Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
Pai ce-ai facut?
o chestie minora in aparenta , dar care se putea termina cu consecinte serioase.
sa va povestesc pe scurt.

anul trecut (07.04.2009) gazeta sporturilor in asociere cu tvr media au lansat un dvd cu titul : Dobrin intre mit si realitate.
cunoasteti probabil ca cei de la gazeta scot pe piata impreuna cu ziarul astfel de cd/dvd.
eu , intreprinzator cum sunt am profitat de faptul ca sunt pitestean , si am cumparat acest dvd care a fost lansat mai devreme la noi in pitesti la muzeul sportului argesean.
am cumparat un domeniu ( nicolaedobrin.com) am setat repede un serviciu de plata prin sms ( prin fortumo.ro) si am inceput sa vand acel dvd contra sumei de 2 euro , cu plata prin sms.
greseala mea (cea mai mare dintre ele) a fost ca dorind o promovare rapida si vizitatori targetati am postat diferite comentarii/spam in care promovam vanzarea acestui dvd pe nicolaedobrin.com pe siteurile mari de sport : gsp.ro , prosport.ro, sport.ro .. etc.
normal ca cei de la gsp si tvr media (producatorul dvd si detinatorul drepturilor de autor) au reactionat si au depus o plangere la politie reclamand faptul ca pe respectivul site se vinde deja un produs al lor - care culmea urma sa fie lansat peste o saptamana cu gazeta sporturilor.
astfel am ajuns sa am onoarea de a fi invitat la igpr - directia de investigare a fraudelor.
aici am fost preluat de un inspector foarte profesionist, un super tip - caruia doresc sa ii multumesc inca odata. (nu intru in detalii..)
norocul meu a fost ca suma rezultata din vanzarea acestui dvd a fost una infima.
nu va retin cu toate articolele din legea 8/1996 cat si alte legi.
dupa mai multe deplasari la capitala, declaratii, discutii s-a finalizat urmarirea penala si dosarul a fost trimis pt solutionare parchetului de pe langa tribunalul bucuresti.
rezolutia :
am restituit detinatorului drepturilor de autor sumele incasate din vanzarea acelui dvd si am primit o amenda administrativa.

asa ca : recomandarea mea : nu va jucati cu asa ceva , ca nu prea e de joaca.