Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 52

Subiect: Continutul de calitate (sau cum priveste seo-istul viata)

Afișare hibrid

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Sincer, asist la un paradox, probabil e valabil doar in Romania, unde inca se merge pe premisa "sa moara si capra vecinului" . Siteurile facute special pentru continut, cu articole zic eu de calitate, pe nise unde chiar este nevoie de informatie pur si simplu nu atrag linkuri naturale. Nu mai spun ca singurele beneficii de pe urma lor sunt doar neuronii tocati.
    In schimb, beneficiile financiare imi vin din siteuri cu continut relativ subtirel (unicat, dar nu calitativ asa cum ar trebui). or sa pice acest tip de siteuri? Nu cred...
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Sincer, asist la un paradox, probabil e valabil doar in Romania, unde inca se merge pe premisa "sa moara si capra vecinului" . Siteurile facute special pentru continut, cu articole zic eu de calitate, pe nise unde chiar este nevoie de informatie pur si simplu nu atrag linkuri naturale. Nu mai spun ca singurele beneficii de pe urma lor sunt doar neuronii tocati.
    In schimb, beneficiile financiare imi vin din siteuri cu continut relativ subtirel (unicat, dar nu calitativ asa cum ar trebui). or sa pice acest tip de siteuri? Nu cred...
    Roby, te-ai gandit vreodata ca poate continutul pe care tu il consideri "de calitate" nu corespunde standardelor clientilor carora te adresezi? Poate e prea tehnic, poate nu e explicat in cuvinte pe care toti le pot intelege?

Continutul "naspa" poate aduce clienti in sensul ca daca gasesc numai porcarii pe site, ei vor sa mearga mai departe. Intra pe ce le este la indemana. O reclama, un site de pijamale, dracu stie.

Ce vreau eu sa zic este ca acel continut de calitate nu trebuie sa atraga link-uri, ci oameni care cumpara* si mai important, revin!

*cumpara = depinde de ce vinzi/oferi

Concluzia ta mi se pare eronata. Daca un site cu continut mediu spre prost "vinde", sunt convins ca cel cu informatii de calitate poate vinde cel putin dublu. Dilema este "cum"??? Cred ca aici este cheia "viitorului in SEO".
    Trust, but verify.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Roby, te-ai gandit vreodata ca poate continutul pe care tu il consideri "de calitate" nu corespunde standardelor clientilor carora te adresezi? Poate e prea tehnic, poate nu e explicat in cuvinte pe care toti le pot intelege?
    Posibil si asta. Pana la urma intervine subiectivismul. Ceea ce mie mi se pare ok, altuia i se poate parea un rahat.
    Concluzia ta mi se pare eronata.Daca un site cu continut mediu spre prost "vinde", sunt convins ca cel cu informatii de calitate poate vinde cel putin dublu. Dilema este "cum"??? Cred ca aici este cheia "viitorului in SEO".
    Posibil si acest lucru, dar nu intotdeauna. Aici cred ca cel mai mult conteaza mesajele Call to action, cum sunt formulate, cum sunt amplasate. Conteaza cred, mai mult decat continutul in sine.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Mindrunner este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    61
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post

Ce vreau eu sa zic este ca acel continut de calitate nu trebuie sa atraga link-uri, ci oameni care cumpara* si mai important, revin!

*cumpara = depinde de ce vinzi/oferi

Concluzia ta mi se pare eronata. Daca un site cu continut mediu spre prost "vinde", sunt convins ca cel cu informatii de calitate poate vinde cel putin dublu. Dilema este "cum"??? Cred ca aici este cheia "viitorului in SEO".
    Ma bag si eu putin in seama. Nu am experienta voastra in a "scoate bani din online" , dar cred ca am ceva experienta in vanzarea unor produse in mediul online.

Caz concret:
    2 siteuri pe aceeasi nisa, produse identice la preturi diferite.
    Pretul mai mare pe site facut frumos si din tot sufletul. Muncit la el sa arate cat mai bine, cu cat mai multe detalii si informatii, poze cu exemple clare, link catre un blog pentru informatii din aceeasi nisa.Pagerank frumusel, SERP foarte bun.
    Pretul mai mic pe un site banal...template-ul default de la Prestashop.Descriere sumara, informatii minime, deci un site care iese cu absolut nimic in evindenta.SERP mai slab.
    Fiecare site are date de contact diferite (nr de telefon).
    In plus, pe site-ul cu SERP mai bun fac campanie si Adwords in reteaua de display.

Rezultatul...Comenzile ferme vin de pe CMS-ul Prestashop! Concluzia principala este ca vinde cel cu PRET MIC. Nu prea tine clientul cont de continut..."buzunarul rules"
    Navigatii dedicate pentru toate gusturile

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Mindrunner Vezi Post
    Rezultatul...Comenzile ferme vin de pe CMS-ul Prestashop! Concluzia principala este ca vinde cel cu PRET MIC. Nu prea tine clientul cont de continut..."buzunarul rules"

De fapt nu asta este concluzia. Te asigur ca acel client se intereseaza intr-o parte, de exemplu siteul in care dai mai multe informatii, dar cumpara din alta parte, siteul pe care ai pretul mai mic.
    Incearca sa faci un site cu cat mai multe informatii dar cu pretul mai mic si spune-ne cum sta treaba.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    61
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    De fapt nu asta este concluzia. Te asigur ca acel client se intereseaza intr-o parte, de exemplu siteul in care dai mai multe informatii, dar cumpara din alta parte, siteul pe care ai pretul mai mic.
    Incearca sa faci un site cu cat mai multe informatii dar cu pretul mai mic si spune-ne cum sta treaba.
    Corect ce zici si tu, am verificat IP ul clientului care a facut comanda ferma si trecuse si prin celalalt site.
    Aspetctul pus in evidenta de mine, este ca din pacate pretul primeaza informatiilor. Cine n-ar vine cu un site bun si preturi mici?
    Am facut aceste incercari ca sa pot intelege mai bine factorii determinanti in plasarea unei comenzi.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Ai mare dreptate aici. Ma uit la mine spre exemplu, cand vreau sa cumpar ceva din mediul online, in special ceva din it, intradevar caut cel mai bun pret. Deobicei informatiile de calitate referitoare la produs le gasesc pe alte siteuri, ce au preturi mai mari, si in ciuda faptului ca ei investesc in prezentare si continut, conversia o incaseaza concurenta cu pretul mai mic.

Citat Postat în original de I.Alex Vezi Post
    Cred ca discutia degenereaza putin de la SEO-ist spre un antreprenor online, ceea ce ar trebui sa fie de acum inainte omul de SEO, incat SEO sa nu insemne numai o buna pozitionare in Google ci si o strategie de marketing, de a vinde.

Insa momentan SEO se rezuma doar la pozitionarea in Google, SEO-istul a adus vizitatorul pe site, acum e randul omului de la marketing sa converteasca vizitatorul in client.
    Pentru a vinde, pentru a face o pagina care sa converteasca, poate nu conteaza atat de mult aspectul SEO cat conteaza aspectul paginii si modul de abordare al vizitatorului.
    Eu ma gandesc ca nu totul sta intr-o pagina care stie sa converteasca. Conteaza mult si pe cine converteste, mai exact cine e vizitatorul care a intrat in pagina. Degeaba iti vine omul pe site prin comentariile de la un review negativ de produs (unde tu ti-ai plasat linkul pentru seo), pentru ca nu va face nici o conversie. Conteaza mult de unde a ajuns acel vizitator.

Am vazut multe persoane ce spera sa vanda unele produse, promovand pe numele produsului, sa zicem Samsung Galaxy S3. Nu e gresit, dar pentru o rata mai mare de conversie ar trebui sa se axeze pe cuvinte referitoare la vanzarea acelui produs, ci nu pe cuvinte accesate de cei care cauta doar informatii.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Oare? Pune tu pe cineva care scrie comentarii sa-ti faca design la site, sa-ti analizeze statistica, preturile, informatiile la produse ..... trendul in piata, produsele noi, ce se poarta in 2012, preturile competitiei, targetul geografic, ........Dupa, sa-ti faca baners pentru home, sa-ti mai faca si un newsletter, si poate sa mai faca si un pic content unde e nevoie, 3-4 posturi pe blog, .......

SEO e seo, marketing e marketing.

"Antreprenorul" e cu totul alta poveste, si nu are nici o legatura cu seo. Dar noi avem prostul obicei sa facem (invatam) din orice cate putin, in loc sa ne specializam pe 1 singur lucru (serviciu) si bine! Cand se strica masina, deschizi capota sa vezi ce are, sau chemi un mecanic?

Ia vinde tu pe pagina 55, sa vad cat vinzi!
    Asta numesc eu omul orchestra. Romanul deobicei le stie pe toate, aici e si problema. Noi nu ne putem axa pe un singur lucru, ci suntem nevoiti sa le facem pe toate.

Uite, sa presupunem ca tu nu aveai cunostintele pe care le ai acum, si tot ceea ce stii este sa scrii continut. Iti faci un magazin cu afiliere, stil blog. Va trebui sa platesti pentru design, intretinere si creare site. Vei plati pentru seo, marketing, etc. Cand tragi linie deja apare o problema, deaceea consider eu ca unii prefera sa isi dea cu parerea in orice domeniu, chiar daca nu il stapanesc bine pe nici unul.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

La un magazin online conteaza mult si accesibilitatea nu doar pretul, omul trebuie sa poata comanda usor de pe site, sa fie indrumat pas cu pas, prin culori, text, butoane, iar prestashop are o accesibilitate buna, mai ales daca pui si ceva module bune
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    61
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    La un magazin online conteaza mult si accesibilitatea nu doar pretul, omul trebuie sa poata comanda usor de pe site, sa fie indrumat pas cu pas, prin culori, text, butoane, iar prestashop are o accesibilitate buna, mai ales daca pui si ceva module bune

Adevarat, in functie de ceea ce ai de vanzare, pentru anumite produse, conteaza si "usurinta" de a comanda.
    In nisa in care lucrez, invariabil se ajunge la o comanda telefonica.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

In nisa in care lucrez, invariabil se ajunge la o comanda telefonica.
    De obicei se ajunge la comanda telefonica, fie ca site-ul nu ofera suficiente informatii, fie ca nu este usor de folosit site-ul sau poate ca nu inspira incredere.
    Despre ce nisa este vorba?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. O nedumerire in ceea ce priveste link-urile din acest forum
    De Sandu Stefan în forumul Regulile si politica noastra
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th July 2011, 18:11
  2. Forum despre viata de cuplu
    De dojo în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th August 2007, 18:46
  3. De ce se priveste de afara?
    De Gabriel Puscuta în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th April 2007, 17:26
  4. Puteti salva o viata!
    De Diana în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 12th October 2006, 20:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •