Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
@FinalDestiny, dar scoala nu e obligatorie. Sau cel putin clasa in care esti tu acum nu mai este obligatorie
Nu e obligatorie, dar hai sa fim seriosi. Daca nu ai liceu, facultate se uita tot dobitocul de sus la tine. In fine, ceea ce se intampla nu este si nu mi se pare normal. Am mai avansat si noi, dar profesorii astia nu inteleg(unii). Ei raman pe vremea comunismului: Elevul trebuie sa stie tot, chit ca vrea sa faca ceva legat cu obiectul meu, chit ca nu. Daca as sta si as invata la toate obiectele, cum probabil cer profesorii si parintii(nu e cazul meu - ei deja au inteles cu ce ma ocup eu), n-as mai avea nici 30 minute sa lucrez ceea ce imi place mie. De invatat/progresat nici nu se mai pune problema.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
FinalDestiny daca faci scoala doar ca sa o faci, atunci ai dreptate. Dar cred ca ar trebui sa profiti de oportunitatile pe care scoala inca ti le ofera. Am participat anul trecut la un eveniment organizat de "Oameni din Online" Iasi, numit "Online Career Day", cu studentii de anul I si II de la Info din Iasi.

Multi aveau cam aceasi atitudine, "in scoala nu e viitor". In spatele salii statea o tipa care a pus o intrebare super misto: "cati dintre voi au participat la un concurs international/national sau la burse oferite de facultatile locale". Raspunsul a fost 0.

Te asigur ca pana in 2000 erau destul de putine bursele sau era slab accesul la cursuri in strainatate. Daca as fi trait aceleasi oportunitati ca acum nu as fi ratat nici una.

Vlad Gidea e un tanar care s-a orientat in directia asta, stiu ca e la o facultate in Danemarca si studiaza niste chestii super misto. Zaducu e alt tanar din Iasi care a mers in Danemarca la cursuri.

Eu zic sa profiti acum cat poti, viitorul o sa depinda de tine... nu de altii.

Scuze de offtopic, e posibil ca postul sa genereze o alta discutie. Daca e nevoie o mutam.
La facultate nu stiu, chiar nu stiu. Si sa nu punem Danemarca in aceeasi oala cu Romania. Din nou, nu stiu cum e la facultate, o sa vad la anul. Eu vorbesc strict de liceu. Am colegi in clasa care merg la concursuri, etc la informatica/matematica. Majoritatea concursurilor sunt o facatura, premiile 1,2 sunt rezervate liceului unde se tine concursul, chiar daca ei sunt varza sau mai slabi decat alti concurenti. Nu spun ca scoala nu e buna, eu spun ca unii ar trebui s-o lase mult mai moale. Informatica imi place, ma duc cu cea mai mare placere la ea. De acolo am inceput cu programarea, iar in continuare ce am avut nevoie am invatat eu singur, pe cont propriu. Dar obiecte gen religie, biologie, istorie mi se par inutile. Bineinteles, e clar ca trebuie sa stii unele informatii, sa stii cand s-a desfasurat primul razboi mondial sau ce semnifica 1918. Dar nu sa inveti totul, cuvant cu cuvant. Idem si la biologie, restul obiectelor.

REPET: Vorbesc strict de perioada in care ma aflu eu. Si din fericire, nu ma aflu in vreo panarama de liceu, ca sa zic ca e din cauza liceului. La facultate....O sa traim si o sa vedem.