteles primul sa pun si eu un baner la ei pe site, logic catre yahoo pe acesi cautare!

Tare NU?
    De ce sa promovam tot un produs american? apoi sa ne-o luam in freza si de la ei? as prefera sa promovez un produs romanesc, eu sunt de acord ca pe fiecare site sa pun un banner mare prin care sa indemn oameni sa utilizeze aceea alternativa google dar sa gasim una buna.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de MaXz Vezi Post
    Aici vine si raspunsul 2, avem sanse 1% de reusita. In general cei care folosesc pc-ul sa caute un bilet de vacanta, rezultatul unui meci sau pe ce canal se joaca, nu o sa faca niciodata aceasta mutare din simplu motiv " google = cautare " dese ori este egal si cu internet.

Nu merge google nu merge internetul.
    Eu cred ca se poate, dar nu peste noapte.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Din pacate Yahoo si Bing nu prea au rezultate bune pentru romania, sau cel putin nu aveau cand m-am uitat eu ultima oara. Ar mai fi okidoki dar sunt cam in urma la relevanta. Pentru produse puteti folosi Jingle

LE: Se poate lansa o campanie cu bannere genul "Eu folosesc X pentru cautare. Incearca si tu" care sa fie pusa gratuit de cei care participa la campanie,dar nu stiu cat de eficient ar fi.
    1. Yahoo - de cand a intrat pe piata din Romania, afiseaza rezultate din ce in ce mai bune. Nu stiu cum se protejeaza de spammeri, dar sunt sigur ca au metodele lor, pastrand totusi o limita a decentei. Adica daca ai un site super util (exemplul lui Tom, care are un site super frumos si util - dar e penalizat) sa poti, prin eforturi si financiare si prin munca, sa il aduci in rezultate pe pagina 1-2, fara frica ca vei fi penalizat fara explicatii sau ca maine iti dispare afacerea de pe net.

2. Trebuie gandit un banner care sa fie afisat de cat mai multi - ceva inteligent. Pana la urma nu e nimic rau in a face reclama unui produs, daca tot noi beneficiem de el. Poate vin si altii cu idei

-------

Sanse 1% de reusita sa scimbam ceva? Voi nu va dati seama de potentialul Seopedia, sincer. Suntem webmasterii a mii de site-uri din toate categoriile. Avem aici designeri, oameni care se pricep la social media. Sa lansezi un zvon care sa se propage este foarte usor. Trebuie doar un plan bine gandit si garantia implicarii a cat mai multi.

Si sa repet: nu o sa convingem lumea sa nu mai foloseasca Google, asta e absurd.
    Trebuie doar sa convingem o parte din oameni ca foloseasca si altceva. Yahoo Romania sau orice altceva care sa returneze rezultate decente.

Ma deranjeaza monopolul. E ca si cum pe nisa "amenajari interioare" ar fi un singur site pe paginile 1, 2 si 3. Cam asa e Google acum - peste tot, 97% din piata. Si se joaca cum vrea cu noi.
    Ultima modificare făcută de Dan; 25th April 2012 la 15:26.
    Trust, but verify.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    71
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    71

Implicit

Nu prea ai cum, ce e al lor e al lor. Search-ul e dominat de ei. Punct.

Iar aici poarta vina partial si concurentii care nu reusesc sa tina pasul. Nu mai zic de faptul ca ceva autohton nu exista. Cehii au Seznam care rupea la ei, Rusii au Yandex. Noi nu.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    130
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    130

Implicit

Amazon provoaca pierderi de peste 1 miliard de usd pe an lui Google, fara pic de "smecherie". Pe nisa de ecommerce, nu mai e "bataie" pe adwords, pentru ca ori iese amazon primul pe cautare, ori daca ies alte site-uri, tot la amazon ajungi. Implicit nu mai exista cerinta "cautarii pe google" pentru o gama diversa de produse. Userii se duc direct pe amazon.

Google incearca sa contracareze acesta URIASA problema cu un serviciu de "same day delivery" oriunde in us. Incearca investind enorm, dar nuc red ca reusesc sa acopere o pierdere atat de MARE.

Exemplu de mai sus este pentru am sustine ideea.

Daca mare parte din site-uri ar promova alt motor de cautare (oricare), pentru cautarile pe care stau bine, in maxim 1 an, cautarile se vor muta pe "acel" motor de cautare. Pe principiul : Ce rost are sa caut pe google, tot in Yahoo ajung!

Capish?

P.S. Sambata ma duc la peste cu amicul Bill, si poate il pot convinge sa dea si bani pt promovarea Bing. Dan parca are relatii la Alibaba (parca asa iti zic prietenii), asa ca vb cu ei (ca ei detin yahoo) "sa dea niste" bani pt baners, in loc de adsense.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 23 12311 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. extensie .php la o singura pagina
    De palex1988 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 29th January 2012, 12:09
  2. Rezultate pe o singura pagina
    De 100R în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th August 2011, 17:27
  3. Google - optiune de blocat anumite site-uri din search.
    De Florin Traian în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th March 2011, 16:56
  4. Care este singura si cea mai buna metoda?
    De Popescu Marian în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th April 2008, 11:21
  5. Noua optiune de la google
    De biaterm în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th September 2006, 19:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii