Am avut ocazia sa plec in franta, usa sau canada, ma rog, eram ceva mai tanar, dar o discutie cu un cunoscut care ajunsese in canada a fost definitorie, practic omul mi a zis sa plec doar daca mor de foame. Pentru ca acolo este greu si foarte greu.
Deci ca si emigrant sa o iei de la zero, este greu de justificat, doar in anumite conditii in care consideri ca nu vei putea avea o viata decenta aici.

Acum, doresc sa ma mut in alta tara pentru a locuii si trai decent, si chiar am inceput sa ma "detasez" incetisor de afacerile ce ma leaga aici. Planuiesc sa traiesc din veniturile provenite din romania sau din online, nu sa ma iau servicii unde ma mut. De altfel sunt decis sa nu stau intr-un loc anume, cel putin pentru inceput, oscilez relativ mult pentru zona nordica, in speta Suedia, pentru ca este foarte linistita si civilizata dar si pentru clima din zona Barcelona, sau chiar mai jos, spre costa del sol.

Am avut ocazia sa petrec timp prin multe zone europene, in unele cazuri ceva mai mult decat un simplu turist, iar diferentele sunt majore. Romania se duce incet si sigur de rapa, intalnesc zi de zi manifestari absolut straine dincolo de granita vestica, lumea a devenit din ce in ce mai rea si artagoasa, iar infrastructura tarii, de la drumuri pana la administratie este absolut penibila. Si nu intrevad sanse sa se intample ceva, pentru ca cei care sunt la putere, sau vor fi la putere, este acelasi amalgam de hotii si tarani cu lipsuri mari de educatie sau cunostinte de vre-un fel. Uitati-va la membrii guvernului, sau mai mult de atat, la senatorii Romaniei, sa imi spuneti daca numarati macar 5 ce provin dintr-o universitate de prestigiu din lume. Nu sunt, iar in acest caz, si administrarea tarii este fix la acelasi nivel cu ei. Nu poti sa faci din rahat, bici, mai ales cand incearca asta un carutas cu 2 clase primare.

Si ce este cel mai rau, poporul roman este indobitocit, accepta cu larghete orice i se baga pe gat fara nici o reactie. Fortat de imprejurari, am ajuns la administratia financiara sector 1... cica este modernizata, Dumnezeule, cum era inainte?! Cozi in toate directiile, doua birouri cu 5 scaune rupte, jegoase, lumea scria din picioare, sau pe peretii zeci de formulare, umilinta din toate pozitiile, ghisee cu gemulete puse la nivelul fundului, sa stai cu el in sus sa iti bagi nasul pe geam sa vb cu tanti. Am fost la politie, sa imi schimb buletinul, ma gandeam ca acolo e usa la ghena, in nici un caz de la camera intitulata pompos birou unde se depun actele.

In sfarsit, ati experimentat si voi asta, iar daca ati avut ocazia sa petreceti si ceva timp prin alte tari, sesizati si diferentele.

Asa ca, eu sunt cu bagajele la usa, am avantajul sa nu fiu casatorit, cel putin nu inca, iar prietena mea pare sa fie de acord sa ma urmeze Sper ca in 2014-2015 sa imi inchei socotelile aici si sa imi aranjez ploile sa ma pot muta.